Je důležité mít VŠ?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
171
10.12.20 08:56

Edit

Příspěvek upraven 30.12.20 v 08:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
10.12.20 08:59

@BeachPlease ja myslim, ze dulezity je hlavne nebejt ko.kot :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31281
10.12.20 09:26

Podle mě by ti úplně nejlíp udělalo, kdyby si odešel, někam do spolubydlení (to z ID uplatíš), našel sis nějakou jednoduchou „brigádnickou“ pozici ve stylu pokladní v Tescu a ve volných chvílích se věnovat studiu.
Postav se na vlastní nohy a přestaň ze svého zpackaného života vinit rodinu. Jo, rodina ti dobrej základ nedala, ale to, že v tom pokračuješ i v dospělosti, v tom je i tvůj podíl viny. Pokud ti to pomůže, udělej to natruc matce. Abys jí dokázal, že jí nepotřebuješ, že barák si může strčit za klobouk a sestru našťouchat do p…
Netuším samozřejmě, v čem tkví ten třetí stupeň ID, jaké máš vůbec pracovní možnosti. Ale i jako nějaký vrátný (aspoň budeš mít čas studovat) si společně s důchodem vyděláš dost, abys nějak vyžil.
Přestat se litovat a ukázat všem okolo, že se v tobě mýlí, to je docela slušnej hnací motor, což?

Složitý start sme měli kdekdo…na to se tak docela nedá vymlouvat zbytek života ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4998
10.12.20 09:26

Tento příběh už tu byl, tak ještě jednou: VŠ titul tě stejně nespasí, měl bys řešit nejdřív to ostatní. Měl jsi to těžké, ale jsou lidi, kteří to měli daleko těžší a vyhrabali se z toho, protože se prostě hecli. Ty se raději lituješ a rád říkáš, že něco nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
942
10.12.20 09:35

No znam spousta vysokoslkolaku a vetsina z noch chlasta, nejsou pouzitelny v praktickem zivote a jdou arogantni. Nevim jestli je tohle zrovna lepsi spolecnost. Podle toho co pises jsi porad dite. Vykasli se na rodinh a na minulost. Jen tak ziskas sebevedomi a dospejes

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
10.12.20 10:01
@aquarian píše:
https://www.emimino.cz/…rankovani/6/

19.11.20 14:53
A proc bych si mel delat legraci? Proste pruzna, mlada a stavnata dvaadvacitka, na tom prece nic neni. Co na tom, ze jsem skoro o patnact let starsi.

https://www.emimino.cz/…rankovani/7/

Ten by toho chtěl hodně, ale sám nemá co nabídnout. Takových mužů jsou plné seznamky. Mají mnoho požadavků na ženy a myslí si o sobě, že jim ženy padnou k nohám. Ale je to na naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
10.12.20 10:03
@Mar__tanka1983 píše:
Podle mě by ti úplně nejlíp udělalo, kdyby si odešel, někam do spolubydlení (to z ID uplatíš), našel sis nějakou jednoduchou „brigádnickou“ pozici ve stylu pokladní v Tescu a ve volných chvílích se věnovat studiu.
Postav se na vlastní nohy a přestaň ze svého zpackaného života vinit rodinu. Jo, rodina ti dobrej základ nedala, ale to, že v tom pokračuješ i v dospělosti, v tom je i tvůj podíl viny. Pokud ti to pomůže, udělej to natruc matce. Abys jí dokázal, že jí nepotřebuješ, že barák si může strčit za klobouk a sestru našťouchat do p…
Netuším samozřejmě, v čem tkví ten třetí stupeň ID, jaké máš vůbec pracovní možnosti. Ale i jako nějaký vrátný (aspoň budeš mít čas studovat) si společně s důchodem vyděláš dost, abys nějak vyžil.
Přestat se litovat a ukázat všem okolo, že se v tobě mýlí, to je docela slušnej hnací motor, což?Složitý start sme měli kdekdo…na to se tak docela nedá vymlouvat zbytek života ;)

Ve 3 ID nemůže už pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
10.12.20 10:07

Pro mě je důležité aby muž nebyl debil. VŠ je známka určité inteligence ale hlavně schopnosti umět věci dotahovat do konce a výdrže. O sociální a emociální úrovni to nevypovídá nic a také to nevypovídá nic o úspěšnosti v životě.

• Citovat
  • Upravit
942
10.12.20 10:07

@ludmilaadamkova prosim neplest si chytrost s inteligenci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31281
10.12.20 10:50
@topazio píše:
Ve 3 ID nemůže už pracovat.

Prosím tě?
Já jsem přesvědčená o tom, že může. Jde jen o to, že ve 3ID se platba invalidního důchodu bere jako základ pro starobní důchod, narozdíl od nižších, ale že nikde není zakázáno pracovat. :think:

edit: projela jsem to googlem a na několika odkazech na mě vyskočilo, že dělat normálně může, viz. :https://www.praceozp.cz/…niho-duchodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
10.12.20 11:01
@Mar__tanka1983 píše:
Prosím tě?
Já jsem přesvědčená o tom, že může. Jde jen o to, že ve 3ID se platba invalidního důchodu bere jako základ pro starobní důchod, narozdíl od nižších, ale že nikde není zakázáno pracovat. :think:edit: projela jsem to googlem a na několika odkazech na mě vyskočilo, že dělat normálně může, viz. :https://www.praceozp.cz/…niho-duchodu

Ok ;). Děkuji za info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9035
10.12.20 14:12
@Len123l píše:
@ludmilaadamkova prosim neplest si chytrost s inteligenci.
?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
10.12.20 14:12
@Serpentini píše: ?

Zrejme myslela vzdelani a inteligenci ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
331
10.12.20 15:11

Spíš než VŠ bys měl řešit, jak se co nejrychleji odříznout od rodiny. Najít si třeba spolubydlení, neříkat rodině adresu. Najít si psychologa psychiatra, který nebude ovlivněn tvojí matkou. Rodina ti možná nedala ideální vstup do života, ale teď už jsi dospělý a záleží pouze na tobě, jak se zařídíš. Pokud chceš mít VŠ, aby ses mohl představovat titulem, tak ji děláš že špatného důvodu. Titul má dnes každý druhý, nikdo si z toho na zadek nesedne. Ano, může ti to pomoct k získání lepší pracovní pozice, ale udržení práce pak záleží na tom, jaké máš doopravdy schopnosti, chování a přístup.

Četla jsem i tvojí diskuzi o ženách a seznamování. A řekla bych, že právě přístup je něco, o čem bys měl popřemýšlet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.12.20 15:33

V žádným případě. Mám jen učňák a teď beru peněz, že je neřeším. Začala sem podnikat… začátky byly hodně kruté i neziskové, ale dnes je to jinak :) jen to chtělo hodně přeprogramovat hlavu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová