Je důležité mít VŠ?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
lucenka
11.12.20 15:13
@BeachPlease píše:
Rozšířením obzorů jsem nemyslela, že máš jít na pracák, ale něco to o tobě vypovídá, když to je jediný způsob, který tě napadl v souvislosti s tím jak si rozšířit obzory. Zůstaň si ve své bublině dál, očividně je ti tam dobře.

Jo je mi v mé bublině dobře. Nemám tak kolem sebe aspoň vysokoškoláky s ručičkama dozadu ;)

• Citovat
  • Upravit
171
11.12.20 15:18

Edit

Příspěvek upraven 30.12.20 v 07:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.12.20 15:29

@BeachPlease

Ja bych tedy take radeji pracoval na nizsi pozici, ale pracoval a kdyby se neco uvolnilo, presel bych, a to s VS i SS. Konec koncu, jak bych to na pracaku oduvodnil? Slovy „Tuhle praci nechci, ta mi nevoni“ (kdyby mi nabizeli misto prace jen pro VS praci pro SS/VS)…?

• Citovat
  • Upravit
171
11.12.20 15:38

Edit

Příspěvek upraven 30.12.20 v 07:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.12.20 15:32

@BeachPlease

Tak ja bych vzal i tu, kde chteji jen vyucni list, abych si aspon neco vydelal a jsem presvedcen, ze pred HR „manazery“ bych si sve „pochybeni“ jiste obhajil. Spis to, ze by ti „ejdzaraci“ na me koukali s despektem, ze jsem vzal „cokoliv“, by poukazovalo prave na kvality nasich milych pracovniku HR, a ne me, a to ne zrovna v pozitivnim smyslu slova…

• Citovat
  • Upravit
171
12.12.20 17:47

Edit

Příspěvek upraven 30.12.20 v 07:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
846
12.12.20 18:00
@Anonymní píše:
@BeachPleaseTak ja bych vzal i tu, kde chteji jen vyucni list, abych si aspon neco vydelal a jsem presvedcen, ze pred HR „manazery“ bych si sve „pochybeni“ jiste obhajil. Spis to, ze by ti „ejdzaraci“ na me koukali s despektem, ze jsem vzal „cokoliv“, by poukazovalo prave na kvality nasich milych pracovniku HR, a ne me, a to ne zrovna v pozitivnim smyslu slova…

To je nějaká teoretická úvaha? Mně totiž přijde, že jakmile má člověk VŠ magisterského stupně, bývá sakra problém dostat se na tyhle nižší místa (= výuční list/maturita/bakalář). Zaměstnavatelé totiž CV rovnou zahodí, protože VŠ je překvalifikovaný a zdrhl by ve zkušebce jakmile by našel něco odpovídajícího.

A pracák taky nevybízí dělat s Ing./Mgr. hajzbábu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.12.20 14:27

A je tedy aspon pravda, co mi rika cely zivot mama? Ze kdyz clovek nema ostre lokty a schopnosti, je mu VS k nicemu, stejne ji pry neuplatni.
A pry kdyz je stredoskolak sikovny, tak si pry vydela daleko vic a lepe se uplatni nez „ňáký vysokoskolak“. A pry skola neslouzi k tomu, aby dodavala sebevedomi, ze tohle je uplne spatne. Ze jediny stredoskolak mezi samymi vysokoskolaky (ktery vzdy ale chtel studovat a ve skrytu duse veril, ze na VS ma) nema mit zadne komplexy a ma byt silne sebevedomy jedinec, jinak se potrebuje lecit.

Ma matka Judr., ktera temer nikdy nepracovala a nechavala se zivit otcimem a mela rada „jistou uroven zivota“ (chtel bych videt ji, kdyby byla SS nebo vyucena…)

A kdyz tedy nezalezi (podle matky) na tom, jestli je clovek stredo- nebo vysokoskolak, proc se tedy temer kazdy mlady clovek, kteremu to aspon trochu mysli, snazi dostat na vysokou skolu? Tomu nerozumim :(

• Citovat
  • Upravit
846
13.12.20 15:15

A je tedy aspon pravda, co mi rika cely zivot mama? Ze kdyz clovek nema ostre lokty a schopnosti, je mu VS k nicemu, stejne ji pry neuplatni.

___Ne, to není obecná pravda podle mě. A ostré lokty a schopnosti jsou 2 různé věci. Ostré lokty: záleží na oboru. Když si vezmeš třeba nějakého VŠ chemika, laboranta, architekta, matematika, vědeckého pracovníka, ajťáka apod. (vymyslela bych jich podstatně víc), nemusí mít nutně ostré lokty. To spíš může potřebovat nějaký ekonom - ryze obchodník, makléř na burze, realitní makléř, advokát, politik apod. Schopnosti: reálné schopnosti typicky absolvent VŠ získá až praxí, viz. např. medici nejsou „nic“, dokud nemají atestace a praxi.

A pry kdyz je stredoskolak sikovny, tak si pry vydela daleko vic a lepe se uplatni nez „ňáký vysokoskolak“.

___Obecná pravda to není. Může se stát v individuálních případech. Například určitě spousta celebrit SŠ (herci, zpěváci, moderátoři, influenceři, vrcholoví sportovci) je na tom finančně lépe, než někteří VŠ (např. absolventi špatně uplatnitelných oborů). A zase záleží na oboru.

A pry skola neslouzi k tomu, aby dodavala sebevedomi, ze tohle je uplne spatne. Ze jediny stredoskolak mezi samymi vysokoskolaky (ktery vzdy ale chtel studovat a ve skrytu duse veril, ze na VS ma) nema mit zadne komplexy a ma byt silne sebevedomy jedinec, jinak se potrebuje lecit.

___Sama o sobě škola asi nedodává sebevědomí. Je to spíš o tom, že přece jen projít tou VŠ bývá dost náročné, tak člověk je pak na sebe alespoň trochu hrdý, že to dodělal, ale pokornému člověku nevroste nějak razantně sebevědomí hned. Být jediný SŠ mezi VŠ si myslím, že pro většinu lidí není příjemný pocit.

Ma matka Judr., ktera temer nikdy nepracovala a nechavala se zivit otcimem a mela rada „jistou uroven zivota“ (chtel bych videt ji, kdyby byla SS nebo vyucena…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
13.12.20 15:16

Samozřejmě že bez schopností je VŠ k ničemu. Znám několik vysokoškoláků kteří dlouhodobě nemají práci, tak na co jim to je? A mnoho vyučených jsou schopní řemeslníci co vydělají spoustu peněz.
Jako já asi chápu frustraci tvé matky - mít dítě který se do třiceti pořádně neuplatnilo a pracuje akorát v nějakým telemarketingu by mě taky štvalo. Proč se prostě nesoustředíš nejdřív ba to abys měl dobrou práci která by ti vyhovovala a až pak řešit nějakou VŠ, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.12.20 15:22

@pst007

Jenze ja mluvim o tom, jak to bylo, kdyz mi bylo 19. Ted matka nerika nic. Nic jsem nedokazal, misto me je vsechno me matky a ja mam ID, takze ona muze byt spokojena…

A mimochodem, ona take lokty nema a nechava se vydrzovat otcimem, ale neskutecne ma rada penize a „urcitou zivotni uroven“.
Matka pouziva svou VS jen k tomu, aby se mohla povysovat nad lidi se SS…
Vzdyt mne jednou rekla, ze pry „rozhodne nejsem zadny intelektual“ a usklibla se. A pry by ji jako partner clovek jako ja nikdy nestacil. Ale pry me ma moc rada a chce pro me to nejlepsi, jen mi ublizuje, no :?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.12.20 15:36

@holkazprahy1

Ano, ale proč tedy jde tolik mladých lidí na vysokou školu, když „je pravda“, že na škole nezáleží? Proč se s ní ti mladí vůbec zaobírají?
Já být tedy Ing., tak jsem sebevědomější než se SŠ, kdy neznamenám vůbec nic (ne kvůli chybějící škole, ale s ID třetího stupně, téměř nulové pořádné praxi a dva roky bez zaměstnání).

Mně totiž přijde, že jak mě nemá ráda, tak ani nechce, abych něco pořádného dokázal, proto mě téměř nepodporuje a proto mi povídá takovéto věci. A zároveň, aby mě týrala, tak mi vyčítá, proč jsem tak pasivní a ještě ničeho nedosáhl.

Tuhle přijela a nadávala mi, že jsem houmlesák a křičela na celý barák na dědu, že mají doma houmlesáka! Když prý vidí, jakou mám starou mikinu a tepláky, že se mě štítí a chce se jí zvracet. Že by se za mě tak styděla, že by se mnou nešla ani po ulici. Neupravený, no hnus. Že ty mé okousané a olámané nehty, že to je takový hnus, až se jí chce blít a být holka a se mnou na prvním rande, tak se jí udělá z člověka jako mě tak zle, že okamžitě beze slova odejde :(

Ona mě chce jen týrat

• Citovat
  • Upravit
1166
13.12.20 15:52

No a tak proč tam furt žiješ a stýkáš se s ní? Znám lidi s ID a taky nežijou s rodičema. Tím si nízký sebevědomí vytváříš sám a žádná VŠ to podle mě nevyřeší, jenom to prodlužuje závislost na matce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.12.20 16:03

@pst007

Nemam kam jinam jit. A kdo by se staral o dedu? On by to tu sam nezvladl, i kdyz porad rika, ze jsem mlady prd a ze me nepotrebuje a ja mu pritom slouzim a s matkou jsou na me zli…
Dnes byl na me zly v krame, kam jsem ho vezl, aby si vybral. Rekl, ze potrebuje zarovku nahoru do kuchyne. Tam on nechodi a tam jsem ja. Nerozumel jsem mu a on se na me pred lidmi choval hrube. Myslel dolu do kuchyne nahoru na strop. Pry jsem debil, kdyz to nepochopim. On je podle nej neomylny a ma obrovske ego a vsichni ho podporuji a on se pak takto na me chova.
Ja mu naopak nastavujivzrcadlo, vcetne matky, jake jsou to nabubrele nicky :palec:
Hrozne, uz od malicka me nenavidi

• Citovat
  • Upravit
331
13.12.20 16:58
@Anonymní píše:
@pst007Nemam kam jinam jit. A kdo by se staral o dedu? On by to tu sam nezvladl, i kdyz porad rika, ze jsem mlady prd a ze me nepotrebuje a ja mu pritom slouzim a s matkou jsou na me zli…
Dnes byl na me zly v krame, kam jsem ho vezl, aby si vybral. Rekl, ze potrebuje zarovku nahoru do kuchyne. Tam on nechodi a tam jsem ja. Nerozumel jsem mu a on se na me pred lidmi choval hrube. Myslel dolu do kuchyne nahoru na strop. Pry jsem debil, kdyz to nepochopim. On je podle nej neomylny a ma obrovske ego a vsichni ho podporuji a on se pak takto na me chova.
Ja mu naopak nastavujivzrcadlo, vcetne matky, jake jsou to nabubrele nicky :palec:
Hrozne, uz od malicka me nenavidi

Někdy je v životě být potřeba „sobecký“ a myslet především na sebe a své duševní zdraví. Proč by ses měl starat o někoho, kdo je na tebe celý život hnusný?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová