Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
kaonkl píše:
Nechtěla jsem testit tak brzy, ale donutilo mě to tak nějak .. nejdřív mi vyskákaly na obličeji jebáky (netrpím na ně) a objevily se drobné pigmentové skvrnky po stranách. Podbříšek pobolívá + popíchává, večer jsem utahaná jako kůň, bolest hlavy, větší žízeň, v noci jsem se začala budit bez příčiny a teď se přidal bílý výtok. A aktuálně mě začaly chytat chytě, právě si smažím na grilu krkovičku - panická chuť !
no tak je jasnýjsi těhule
BT neměřím, naštěstí OVU na sobě přesně poznám - ten den mě vždy pekelně bolí břicho a už 2 dny předtím a ještě den poté mám správný hlen.
Léky kromě Utrogestanu neberu žádné, doktor mi jej nasadil po předešlém zamlklém těhu.. a samozřejmě kyselinu listovou.
Agatko, ty příznaky můžou být různé, hodně mamin nemá žádné i několik měsíců. U nejstarší dcery jsem to začala pociťovat asi taktéž cca týden před termínem MS, ale u syna nic, kdybych neměla pozitivní test, těhotenskou průkazku a nerostlo mi břicho, ani bych nevěděla, že jsem těhu.
U nejmladší dcery jsem se jen ládovala kyselým a to až někdy po 2. měsíci těhot., jinak taky žádné další příznaky.
Holky
já vím že je brzo,ale nepřemýšlely jste o tom jestli budete používat odsávačku mlíčka?Já nad tím trošičku koumám neb s malou jsem měla docela problémy s kojením.Měla jsem míň mlíka,navíc mám malý bradavky a ještě mi našli zvýšenou funkci štítné když jí byly asi 3 měsíce.To prý je běžné že u toho je málo mlíka.No a pak to šlo s kojením už jen s kopce.Takže si říkám že tentokrát bych nechtěla nechat kojení na náhodě a zkusit si nějak pomoct k tomu aby mlíka bylo víc.Napadá mne tedy jen ta odsávačka ale zas nechci jít do elektrické neb je to drahá sranda.Tak si říkám jestli ruční páková stačí nebo nestačí..jakou má sílu..a tak dál.Co vy si o tom myslíte?
taky jsem o tom přemýšlela, ale nějak jsem se po tom zatím nepídila, pokud má někdo zkušenosti, tak nám poraďte, díky
Jituš, já nevím. U všech 3 dětí jsem taktéž měla problémy s kojením, mléka bylo málo a všichni skončili do měsíce na flašce.
A to jsem se snažila odsávat, čajíčkovat .. nepomohlo nic. Doktor mi vysvětloval, že tělo v první řadě regeneruje sebe a kojení je na druhém místě, takže se prý nemám stresovat, náhrady mléka jsou kvalitní .. stejně jsem se nervovala a stresovala, pořád to zkoušela.
Teď to asi přes koleno lámat nebudu - buď to půjde nebo nepůjde, osobně bych raději vítala tu první variantu ![]()
Ahoj holky,
koukám že jste to pořádně rozjely, už teď se těším že se přidám se snažením, když to tu jde samo. ![]()
Nováčky vítám ![]()
ahoj sio ![]()
holky na kupujete přes net? v jednom časopise jsem našla raklamu na www.dupydup.cz a jsou tam docela pěkné mimi hadříky za rozumné peníze, jen mě štve, že si na to nemůžu sáhnout
no já jsem to právě nelámala přes koleno před 3 lety když se narodila Barča.Říkala jsem si že už dvě děti mám tak to přece bude ok.A houbeles.Takže holky
budu pátrat a průběžně informovat.
sia píše:
Ahoj holky,
koukám že jste to pořádně rozjely, už teď se těším že se přidám se snažením, když to tu jde samo.
Nováčky vítám
sia jak dlouho budeš čekat? Hned po první MS? ![]()
Nakupuju, ale oblečení ne. Zatím to byly hračky, povlečení, přikrývky a elektronika. Oblečení na sebe si aději vyzkouším protože to že se mi něco líbí není záruka toho že mi to bude sedět, ale na mimi myslím že by se dalo.
Evina11 píše:
ahoj sioholky na kupujete přes net? v jednom časopise jsem našla raklamu na www.dupydup.cz a jsou tam docela pěkné mimi hadříky za rozumné peníze, jen mě štve, že si na to nemůžu sáhnout
jitkabokule píše:
no já jsem to právě nelámala přes koleno před 3 lety když se narodila Barča.Říkala jsem si že už dvě děti mám tak to přece bude ok.A houbeles.Takže holkybudu pátrat a průběžně informovat.
Tak držím všechny palce, ať je to brzy ok, ono to přijde a doufám, že už brzy ![]()
jaaaanina píše:sia píše:sia jak dlouho budeš čekat? Hned po první MS?
Ahoj holky,
koukám že jste to pořádně rozjely, už teď se těším že se přidám se snažením, když to tu jde samo.
Nováčky vítám