Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Afrikana píše:
U podobnych pribehu, kdy nekdo dramaticky lici, jak se proti nemu spikl cely svet, bych si vzdycky moc rada poslechla verzi dalsich zainteresovanych stran. Nekolik podobnych zneuznanych geniu jsem uz potkala a u nich vzdy za vsechno mohli jini![]()
Jinak, obnoviteli diskuzi, vysokou skolu mam, pohybuju se mezi vysokoskolaky a v zivote jsem neslysela, ze by se nekdo predstavoval vysokoskolskym titulem. To bych dost zirala, kdybych se s nekym seznamovala a on mi rekl “Dobry den, tesi me, jsem inzenyr Novak.” Titul nemam ani v obcance a pridala jsem ho jenom do zivotopisu, protoze stejne nedelam v oboru, ktery jsem vystudovala. A muj aktualni obor by teoreticky mohl delat i clovek s invalidnim duchodem, kdyby mu to spravne myslelo a mohl by pracovat na pocitaci.
V soucasne dobe ta vysoka skola pro ziskani dobre prace uplne nutna neni, pokud nechci delat soudce nebo chirurga. Je x veci, kterymi se da skvele zivit a na vysoke skole se nestuduji, nebo se studovat nemusi. Ze vystudujes vysokou skolu te spasit nemusi. Tak jenom abys nebyl rozcarovan, az prijdes s tim inzenyrem a nikdo se z toho na zadek neposadi.
Znám jednoho muže a ten si zakládá na oslovování pan Ing., a pohrdá ženami, které mají nižší vzdělání. I žena s maturitou je pro něj nula.
Příspěvek upraven 10.12.20 v 08:03
@aquarian píše:
Citace zkrácena ze soucitu s ostatními uživateli.Tvůj příběh jsi tu (v kratší verzi) už psal k tématu hledání přítelkyně. Tam ti napsali, jak moc nereálné máš představy.
Sorry, ale zjevně jsi odtržený od reality a zaseklý ve světě svých představ.
Najdi si toho psychologa, jak Ti tady radí, a neupínej se na to, že z vysoké školy si sedne někdo na zadek nebo že během studia nabalíš o patnáct let mladší přítelkyni.
A představovat se s titulem, tak to mi dost rozporuje tu údajnou empatii.
Co že to vlastně studuješ?
On chce o 15 let mladší přítelkyni?
Prosím o link diskuze, děkuji. ![]()
Nejmenuješ se náhodou Rimmer? Nějak mi ten žalozpěv připomněl postavičku z Červenýho trpaslíka, druhýho technika Rimmera. Ten taky za svůj zpackanej život a kariérní neúspěchy vinil všechny okolo, jenom ne sebe. Je mi líto, že jsi nešťastnej, ale titul ze tebe mistra neudělá. Prostě se pokus s tím, co ti bylo naděleno, dosáhnout co nejlepších výsledků. Začít můžeš tím, že si budeš hledat práci. Třeba za přepážkou na úřadě, tam matura stačí.
Pro anonymni z 2:48.
VS sama o sobe stesti neprinese. Nejdulezitejsi je odstrihnout se od vasi zle rodiny a nejlepe uplne prerusit kontakt a odstehovat se daleko. Potencionalni partnerku odradi spis vase nesamostatnost nez absence vysoke skoly. Me by vydesilo, jak jste porad zavisly na nazorech sve matky a jak se porad babrate v minulosti. Ja vysokou mam a je mi na nic, protoze pracuji v jinem oboru. Oslovovani titulem nemam rada a nikdy jsem se tak nepredstavovala.
Predevsim by sis mel uvedomit, ze chlap by nemel bejt hekna.
@Anonymní píše:
Zdravím, chtěla bych se zeptat, když už je tady tohle téma… chtěla bych jít dal na školu, nyní mataruji a dřív jsem nad tím nepremyslela, protože bylo spousty starostí okolo… Chodím na kroužek z matiky a studují IT s ekonomikou a managementem, ale problém je, že si na vysokou nevěřím… Ještě bych rada studovala, ekonomika mě baví, tak bych v ní ráda pokračovala. Myslíte, ze stačí VOŠ?
Zalezi, co chces v budoucnu delat. Muze ti stacit VOS a nemusi. Dokonce nemusis mit zadnou vysokou skolu.
Ja bych to s tou vysokou skolou aspon zkusila. Kdyz ti to nebude vyhovovat, tak muzes vzdycky odejit. Osobne jsem pro pristup „radsi to zkusit nez se zbytecne podcenovat“.
Už jsi tady psal do jiného tématu.
VŠ sama o sobě není automatickou zárukou šťastného života. (Já VŠ mám, takže ti jen popisuju realitu, ne že bych záviděla někomu…)
To není nějaký magický trik jak z Harryho Pottera… získám VŠ titul = vykouzlím si instantní štěstí ![]()
Nejdřív jsem si říkala, že to ani nedočtu do konce, ale tak brilantní sloh jsem tu dlouho nečetla. Chvilkami v něm zaznívala i sebeironie, jako bych četla Šimka a Grossmanna
Ale k věci. Autor to nemá lehké od složitého dětství až po současné konflikty nejenom s rodinou. Připadá mi, že má Aspergera, proto má ty problémy v sociální rovině, v porozumění lidem. Přesto si myslím, že může být v životě spokojený. Tu výšku by si měl dodělat kvůli sobě, inteligentní je na to dost, ne kvůli tomu, aby si před jeho titulem každý sedl na zadek. VŠ má dneska kdekdo, od méně chytrých až po skutečné kapacity, ale o samotném člověku titul neříká absolutně nic. Znám tolik idiotů s titulem
Doporučuji autorovi, aby se postavil na vlastní nohy, pokud je to trochu možné, a konečně se vyprdl na sebelítost a životní křivdy. Toto ho vrací zpátky a neposunuje dopředu.
@topazio píše:
On chce o 15 let mladší přítelkyni?Prosím o link diskuze, děkuji.
https://www.emimino.cz/…rankovani/6/
19.11.20 14:53
A proc bych si mel delat legraci? Proste pruzna, mlada a stavnata dvaadvacitka, na tom prece nic neni. Co na tom, ze jsem skoro o patnact let starsi.
Jo a jeste poznamka. Nebejt hekna fakt neznamena, ze se budes arogantne prsit, jaks to udelal v uvodnim prispevku. Kdysi jsem s podobnym chlapem chodila. Fnukal, jak je k nemu svet zlej a on je pritom taaak dobrej. Ve finale me tyral, utekla jsem po trech letech totalne znicena. A vis co? Jeste ted, po dvaceti letech dal fnuka, na netovejch seznamkach. A zadna ho nechce, protoze je to minimalne sociopat. To bylo furt: medicinu jsem nedodelal, ptz jsem musel hlidat manzelku, ktera mi zahejbala. Atd atd, za vsechno muzou druzi. A mnou tezce opovrhoval. Mam ted mnohem vic nez on. Udelala jsem si ridicak, vejsku, mam tri deti a chlapa, co je chlap. Neublizil by mi. Je drsnej, cilevedomej a je s nim sranda. A nikdy, nikdy se nelituje!
A perlicka spesl pro Tebe, diky tomu, ze jeho otec byl za komousu zavrenej, ma jen ucnak. A dela vysokyho IT managera s dost slusnym platem.
@Veveří hele ale na Aspika je to jeho cykleni se malo logicky.
@aquarian tyjo na to uz jsem zapomnela
a on zapomina na to, ze nema do vztahu co nabidnout krom svy naruseny osobnosti.
@Pruhovaný_mýval píše:
Nejmenuješ se náhodou Rimmer? Nějak mi ten žalozpěv připomněl postavičku z Červenýho trpaslíka, druhýho technika Rimmera. Ten taky za svůj zpackanej život a kariérní neúspěchy vinil všechny okolo, jenom ne sebe. Je mi líto, že jsi nešťastnej, ale titul ze tebe mistra neudělá. Prostě se pokus s tím, co ti bylo naděleno, dosáhnout co nejlepších výsledků. Začít můžeš tím, že si budeš hledat práci. Třeba za přepážkou na úřadě, tam matura stačí.
A já si říkala, koho mi to připomíná
![]()
Zakladateli: chápu, že na tobě při výchově rodiče napáchali několik škod, ale proboha jseš dospělý, tak se tak začni chovat, zkus za svou situaci převzít zodpovědnost a stanov si cíle, ale reálné, např. najít si psychologa a odstěhovat se může být začátek…
VŠ ano nebo ne, je úplně jedno…paní Inženýrko mi říká jen bankovní poradkyně a já se z toho pokaždé úplně oklepu, nemám to oslovení ráda…
Citace zkrácena ze soucitu s ostatními uživateli.
Tvůj příběh jsi tu (v kratší verzi) už psal k tématu hledání přítelkyně. Tam ti napsali, jak moc nereálné máš představy.
Sorry, ale zjevně jsi odtržený od reality a zaseklý ve světě svých představ.
Najdi si toho psychologa, jak Ti tady radí, a neupínej se na to, že z vysoké školy si sedne někdo na zadek nebo že během studia nabalíš o patnáct let mladší přítelkyni.
A představovat se s titulem, tak to mi dost rozporuje tu údajnou empatii.
Co že to vlastně studuješ?