Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Zahradnice Roku Ahojky
Většinou tady ty nápisy mají mnohem hlubší význam než jaký nám zdělují čtením…A že má nadváhu a tetování proč ne znám takových spousty a bez kérek si je nedokážu představit ![]()
Tak má to pro ni nějaký vnitřní význam zřejmě. Třeba byla v těžké situace a jediný kdo jí v tu chvíli zbyl byl věrný pes. Ale celkově nepobírám dotaz. Nejsem tetovací nadšenec, ale když se to těm lidem líbí, tak proč ne.
Mě daleko víc irituje několik zlatých (byť decentnějších) prstenů na jedné ruce. Nejvíc to vidím u žen 50,60+. Dokonce mě to irituje víc než jakékoli tetování (vyjma rasistického). Nikdy mě nenapadlo pídit se po důvodu proč tyto prsteny (pro mě nevzhledné) nosí. Beru to tak, že se jim to zrátká líbí.
Sice na tvé otázce vlastně nevidím nic špatného, ale na druhou stranu mě to v dnešní době udivuje.
Mám ráda lidi, co jsou dobří, nelžou a neintrikují. Jestli jsou dvousetkiloví, ujetí a nosí kopu zlatých prstenů, je mi fuk, nikdy mě to nenapadlo řešit ![]()
@Sexynohy píše:
Tak má to pro ni nějaký vnitřní význam zřejmě. Třeba byla v těžké situace a jediný kdo jí v tu chvíli zbyl byl věrný pes. Ale celkově nepobírám dotaz. Nejsem tetovací nadšenec, ale když se to těm lidem líbí, tak proč ne.
Mě daleko víc irituje několik zlatých (byť decentnějších) prstenů na jedné ruce. Nejvíc to vidím u žen 50,60+. Dokonce mě to irituje víc než jakékoli tetování (vyjma rasistického). Nikdy mě nenapadlo pídit se po důvodu proč tyto prsteny (pro mě nevzhledné) nosí. Beru to tak, že se jim to zrátká líbí.
Sice na tvé otázce vlastně nevidím nic špatného, ale na druhou stranu mě to v dnešní době udivuje.
Mám ráda lidi, co jsou dobří, nelžou a neintrikují. Jestli jsou dvousetkiloví, ujetí a nosí kopu zlatých prstenů, je mi fuk, nikdy mě to nenapadlo řešit
prsty plné prstenů ve mě evokují laciný kolotoč.
@Tiger-lily píše:Když se tak zamyslím, znám x pokérovaných lidí. Kupodivu mezi nimi není žádná oslnivá kráska z nějaké vyšší střední řekněme. Jestli na tom taky něco nebude.
Tak zrovna v jedné práci, před pár lety. Ty nejvyšší byly pokérované. ( shoda náhod to asi nebyla - možná kamarádky 4 z 5 v týmu měly ta velká barevná tetování).Měly toho holky hodně, dvě dredy. K tomu luxusní kostým, podpatky, dokonalé líčení. Jediný, kdo se u jednání výjimečně podivil byli češi, cizincům (zápdaní evropa, amerika) to ani nepřišlo. Dokonce se na jednom večírku anglán podivil, proč o tom český kolega začíná.
Netvrdím, že je to nutně musí být repre vzorek, ale jsou na vysokých postech. Spíš asi záleží ve kterém oboru. Toto tedy byla právně ekonomická sféra.
V učebnici Kriminální psychologie (1930) Josef Šejnoha uvádí, že ‚zločinec‚ stejně jako cikáni, miluje silné, zlaté kruhy, řetězy, náramky, ale napodobuje nižší úrovně i tetováním…‘“.
sice staršího data, ale některé principy zůstávají neměnné
Musím tady obhájit vzdělání a tetování…Náš firemní manažer jedna velká kérka a je vidět!!Super chlap…S VŠ titulem…další šef další kérky taky VŠ…Znám spoustu vzdělaných a potetovaných…
@Sexynohy Je to možné a nejspíš záleží i na tom, kde - geograficky. Rozhodně nepopírám, že vůči tetování je společnost více a více tolerantní.
@Sexynohy píše:
Mám ráda lidi, co jsou dobří, nelžou a neintrikují. Jestli jsou dvousetkiloví, ujetí a nosí kopu zlatých prstenů, je mi fuk, nikdy mě to nenapadlo řešit
Naše jedna vzdálená teta 70+ nosí na svých prstech a krku celý svůj majetek…obr prsteny, ale jen na pohled, jsou to vyklepané plíšky, aby vypadaly masivně…
Jako vkusné to moc není, ale zase je fajn, že se ve svém věku maluje a chce vypadat „žensky“…
@Tiger-lily píše:
nedělej z toho takovou kovbojku. Prostě když se podívám do okolí a porovnám míru potetovanosti mezi učňák a vš, tak vidím rozdíl. Stejně když porovnám ty fyzicky rozhodně přitažlivé a ty o dost méně přitažlivé (fakt nedělej, že ve společnosti neexistují určitá pravidla, co je na lidském těle a tváři krásného, jsou) a když k tomu navíc přidám určité postavení atd. tak mám jasný výsledek.
Dlouho jsem to vnímala jako ty, ale poslední dobou mi přijde, že to vůbec neplatí. Nebo možná věkem člověk prozře, fakt nevím. Ty štíhlé krasavy o sebe pečující jakoby nikam „nepostupovaly“. Buď budují kariéru a uržují se, ale fňukají nad vším možným. Nebo jsou profi matkami (proti tomu nic nemám), kde si je jejich bohatec „nárokuje“ a i při dětech a všem možném vyžaduje, aby byly neustále perfektní. Časem prostě zjistily, že to tvrdé udržování se a studia, tvrdá práce fakt ke štastnému životu nestačí. Beru že to vnímáš jinak, píšu jenom svou zkušenost ![]()
@Malaga píše:
Naše jedna vzdálená teta 70+ nosí na svých prstech a krku celý svůj majetek…obr prsteny, ale jen na pohled, jsou to vyklepané plíšky, aby vypadaly masivně…
Jako vkusné to moc není, ale zase je fajn, že se ve svém věku maluje a chce vypadat „žensky“…
Jo to máš pravdu. Vlastně bych mohla být ráda, kdybych na tom v 70+ byla jako ta vaše vzdálená teta ![]()
@Sexynohy Jak je zajímavé podělit se o zkušenosti. Ve svém okolí mám opravdu zejména ty hrdé, vyrovnané, které dělají něco smysluplného, nemají vedle sebe magory, děti vedou ke spořádanému životu… nemyslím zmalované bárbíny, myslím skutečně pěkné, chytré ženské, které vedle sebe mají slušného a pořádného chlapa.
@Tiger-lily píše:
@Sexynohy Jak je zajímavé podělit se o zkušenosti. Ve svém okolí mám opravdu zejména ty hrdé, vyrovnané, které dělají něco smysluplného, nemají vedle sebe magory, děti vedou ke spořádanému životu… nemyslím zmalované bárbíny, myslím skutečně pěkné, chytré ženské, které vedle sebe mají slušného a pořádného chlapa.
Možná si pod tím každá představujeme někoho jiného, ale i kdyby ne, tak to beru. Baví mě diskuze, kdy má člověk opačný názor, ale reaguje slušně. ![]()
@Sexynohy píše:
Možná si pod tím každá představujeme někoho jiného, ale i kdyby ne, tak to beru. Baví mě diskuze, kdy má člověk opačný názor, ale reaguje slušně.
Mno. Sice mi tyhle citáty přijdou takové prvoplánové, ale stejně tak někomu může připadat ujetá a infantilní moje kresba. Obecně to vnímám tak, že jsou lidi, co mají tetování proto, že to něco konkrétního pro ně má význam, s něčím to mají spojené - ať už narození dítěte, nebo uzavření nějaké životní etapy…mezi ně patřím a jen já vím, proč a co v té kůži mám. Nemám potřebu s tím nějak exhibovat, když nejsem v plavkách, nejde vidět. Za sebe můžu říct, že to byl proces a nešlo jen o ten viditelný výsledek na konci. Šlo i o tvoření návrhu..a taky tu bolest. No a pak jsou lidi, co jim to prostě přišlo cool a vybrali si z katalogu v salonu… p. s. mám vyšší odbornou pozici a uživím se zcela sama, vč. rezerv ![]()
@Tiger-lily píše:nápodobně. A ty, které jsi popsala výše, k těm by mi spíš to tetování sedělo. Ty, co fňukají, na něco si hrají, neví co chtějí.
Nemají ho, nebo alespoň není bežně vidět. Jsou to prostě ženy, které jely stylem :studium, ápráce, makání na sobě samé, krásný vzhled. Některé výše postavený manžel a dítě/děti. Někdy to na mě působí, jako by ty další části života zkrátka ani nevnímaly. Teď kolem 35, jako kdyby se „probraly“ a vidí, že to co dělaly prostě nestačí k tomu, aby byl jejich život sám o sobě velmi dobrý. Že život je třeba žít každý den, že v něm jsou perné chvíle při kterých nejsou vždy krásné a že snaha a tvrdá práce někdy nestačí.