Je to dle vas nezodpovedne?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10054
17.10.09 18:07

Tami - však to tu čteš, tohle má každá nastavené jinak. Já prostě rýmu neřeším. Jak píše Judycum - pokud není u toho teplota, rýma není hustá, zelená apod, tak mi to nepřijde zase až tak hrozné.
Já taky když přijdu z venku tak smrkám, ale jinak mi nic není.

A omlouvám se já, do těhle diskusí normálně vůbec nepíšu, ale dneska se tu trošku nudím no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
17.10.09 18:25
Taminka píše:
Potapko tak jeste jednou…ona mi to rekla az po hodine kdy holky dosly z pokojicku a jeji dcerce tekl snopel snad vsude :! :! :!

Tak to bych jí hned seřvala :oops: . řekla jsi jí něco?Já jsem na tohle nervák a asi bych byla schopná jí seřvat a vykázat :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
17.10.09 18:31

Já bych teda naštvaná byla, a šíleně, a taky jsem byla, když se mi kdysi stalo něco podobného :roll: . Kamarádka si přišla hrát s klukem na naši zahradu na pískoviště, a po půl hodině mi řekla, že má její malý asi třetí den nějaký průjem. A já pak kvůli průjmu a zvracení měla malýho v necelých dvou letech v nemocnici na kapačkách :twisted: .

Asi to má každý nastavený jinak, ale tohle jsem opravdu hodně dlouho nemohla skousnout :? .

Druhá věc je, jestli ji to chceš vyčítat a přijít o kamarádku :idea: :?: . L

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
17.10.09 18:35

Taminko - ať to má kdo chce nastavené i rýmu beru jako nemoc a tudíž upozorním dopředu. Takže mi to nezodpovědné příjde, obzvlášť po tvém zdůvodnění.
Ano rýmu může chytit dítě kdekoliv. Jenže ono taky každé dítě reaguje na rýmu jinak jedno může být bez teplot a další může mít i při rýmě 40 horečky že.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
17.10.09 18:41

nečetla jsem celou diskuzi jen úvod,
pokud nechci mít nakažené dítě z důvodů jiných nemocí, snažím se sama vyhýbat kontaktu s větším počtem lidí zéjména dětí…

takže jen na kamarádku bych to neházela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
17.10.09 18:49

Holky, jestli zakladatelka výslovně kámošce řekla, že malá nesmí chytnout rýmu z těch a těch důvodu, tak prostě chodit neměla a je jedno, jestli to malá chytla od dcery kámošky či jen tak. Dle mě to nezodpovědnost je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2825
17.10.09 18:56

Ja bych teda od kamosky povazovala za nezodpovedny, ze kdyz jsi ji to dopredu rikala, tak se na to vlastne vykaslala. Myslim, ze tato diskuse neni o tom, jestli s ditetem s rymou chodit do kolektivu, spis o tom, ze mala ma diky te ryme co chytla problemy s hojenim neceho jinyho.
Ja teda obyc.rymu neresim, pokud nejsou horecky, neprida se kasel. Samozrejme ten muze prijit o den pozdeji, to nikdo nezaruci. Ale malej uz chodi do skolky a tak nosi porad neco, rikam si at si zvyka radeji ted nez aby chybel ve skole. Kdyz ma jenom rymu, do skolky ho poslu a v tomto pocasi tam neni videt jediny dite, co by nemelo rymu. Kdyz se prida kasel, necham ho pro jeho dobro i pro dobro ostatnich doma. Jinak mam silene upjatou kamosku v techto vecech, mala bude mit dva roky a jak slysi, ze ma malej rymu, vyhyba se nam obloukem. Nechce prijet ani sama, protoze by to mohla nedejboze chytit od malyho ona a prenest to pak na malou. Nejak se ji nenapadne snazim naznacit, ze imunita se musi budovat, ale nechce slyset. Treba ted mi rekla, ze nebude jezdit pres zimu do Brna, shanela nejaky krouzky pro malou(bydli na malym meste ci co toje), protoze v autobuse by se mohla mala nakazit…Takze ja rikam, je to kazdyho vec, ale nekdy proste musim kroutit hlavou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
17.10.09 18:58

Chtěla jsem napsat, že rýma se snadno přehlídne a moc se to řešit nedá, zvlášť pokud má člověk dětí víc a víceméně je pořád doma někdo s rýmou, ale pokud jsi výslovně řekla, že Tvá dcera se nesmí nakazit a ona přiznala, že sama věděla, že její dítě je nemocné, tak se ani není o čem bavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2245
17.10.09 19:30

Taminko tak to já bych byla teda pěkně vytočená a asi bych jí dlouho nepozvala na návštěvu.

moje děti jsou teď taky nemocné od minulé soboty jsme nebyli venku sama víš jak je tady hnusně a ve středu v noci oba čtyřicítky no hrůza už jsou sice z toho venku ale Matěj má kašel a Linda naštěstí dobrá,ale teď jsme si potvrdila že to opravdu mohli chytit doma :twisted:

já se taky vyhýbám prostředí kde má někdo rýmu protože ty noci u nás pak stojí za to asi to hodně řeším :oops: ale já mám ráda klídek :lol:

a odpověď na tvou otázku bylo to od ní dost nezodpovědné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
17.10.09 19:57

Napsala jsem ji email ze Emca tu rymu chytla,ze jsem hodne nastvana a kvuli tomu jsem s ni musela jit k mudre a ze se ji to bude hure hojit kdyz je nemocna a jedine co mi napsala bylo „tak to sorac“.

No ted ji k nam dlouho nepozvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10813
17.10.09 20:00

osobne by me taky asi stvalo ze mala chytla rymu, na druhou stranu si nemyslim ze by se modrina pri ryme hur hojila… pokud jsem to dobre pochopila co Tve male je- ale chapu Te :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
17.10.09 20:17

ma pohmozdeny nos proto se to bude hur hojit kdyz ho ma plny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
17.10.09 20:29

Taminko a váš taťka nechodí do práce? Pracuje doma? Tím nemyslím že musí mít rýmu, ale klidně vám ji z venku mohl donést on… U nás je to běžná praxe Teď jsem měla kluky doma pomalu 6 neděl a už byli fakt zdravý a nikde jsme nos nevystrčili a Honzík dostal angínu… Buť k nám přiletěla po větru :lol: a nebo ten bacil prostě někdo chrchtnul v šalině na tátu a bylo to…
Kamarádčina holčička nemusí být vůbec původcem vaší rýmy a je škoda holkám upírat hraní i když je to za cenu rýmečky… (beru v potaz i vaše přidružené komplikace) Holt nežijeme ve sterilním prostředí a teď je opravdu hodně bacilů všude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
17.10.09 20:46

Taminko, vim moc dobre, jak se citis a mas urcite pravdu. Kamaradka tu situaci proste nezvladla ani tou navstevou a myslim ani tou reakci na tvou informaci o vyvoji situace. Pravdou je, ze se pravdu, od koho mala rymu chytla, nedozvite, a mozna to ani neni dulezite. Dulezite je, ze kamaradka vas vystavila riziku nakazy, prestoze vedela, ze je potreba, aby mala vydrzela zdrava, nez se zahoji. Asi pro ni bylo dulezitejsi stravit prijemne odpoledne u vas… Jsem jen zvedava na dalsi prubeh vaseho pratelstvi. Ja jsem nedavno resila (a bohuzel dosud nevyresila) neco podobneho, kdy dcerka onemocnela na dovolene travene s detmi nasich kamaradu, kteri nebyli z naseho pohledu (dcerka ma potvrzenou snizenou imunitu) uplne zdrave. Ve chvili, kdy znami zjistili, ze si myslime, ze to dcerka chytla od nich, nastal zacatek konce naseho pratelstvi :( Ale to uz je jiny pribeh… Takze vam drzim palce, at se vase mala rychle zahoji a vztah s kamaradkou dopadne ke tve spokojenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2431
17.10.09 20:47

ahojky to já bych naštvaná byla.Patřím do skupiny,která to řeší :lol: ,jak tu někdo psal u nás stačí i noci s rýmou nevyspíme se nikdo a ještě do toho zvrací takže děs :roll:
A vadí mi ,když někde jsme a nějaké dítě tam prská na ostatní a maminka si klidně pije kafíčko místo,aby byli doma :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová