Je to moje vina?

Anonymní
10.4.23 00:53

Je to moje vina?

Jdu si pro radu.
Přítel má doma malého psa, je mu něco přes 2 roky a prý všechno ničí. Říkal mi, ať si radši nenechávám tašku na zemi, ať mi ji nezničí. Nereagovala jsem na to, řekl mi to mezi řečí, když jsem vařila a já se na to nesoustředila. Pak jsme šli spát. Ráno jsme se vzbudili a v obýváku byly na zemi zvratky a zjistili jsme, že pes mi vlezl do tašky a snědl mi tam nějaké prášky a udělalo se mu zle. Vzal ho hned k veterináři a zachránili ho těsně, ale přítel se strašně nazlobil a začal mi nadávat, že mohl zemřít a že je to moje vina a chce se kvůli tomu rozejít. Strašně mě to mrzelo a zarazilo a nevím, jestli je to adekvátní reakce od něj. Co myslíte?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
10.4.23 00:58

Nikdo z nás u toho nebyl. Každopádně vína obou, tys nechala věci kde nemáš a on má nevychovaného psa :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36028
10.4.23 00:58
@Anonymní píše:
Jdu si pro radu.
Přítel má doma malého psa, je mu něco přes 2 roky a prý všechno ničí. Říkal mi, ať si radši nenechávám tašku na zemi, ať mi ji nezničí. Nereagovala jsem na to, řekl mi to mezi řečí, když jsem vařila a já se na to nesoustředila. Pak jsme šli spát. Ráno jsme se vzbudili a v obýváku byly na zemi zvratky a zjistili jsme, že pes mi vlezl do tašky a snědl mi tam nějaké prášky a udělalo se mu zle. Vzal ho hned k veterináři a zachránili ho těsně, ale přítel se strašně nazlobil a začal mi nadávat, že mohl zemřít a že je to moje vina a chce se kvůli tomu rozejít. Strašně mě to mrzelo a zarazilo a nevím, jestli je to adekvátní reakce od něj. Co myslíte?

Hele když si neumí ani vychovat psa, tak co bys po něm pak chtěla do budoucna :nevim: Pošli ho do háje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.23 01:13

Pardon, ještě tedy upřesním situaci.
Oba jsme s přítelem byli u jeho rodičů, protože byli na dovolené a neměl jim kdo hlídat barák a toho psa. A on právě začal říkat, že co bych řekla jeho otci a matce, kdyby zemřel a že by to byla moje vina a byl fakt hodně zlý.

• Citovat
  • Upravit
Tala20
10.4.23 01:51
@Anonymní píše:
Pardon, ještě tedy upřesním situaci. … A on právě začal říkat, že co bych řekla jeho otci a matce, kdyby zemřel a že by to byla moje vina a byl fakt hodně zlý.

Nemusíš to dál rozpatlávat. On měl psa na starosti. On měl za něj odpovědnost. On selhal.

Pak se ukázal jako ne zcela dozrálý jedinec, který neumí přiznat svou chybu. Snaží se shodit odpovědnost na Tebe. To je emoční nezralost a nezodpovědnost. Ale dokáže Tě skvěle emočně vydírat a manipulovat.

Stejně zbaběle a křivácky zareaguje při jakékoli další obtížné situaci.

Příspěvek upraven 10.04.23 v 03:16

• Citovat
  • Upravit
Sonarka
10.4.23 01:51

Tak proč tu tašku neuklidil on? :think: Když ví, že jejich pes je taková pohroma hromadného ničení… Kdyby mi to řekl jen tak mezi řečí, taky bych to asi nebrala vážně a hned bych na to i zapomněla.
Je to víceméně jeho zodpovědnost.

• Citovat
  • Upravit
45724
10.4.23 01:52
@Anonymní píše:
Pardon, ještě tedy upřesním situaci.
Oba jsme s přítelem byli u jeho rodičů, protože byli na dovolené a neměl jim kdo hlídat barák a toho psa. A on právě začal říkat, že co bych řekla jeho otci a matce, kdyby zemřel a že by to byla moje vina a byl fakt hodně zlý.

Jak mohl sezrat prasky? To otevrel krabicku nebo je vyloupal z platicka? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
10.4.23 04:22

Nevím co si v tašce měla za léky, v čem uložené. Jaké množství-jen na ten jeden den, kdy si byla u přítele? Že pes rozkousal kabelku, dostal se na léky a zrovna ty sežral. A že i sám léky vyzvracel.
Tak hlavně taška -předpokládám kabelka, nepatří na zem. Navíc pokud vím, že je v bytě pes. Ani by mě to nikdo nemusel říkat. To jsou základy slušného chování, nemít věci poházené po zemi. A druhá zásada-všechny léky musím mít dobře uložené. Protože nikdy nevím kdo se k nim dostane. Nejenom pes, ale i děti.
Reakce přítele byla nejspíš “ drsná”, ale bál se o život pejska a viděl v tobě nezodpovednou osobu….a ve stresu občas lidé jednají jinak než běžně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12647
10.4.23 04:37
@Tala20 píše:
Nemusíš to dál rozpatlávat. On měl psa na starosti. On měl za něj odpovědnost. On selhal.

Pak se ukázal jako ne zcela dozrálý jedinec, který neumí přiznat svou chybu. Snaží se shodit odpovědnost na Tebe. To je emoční nezralost a nezodpovědnost. Ale dokáže Tě skvěle emočně vydírat a manipulovat.

Stejně zbaběle a křivácky zareaguje při jakékoli další obtížné situaci.

Příspěvek upraven 10.04.23 v 03:16

Presne tak :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7692
10.4.23 06:44

Taky mám psa a cokoliv se stane v době kdy ho mám já na starosti (někdo jiný mi ho ze svobodné vůle nehlídá), COKOLIV jde na mé triko i kdybych lidem okolo říkal a žádal bych je o co chtěl. Takhle to chodí. Moje odpovědnost. Přítel mohl kabelku vzít a dát ji na stůl. A pak druhý den vyblbnout psa na procházce, učit ho lovit, aportovat, cokoliv a vycucat z něj tu energii. Ten pes se pravděpodobně jen nudí, nemusí být nutně nevychovaný. Přemíra energie dokáže divy i s jinak hodným psem.

Příspěvek upraven 10.04.23 v 07:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
10.4.23 06:51

Ale houby. Pokud mi někdo řekne v cizím baráku, ať nedávám tašku na zem protože cokoli. Prostě to udělám, co je za problém? Tvůj přítel se zřejmě lekl a proto zareagoval ostře.
Není pravda, že nějak selhal co se týče zodpovědnosti nebo co to tady kdosi píše.
Jasně ti řekl, co máš udělat a proč. To má po dospělý ženský ještě jít a kontrolovat, jestli si tu tašku dala kam měla?
Trochu zvláštní je, že se s tebou kvůli tomu chce rozejít. To se mi nezdá, zřejmě toho je víc a tohle se mu jen hodilo, aby to skončil.

• Citovat
  • Upravit
9757
10.4.23 07:18
@martina.se píše:
Nikdo z nás u toho nebyl. Každopádně vína obou, tys nechala věci kde nemáš a on má nevychovaného psa :think:

On jí řekl, ať nenechává kabelku na zemi. To je jako by ti řekla kamarádka, že má dvouleté dítě, ať nenecháváš kabelku s léky na zemi a potom jí obvinila, že má nevychované dítě :nevim: je to pes ne Einstein.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9757
10.4.23 07:19
@LiduNe píše:
Ale houby. Pokud mi někdo řekne v cizím baráku, ať nedávám tašku na zem protože cokoli. Prostě to udělám, co je za problém? Tvůj přítel se zřejmě lekl a proto zareagoval ostře.
Není pravda, že nějak selhal co se týče zodpovědnosti nebo co to tady kdosi píše.
Jasně ti řekl, co máš udělat a proč. To má po dospělý ženský ještě jít a kontrolovat, jestli si tu tašku dala kam měla?
Trochu zvláštní je, že se s tebou kvůli tomu chce rozejít. To se mi nezdá, zřejmě toho je víc a tohle se mu jen hodilo, aby to skončil.

Asi toho je víc a tohle je poslední kapka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
10.4.23 07:33

Pritel je nekdo, s kym opravdu zit nechces.
Jeho pes, jeho zodpovednost, jeho vinna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2103
10.4.23 07:38

Tady se zase při svátku Trollí a baví se nad tím, jak se tu všichni hádají.

@admin prosím o provedení, nemusíte dnes, chápu že je svátek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí