Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak je a neni - u nas ma VS vetsina rodiny 2 generace dozadu, takze ja jsem ani jinak moc neuvazovala a manzela jsem potkala na skole. Jinak ale podle toho lidi neskatulkuji, ani 10 titulu neznamena, ze clovek neni blbec a obracene ![]()
Obecne si myslim, ze moc velke rozdily ve vzdelani muzou byt nekdy problem…nebo mozna ne primo ve vzdelani, ale rekneme v inteligencni urovni
Beruska9 - dobře napsáno, myslím si, že lidi si hledají partnery ,, stejně chytré ,, neumím si moc představit chlapa ředitele nadnárodní firmy a jeho manželka uklízečka apod., teď pro rejpalky, než se zvedne vlna, že nějakým povoláním opovrhuji - ne, byl to jen příklad.
Za sebe - partner na vysokém postu u PČR , já ve zdravotnictví - funkce, ke které oba musíme mít adekvátní vzdělání.
Baslerinda píše:
Beruska9 - dobře napsáno, myslím si, že lidi si hledají partnery ,, stejně chytré ,, neumím si moc představit chlapa ředitele nadnárodní firmy a jeho manželka uklízečka apod., teď pro rejpalky, než se zvedne vlna, že nějakým povoláním opovrhuji - ne, byl to jen příklad.Za sebe - partner na vysokém postu u PČR , já ve zdravotnictví - funkce, ke které oba musíme mít adekvátní vzdělání.
Tak zrovna takové páry znám dva. Jedna je původně uklízečka v jeho firmě a druhá kadeřnice. Jedna vyučená a druhá má Zš. Obě jsou krásné oni oba bohatí. Spíš naopak je to výjimka ale i takové páry určitě jsou.
No ja VŠ mam pretoze ma mama na nu prihlasila…bolo to pre nu nesmierne dolezite, aby som mala VŠ…ja som to neriesila…mne to bolo jedno.
Manzela som spoznala na VŠ…takze ma VŠ…takze som spokojna, ze ma mama dala na VŠ ![]()
Podla mna nie je dolezite ci mas ci nemas VŠ, ale dolezite je to ako si sikovna a priebojna. VŠ ti nic nezaruci.
Lizbeth píše:Madla82 píše:Madlo, tohle dělá můj otec..propadl v osmé třídě, pak se jen vyučil..Ale vzdělanými lidmi pohrdá a zároven se hrozně užírá ,že sám to nikam nedotáhl i když je tak " přirozeně geniální" že to musí přece každý poznat..Prostě se chová dětinsky a leze nám s tím na nervy..
Přítel maminky má výuční list, myslím, že údržbář a k tomu má ještě dodělané nějaké zkoušky. A je to opravdu chytrý chlap, není nic, co by buď neznal a nebo nebyl schopný se naučit - od stavařiny, přes elektroniku po programování PC. Ale je to chodící komplex. Neustále od něj poslouchám něco ve stylu „jo to zase vymyslel nějakej inženýr“. To mě hodně rozčiluje.
Přijde mi to ve stejném gardu jako když se někdo vzdělanější povyšuje nad tím nevzdělaným.Bavíme se o vzdělání, ale to co je hlavní, jsou lidé. Víte, že jeden z našich nejúspěšnějších manažerů roku 2004 byl zámečník? Dostal dokonce mezinárodní ocenění a teď myslím pracuje v zahraničí. A bezdomovců s VŠ je taky hodně.
Lizbeth: na tom je nejhorší, že jemu kvality nikdo neupírá!!! Všichni víme, že je šikovný. To jen on se tím užírá.
Nečetla jsem všechny příspěvky…
Záleží na tom, jakou práci by člověk chtěl dělat…Já tvrdím, že je lepší umět pořádně řemeslo než mít všeobecnou maturitu, kterou může mít v dnešní době snad každý…
Můj muž má „poctivou“ maturitu na strojárně a teď se pídíme po tom, kde by se mohl dálkově vyučit a získat vyhlášku 50 jako elektrikář.
No a já mám VŠ - studovala jsem ji proto, že jsem s gymplem nevěděla, co chci vlastně dělat (cizí jazyky mi byly cizí a kancelář by mě dlouhodobě neuspokojovala
)
Mám VŠ - jsem bakalář a pokračovala jsem i na magistra, ale během VŠ jsem začala podnikat, dala tomu přednost a skončila. Ve škole jsem měla skoro samé jedničky a dvojky a teď se živím uměním, kde jsem na tom finančně o mnoho lépe naž spolužáci z VŠ. Takže dle mého to tak důležité není, na druhou stranu mi VŠ dala hodně zkušeností, za které jsem ráda.
Manžel má taky VŠ, ale nevybírala jsem dle toho.
Ne, není. A u přítele na to taky nekoukám. Nechápu, že se podle toho někdo řídí. ![]()
MaselQa píše:
Ne, není. A u přítele na to taky nekoukám. Nechápu, že se podle toho někdo řídí.
Souhlasím ![]()
tak tedy, chci vysokou školu už dlouho, asi od SŠ, zkoušela jsem se dostat hned po maturitě a nevyšlo to, pak o pět let později, také nezdar. A teď do třetice všeho dobrého a zlého. Vysoká škola je pro mne prostě sen, číslo jedna. Děti už mám dvě, dům se zahradou devět let. Pak ještě mít krásnou vytrénovanou postavu, sen číslo dvě. Na oboum musím zapracovat, s VŠ učením se a s postavou stravou a cvičením. Ale tu VŠ musím mít stůj co stůj, i kdybych se měla třeba rozvést.
Já to mám tak. Není pro mě důležité jestli VŠ mám nebo ne (já zatím jen BC), ale to, jak jsem tzv. použitelná pro trh práce. A když si vezmu, že chci mít tři děti v rychlém sledu za sebou, manžel má pracovní dobu od 7-18 vč. cesty, tak už vidím všechny zaměstnavatele jak mi otvírají náruč s VŠ i bez ní. A to jsem už od VŠ přesvědčená, že obor, který jsem vystudovala se dá krásně dělat minimálně z poloviny i z domova. Ale realita je prostě úplně jinde.
Co se týká manžela, tak je mi naprosto jedno jaké má vzdělání. Pokud se máme rádi a on se dokáže o rodinu postarat, tak je fakt jedno, jestli to dělá hlavou nebo rukama.
Já se snažím dostat na VŠ…abych mohla dělat práci, která je moje vysněná…
Jo a u druhých je mi to jedno
. Já znám lidi s výučákem, mám je ráda. S maturitou, i se základkou- a jsou to chytří lidé a dosáhli svého i bez maturity a VŠ diplomu…
Znám i ,,primitivy,, s diplomem
.
No, a jak už bylo řečeno- chlap má uživit rodinu, je jedno jak. Musíme být ale na stejné ,,vlně- úrovni,,
Anonymní píše:
tak tedy, chci vysokou školu už dlouho, asi od SŠ, zkoušela jsem se dostat hned po maturitě a nevyšlo to, pak o pět let později, také nezdar. A teď do třetice všeho dobrého a zlého. Vysoká škola je pro mne prostě sen, číslo jedna. Děti už mám dvě, dům se zahradou devět let. Pak ještě mít krásnou vytrénovanou postavu, sen číslo dvě. Na oboum musím zapracovat, s VŠ učením se a s postavou stravou a cvičením. Ale tu VŠ musím mít stůj co stůj, i kdybych se měla třeba rozvést.
Tak jdi studovat tělovýchovu a sfoukneš to jednou ranou
![]()
Tak ja VS studuji, tudiz asi pro me dulezita je. Ale je to pouze momentalni stav mysli, tak abych se prinutila ucit na dalsi zkousku
14leta pracovni praxe ukazala, ze pro zivot, i profesni, je mnohem dulezitejsi vic stesti nez rozumu…
Take se mi casto rozezni v hlave pribeh vypraveny jednou kamaradkou, o paru, kde oba jsou jsou Ing. a jeho nedostanes k doktorovi, protoze tvrdi, ze "Kdyz kazdy je doktor jako ja inzenyr… "
Take studuji tech. fakultu a mam moznost se velice casto presvedcit o tom, ze jeho duvtip daleko od reality nema…
VŠ mám, protože je nutná pro typ práce, který jsem dělala před nástupem na MD, zrovna tak manžel. Ale nemyslím si, že VŠ zaručuje inteligentního člověka a naopak, kdo ji nemá, je blbec. Na jedné univerzitě jsem učila, tak vím, o co mluvím, blbců tam bylo požehnaně
. Jak mezi studenty, tak i vyučujícími