Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:jak casto je s temi kamarady , ale opravdu .
Já právě nevím. My jsme jinak v pohodě. Nastane problém jen když je s kamarády. Všichni mi tvrdí, že ho chci mít jen pro sebe a problém je tedy ve mě. Tak jsem si říkala, že chlapi asi opravdu potrebují někdy čas jen na sebe a kamarády. Ale vždy mě vytočí když mi za cely ten den s němi není schopny ani napsat.
@darekp píše:
Tak pokud je to jednou za čas, tak to prostě neřeš, počítej s tím, že se ti prostě neozve a udělej si svoje plányspíš mi ale přijde divný, že spolu čekáte dítě a bydlíte odděleně, nechapu
a taky to, že když spolu nejste, tak se ti sám neozve nezajímá se o tebe
pokud by mi tahal kamarady domu, tak bych se odstehovala taky. Ale v puvodnim prispevku to nevypadalo na jednou za mesic.
@Anonymní píše:
Jsme spolu 2 až 3 dny v týdnu.
Takže on se s tebou setká jen tehdy, kdy se mu to hodí, kdy má volno a má na tebe náladu. Jinak ne. Jsi vlastně taková milenka.
Až bude mimino a budeš nevyspaná, unavená a protivná, tak si na tebe to volno neudělá vůbec, protože ho to nebude s tebou bavit.
@wildcherry píše:
Divej, za me lita v chlastu, na to nemusi pit kazdy den, bude kvartal.Mne je to osobne jedno, jestli tady budes psat, ze to pravda neni a vsemozne ho najednou omlouvat, protoze je to tvuj (vysneny) partner a tvuj zivot.
Proto jsem chtěla slyšet názor. Za mě problém je když své hranice nezná i když se nenalívá každý den. Ale odmalička mám síly odpor k alkoholu, protože se u nás v rodině hodně pije. Nebyla jsem si jistá jestli to neprehanim jen protože k tomu mám ten odpor. Ale vidím, že to asi problém bude. Kdyby byl takový od samého začátku tak s nim tak dlouho nejsem protože by mě ten alkohol odradil. Ale začalo to teď a asi se jen bojím ze vztahu odejít tak ho teď všemožně omlouvám.
Ja myslim, ze si tady nemusime lhat, proste si doufala, ze se tehotenstvim zmeni, proto si dite s nim chtela a planovane otehotnela, i kdyz se choval/chova tak, jak se chova a ona se zadna zmena (necekane) nestala.Ted doufas, ze az se teda dite narodi, pak to budou reci, az mimino povyroste, pak dalsi level, az bude dite partak…Treba budes zlata vyjimka, preji ti to
,ale myslim si, ze budes jedna z mnoha, ktera bude nestastna (a bohuzel svou chybou, jen ty rozhodujes, kdo bude otcem tvych deti).Velke pozitivum je, ze dítě ti to svou laskou castecne vynahradi.
@Anonymní píše:
Proto jsem chtěla slyšet názor. Za mě problém je když své hranice nezná i když se nenalívá každý den. Ale odmalička mám síly odpor k alkoholu, protože se u nás v rodině hodně pije. Nebyla jsem si jistá jestli to neprehanim jen protože k tomu mám ten odpor. Ale vidím, že to asi problém bude. Kdyby byl takový od samého začátku tak s nim tak dlouho nejsem protože by mě ten alkohol odradil. Ale začalo to teď a asi se jen bojím ze vztahu odejít tak ho teď všemožně omlouvám.
Ja bych ti vazne prala stesti
![]()
Normální jsi ty, chlast nepatri do žádného vztahu. Normální by bylo jit 2-3× za sportem na 2 hodiny, splachnout to jednim pivem a jit domu. S malými detmi bych jeste ubrala. Můj chlap tedy ani na pivo nechodí a mne to vyhovuje. Nesnáším chlastani.
@Hraběnka Stradová píše:
Takže 4-5 dnů v týdnu spolu nejste a nekomunikujete. Myslím, že to není dobré. Ještě bych dovedla pochopit opačný poměr, ale tohle mi přijde jako takový nezávazný vztah, až na to, že seš těhotná. A jak to jako plánujete dál? A to ho ani nezajímá, jaký jsi měla den, jestli něco nepotřebuješ atp.?
Je v plánu, že až mi skončí neschopenka tak se vrátím zase zpět. Do té doby si od sebe odpočineme a nebudeme spolu každý den. Občas mi napíše co jsem celý den dělala a jestli nechci poslat třeba meníčko z restaurace. Ale to jen když je doma sám a nemá zrovna žádný program. Jinak když je s kamarádem tak se cely den neozve. A já bych stála o každodenní komunikaci i z jeho strany a ne abych mu psala jen já.
@Anonymní píše:
Je v plánu, že až mi skončí neschopenka tak se vrátím zase zpět. Do té doby si od sebe odpočineme a nebudeme spolu každý den. Občas mi napíše co jsem celý den dělala a jestli nechci poslat třeba meníčko z restaurace. Ale to jen když je doma sám a nemá zrovna žádný program. Jinak když je s kamarádem tak se cely den neozve. A já bych stála o každodenní komunikaci i z jeho strany a ne abych mu psala jen já.
Myslím, že každodenní komunikace je prostě v normálním vztahu normální. Víš, když už teď potřebujete být od sebe, jak to chcete dělat dalších pět, deset, patnáct let? Nemyslím si, že máš přehnané nároky, naopak tvůj ústup z bytu považuji za velmi velkorysé gesto. Jenom prostě porucha není ve tvém příjmači. Tady je to kombinace nezájmu a nezralosti z jeho strany. Říkat může, co chce, ale podstatné je, co dělá. Kolik vám je let? Jinak každý člověk potřebuje mít čas pro sebe. A ty mu ho dopřáváš měrou víc než vrchovatou. Jenže on ti to nevynahrazuje. Chybí mi tam nějaká rovnováha.
Tak ideální vztah z pohledu chlapa, vidí tě jen když se mu to hodí, jinak doma nejsi, vlastně chodíte jen na rande a ty pak zase vypadneš. S dítětem to plánujete jak, jednou za týden si sním půjdeš povozit kočárek a pak občas zaskocite na večeři a sex?
ale budeš se muset tyden předem ohlásit, aby náhodou nebyl na výletě nebo cvičit
doufam, že mu tam ještě nechodíš uklízet…
Prý stíhačka
děláš si srandu??? A dát více volnosti?? Ten vlastně volný je,, jestli si to uvědomujes a to sis s takovým pořídila ještě dítě,, takových témat tu je tucet a pořád ta samá chyba ženský žádný rozum to ho snad nechali všichni v mužských kalhotech
ten by letěl až by se zanim prášilo,, ale jooooo dej mu ještě víc volnosti pak už to nebudou kamarádi ale kamarádka ![]()
@Hraběnka Stradová píše:
Myslím, že každodenní komunikace je prostě v normálním vztahu normální. Víš, když už teď potřebujete být od sebe, jak to chcete dělat dalších pět, deset, patnáct let? Nemyslím si, že máš přehnané nároky, naopak tvůj ústup z bytu považuji za velmi velkorysé gesto. Jenom prostě porucha není ve tvém příjmači. Tady je to kombinace nezájmu a nezralosti z jeho strany. Říkat může, co chce, ale podstatné je, co dělá. Kolik vám je let? Jinak každý člověk potřebuje mít čas pro sebe. A ty mu ho dopřáváš měrou víc než vrchovatou. Jenže on ti to nevynahrazuje. Chybí mi tam nějaká rovnováha.
Mě je 24 a jemu 25. Teď když jsem celé dny sama a nudím se tak mě to asi štve víc než kdybych byla mezi lidmi a každý den v práci. Možná se to s dítětem změní, protože mi tu lásku nějakým způsobem to miminko vynahradí a já nebudu tolik řešit jestli mi píše nebo nepíše.
@pikola píše:
Tak ideální vztah z pohledu chlapa, vidí tě jen když se mu to hodí, jinak doma nejsi, vlastně chodíte jen na rande a ty pak zase vypadneš. S dítětem to plánujete jak, jednou za týden si sním půjdeš povozit kočárek a pak občas zaskocite na večeři a sex?ale budeš se muset tyden předem ohlásit, aby náhodou nebyl na výletě nebo cvičit
doufam, že mu tam ještě nechodíš uklízet…
Ještě před porodem jsem se měla stěhovat zpátky. Vlastně hned jak mi skončí neschopenka a nastoupím na mateřskou. Ale teď jak vidím, že ta chyba asi nebude úplně ve mě tak nevím.
@Anonymní píše:
Mě je 24 a jemu 25. Teď když jsem celé dny sama a nudím se tak mě to asi štve víc než kdybych byla mezi lidmi a každý den v práci. Možná se to s dítětem změní, protože mi tu lásku nějakým způsobem to miminko vynahradí a já nebudu tolik řešit jestli mi píše nebo nepíše.
Chlapec v 25 letech prostě není zralý na to, zakládat rodinu. Ten si ještě potřebuje odžít svoje. Jenže ty potřebuješ partnerskou lásku, normální žití a ne tenhle paskvil. Co poradit nevím, přála bych ti dobrý konec, ale moc tomu nevěřím.
@Anonymní píše:
Ještě před porodem jsem se měla stěhovat zpátky. Vlastně hned jak mi skončí neschopenka a nastoupím na mateřskou. Ale teď jak vidím, že ta chyba asi nebude úplně ve mě tak nevím.
Neschopenku si přece můžeš nechat změnit, to je jen výmluva…
@Nihanin.1 píše:
Prý stíhačkaděláš si srandu??? A dát více volnosti?? Ten vlastně volný je,, jestli si to uvědomujes a to sis s takovým pořídila ještě dítě,, takových témat tu je tucet a pořád ta samá chyba ženský žádný rozum to ho snad nechali všichni v mužských kalhotech
ten by letěl až by se zanim prášilo,, ale jooooo dej mu ještě víc volnosti pak už to nebudou kamarádi ale kamarádka
Tu volnost má teď co jsem na té neschopence u rodičů. Jinak před tím jsme byli každý den spolu, až mu to začalo i vadit tak občas vypadl ven s kamarády a vždy se strašně opil nebo je tahal k nám. Spíše se bojím, že si teď na tu volnost zvykne a pak bude zase problém, že je každý den se mnou a ne s kamarády někde někde na výšlapu.
Za stíhačku mě mají třeba ti jeho kamarádi, protože mu furt vypisuju když je s nimi. Nebo když přišel domu opilý a já jsem udělala scénu. Ale ti kamarádi jsou od nás většinou o 3 roky mladší takže se naše názory dost liší.