Je důležité mít VŠ?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
22.1.12 14:07

Já i můj muž máme VŠ, ale ani jeden v životě nepoužíváme titul (natož abychom si ho dávali na zvonek nebo svatební oznámení :D ). V životě je pro mě důležitá inteligence, nikoli dosažené vzdělání, ale ono jde velmi často obojí ruku v ruce, tedy alespoň dříve to tak bylo. Zdá se mi ale, že v poslední době to bohužel přestává platit…

Když o tom přemýšlím, většina našich bližších kamarádů (ale ne všichni) má obdobné vzdělání jako my, přitom jsme se neseznámili díky profesi… Je to asi tím, že jsme tak trochu divní, spousta obecně populárních věcí nás moc nebere a nezajímá…

No a automaticky předpokládám, že naše děti budou také studovat, ne kvůli titulu, ten mě nezajímá, ale kvůli budoucímu uplatnění…

• Citovat
  • Upravit
35326
22.1.12 14:11

Asi to nebude znit moc hezky. Ale sama mam VS, manzel ma jeste PhD. Hledat jineho, bez VS asi u me chlap neuspeje(i kdyz kdo vi), ja potrebuju chlapa s vysokym IQ, aby byl pro me zajimavy, nicmene, neni to rozhodne jedina vec, na ktera by me zajimala. Cimz ovsem nevylucuju ty, kteri jsou chytri, zajimavi, sympaticti a VS nemaji, ovsem museli by me zaujmout osobne(jen hledat treba v seznamce, dam VS jako nutny parametr). Pokud jde o me, je pro me VS dulezita. protoze mi umoznila delat, co chci a co me bavi, bez ni, bych to delat nemohla(proste to nelze)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.1.12 14:13

U nás v rodině jsem za exota, že mám „jen“ Bc. A pořád mě tlačí do toho, abych ještě pokračovala. Nesnáším vzdělávací instituce a studium obecně. Jsem hrozný nestudent a přinutit se sednout si k učení? Pomsta. Jiná věc je, že pokud chci aspoň trochu slušnější plat, tak mi stejně nic jiného nezbývá.

• Citovat
  • Upravit
1452
22.1.12 14:25

VŠ vzdělání je důležité pro můj obor, takže ano. Ale tam ta důležitost pro mne hasne. Můj manžel je vyučen, kvalitu vztahu to žádným způsobem neovlivňuje. Koneckonců hrozně obdivuji jeho manuální zručnost, to já mám problém i s blbou žárovkou :nevim:
Moji rodiče se živí rukama, takže celkově k „pracujícím“ lidem mám respekt ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.1.12 14:28

Mam VS, manzel nema.Ale myslim si, ze VS vetsinou osobnost cloveka kultivuje, tak proto je pro me dulezita. Tim nechci rict, ze by clovek nemohl byt na urovni i bez VS…

• Citovat
  • Upravit
3278
22.1.12 14:32

Tak za mě: Není pro mě důležité mít VŠ. Stačí SŠ. Vyhovuje mi být tzv „lopata“ :lol: Manžel je SŠ, bez maturity, workoholik o práci nemá nikdy nouzi, je šikovnější, než např. někdo s titulem. Finančně jsme na tom dobře. O VŠ bych zauvažovala, kdyby to bylo akutně nutné, pocházím z rodiny, kde dosáhli max. SŠ a maturity. Myslím si, že aby člověk úspěšně mohl se vzdělávat na VŠ , by k tomu měl mít nejen předpoklady, ale také hlavu. A to já jsem IQ- tykve :lol: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14210
22.1.12 14:34
Clementine píše:
Nevím, jestli bych to nazvala důležité, ale jsem moc ráda, že VŠ mám.
Manžel má maturitu a ani jeden z nás s tím nemá problém. Ovšem přiznávám, že muž pouze se ZŠ nebo tříletým výučním listem by mě asi nezaujal :oops: :nevim:
Možná je to ovlivněné tím, že jsem na učnáku učila a viděla jsem ten současný „materiál“. :nevim:

A jak to na cloveku poznas, jake ma vzdelani? Plno lidi nedela vubec to, co studovali, treba muj manzel ma jen zakladni vzdelani, ucil se pak na reznika, ale ucnak nedodelal a ted uz nekolik let pracuje jako senior manager obchodniho tymu, takze kdyby si ho potkala, tak vubec nepoznas, ze ma nedokonceny ucnak. O vzdelani to vubec neni, zalezi na kazdem cloveku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3278
22.1.12 14:35
Anonymní píše:
U nás v rodině jsem za exota, že mám „jen“ Bc. A pořád mě tlačí do toho, abych ještě pokračovala. Nesnáším vzdělávací instituce a studium obecně. Jsem hrozný nestudent a přinutit se sednout si k učení? Pomsta. Jiná věc je, že pokud chci aspoň trochu slušnější plat, tak mi stejně nic jiného nezbývá.
No vidíš, já bych Tě za exota nepovažovala, naopak smekám, já nemám ani to :palec: Já jsem věčný student :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
22.1.12 14:39

pro mě osobně je VŠ důležitá, protože k mé vysněné práci ji prostě potřebuju, takže musím makat abych ji zvládla. u druhých je mi jedno jestli mají jen učňák,maturitu nebo VŠ, záleží jaký je to člověk. Můj manžel má výuční list. a nevadí mi to,proč by mělo… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
22.1.12 14:45

ano je to důležité a to i u partnera

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
22.1.12 14:52

důležitá pro mě je kvůli zaměstnání, u partnera nebyla rozhodující (byl „jen“ vyučený, když jsme se poznali), ale teď VŠ studuje, protože i pro něj je důležitá. pokud máš vysněnou práci, na kterou je třeba VŠ vzdělání, tak nejde napsat jinak než že VŠ za důležitou považuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7008
22.1.12 15:05

Přítel maminky má výuční list, myslím, že údržbář a k tomu má ještě dodělané nějaké zkoušky. A je to opravdu chytrý chlap, není nic, co by buď neznal a nebo nebyl schopný se naučit - od stavařiny, přes elektroniku po programování PC. Ale je to chodící komplex. Neustále od něj poslouchám něco ve stylu „jo to zase vymyslel nějakej inženýr“. To mě hodně rozčiluje.
Přijde mi to ve stejném gardu jako když se někdo vzdělanější povyšuje nad tím nevzdělaným.

Bavíme se o vzdělání, ale to co je hlavní, jsou lidé. Víte, že jeden z našich nejúspěšnějších manažerů roku 2004 byl zámečník? Dostal dokonce mezinárodní ocenění a teď myslím pracuje v zahraničí. A bezdomovců s VŠ je taky hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
22.1.12 15:10
Madla82 píše:
Přítel maminky má výuční list, myslím, že údržbář a k tomu má ještě dodělané nějaké zkoušky. A je to opravdu chytrý chlap, není nic, co by buď neznal a nebo nebyl schopný se naučit - od stavařiny, přes elektroniku po programování PC. Ale je to chodící komplex. Neustále od něj poslouchám něco ve stylu „jo to zase vymyslel nějakej inženýr“. To mě hodně rozčiluje.
Přijde mi to ve stejném gardu jako když se někdo vzdělanější povyšuje nad tím nevzdělaným.Bavíme se o vzdělání, ale to co je hlavní, jsou lidé. Víte, že jeden z našich nejúspěšnějších manažerů roku 2004 byl zámečník? Dostal dokonce mezinárodní ocenění a teď myslím pracuje v zahraničí. A bezdomovců s VŠ je taky hodně.

Madlo, tohle dělá můj otec..propadl v osmé třídě, pak se jen vyučil..Ale vzdělanými lidmi pohrdá a zároven se hrozně užírá ,že sám to nikam nedotáhl i když je tak " přirozeně geniální" že to musí přece každý poznat..Prostě se chová dětinsky a leze nám s tím na nervy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1392
22.1.12 15:11

Ne není :mrgreen: Když bude mít celá republika VŠ kdo pak bude péct chleba, pěstovat zeleninu, vozit zboží, opravovat auta to pak zbydou jen romové a ti to dělat nebudou :D :D :D :D Berte mě s nadhledem :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3278
22.1.12 15:14
Danny841 píše:
Ne není :mrgreen: Když bude mít celá republika VŠ kdo pak bude péct chleba, pěstovat zeleninu, vozit zboží, opravovat auta to pak zbydou jen romové a ti to dělat nebudou :D :D :D :D Berte mě s nadhledem :lol: :lol: :lol:
No to je taky pravda :lol: Prsotě musí být tak půl na půl- přiměřeně, přiměřeně :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová