Je tu nějaká sociální pracovnice z úřadu?

8.5.09 15:00

Je tu nějaká sociální pracovnice z úřadu?

Ahoj všem, nevím kam toto téma zařadit, tak ho zakládám do všehochuťi.

Mám takový dotaz:

Bydlíme v paneláku, kde je 40 bytů (na patře po 5 bytech). My bydlíme v 2.patře.
Pod námi bydlí starší manželé, kde žena je už v důchodu a její manžel pracuje. Je jim tak kolem té 60ky.

Ona má pořád nějaké kecy, že naše děti jí dupou nad hlavou a že si už i prý na nás stěžovala na sociálce, že to prý není možný.

No prý jí dupou i o půlnoci 8O což tedy není pravda.
Neříkám, že dáváme spát děti v 19 hodin večer, ale o půl noci u nás určitě nikdo neběhá a nedupe.

Občas sice nejsou všichni ještě v půl desáté v posteli, ale vzhledem k tomu, že už je teď dlouho vidět, tak prostě nechtějí jít spát.
A taky když třeba někde jsme a přijdeme pozdě domů (třeba v 21 hodin, tak je to pak jasné, že nemůžou být v posteli už v 19 hodin).

Já občas třeba i v 1 ráno chodím po bytě a uklízím vyžehlené prádlo a jinak uklízím, protože se 3 dětma to prostě přes den nedám. Nemám ani hlídání abych něco udělala, když je chlap pořád v práci.
Navíc bych děti ani cizímu nesvěřila.

Tak nevím, jestli „baba“ slyší mě, nebo co furt proti nám má.

Každopádně jsme se s nima zase včera pohádali, bo můj starší syn byl před barákem (na trávě pod oknama) ještě s dětma ze školky (ostatně chodí tam i plno jiných dětí) a ten její manžel našim dětem nadával, že co tam dělaj, ať vypadnou…a na závěr je málem polil i vodou (netrefil se- děti uskočili).
To je teda něco tady v tom baráku.

A to nám baba ještě řekla, že prý jim na balkon háže manžel vajgly od cigaret a že jim kvůli tomu propálil koberec- což není samozřejmě možný, bo máme přes celý balkon síťku proti hmyzu, která má miniaturní očka, čím neprojde ani brouk, natožpak cigareta, která by navíc tu síťku propálila.
Takže ta fakt kecá jak.......

Já jí taky přeci nechodím říkat a stěžovat si, že když jdu třeba v 7 večer koupat děti, že to tam smrdí, jak ten její chlap hulí na záchodě (stoupačkama to jde samozřejmě nahoru).
To je holt úděl paneláku, tak se přece nebudu s někým hádat.
Ale né- ona musí na nás něco vidět.

Jsme normální rodina, kde manžel pracuje a já samozřejmě jsem doma na rodičovské a vychovávám děti a starám se o vše.

A tady se staraj lidi i o to, že kde jsme vzali na vozík za kolo.....jako by jim do toho snad něco bylo.
Nevím, co je na tom špatného, když si koupíme vozík za kolo, když manžel je od rána do večera v práci včetně víkendů a svátků.

Moc se omlouvám, ale potřebuju si trochu ulevit.
Už jsem měla dneska i sto chutí napsat na nástěnku dolů plakát, ať se o nás nestarají.
Nejsme žádní cikáni (nic proti). Jsme normální bílý lidi.

Má vůbec někdo právo takto s námi mluvit a jednat? Takto se nám promiňte za ten výraz „srát“ do života?
Já už jsem z toho všeho tak otrávená, že raději furt utíkám ven.....
Nejradši bych se odstěhovala, jenže to samozřejmě nejde.

A tak si teď taky říkám (trošku na uklidnění), že je to zytečný se někomu chtít začít líbit a dělat pro něj to co chce (sousedi), protože jak se říká „KDO CHCE PSA BÍT, HŮL SI VŽDYCKY NAJDE“

No tak jsem se tu rozepsala co tu máme za problémy mezi sousedama.

Teď tedy k mé otázce- paní si prý stěžovala (už je to asi tak 5 měsíců zpět) a že prý si byla nějaká „sociálka“ v 23 hodin poslechnout ten dupot (prý ale zrovna ten den byl klid mi baba říkala).

Známí mi říkají, že to jen řekla nám a že určitě nikde nebyla bo by už nás určitě kontaktovali od sociálky- je to pravda?

Já si to tedy také myslím, ale chci se na to poptat a nechce se mi chodit tady k nám a tak se ptám tady.

Je možné, že si na nás někdo stěžuje a sociálka za námi ani nepřijde ověřit situaci......že nám to řekne jen ta stěžovatelka?

Díky za odpověď Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12332
8.5.09 15:10

ahoj, máš fakt fajnou sousedku :roll: ,věř tomu,že nikde nebyla :wink:

pokud by si stěžovala, tak vím, že bych po milé paní chtěla něco konkrétnějšího, závažnějšího, co by bylo třeba prošetřit - jinak bych jí doporučila, ať si s tebou zkusí promluvit a bla bla bla, pokud byste jako rodina nějakým závažným způsobem rušila noční klid = ne dupání apod. , tak bych jí řekla, zavolejte si policajty

socka by si tě jinak předvolala a poptala se na situaci, kdyby jí sdělované skutečnosti působily opravdu závažně (děti nemají co jíst, v noci je necháváš doma samotné, nechodí do školy, málo oblečené apod…)= ne to, jak to popisuješ ty, takže buď v klidu, je to jedubaba :roll:

ps možná bych si s ní zkusila promluvit a nějakým způsobem zkusit zanotovat tu její píseň a kdo ví, jestli by se vztahy nezlepšily, každý máme něco, na co bychom se chytly :wink: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1100
8.5.09 15:17

prosímtě nezlob se na mně :lol: :lol: :lol: poslední řádky mně fakt rozesmály. Myslím, že žádná „sociálka“ si u nich ve 23hod nic poslouchat nebyla.
Nepíšeš jestli je byt OV nebo družstevní. Pokud družstevní a byla si opakovaně stěžovat na družstvu, zřejmě by vás kontaktoval někdo z družstva. Pokud OV, jedině že by si tam pozvali nějakého odborníka, který by měřil hluk.
Jinak neboj všude je něco, my se stěhujeme, protože už mně fakt s..e, že nám kontrolují popelnici co vyhazujeme za odpadky a taky tady bydlí protivný dědek co nám všechno závidí. Ctěli jsme si na baráku udělat půdní vestavbu, ale protože on to nikdy nepovolí tak jdeme pryč.
Sou to takoví principielní nasírači.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
8.5.09 15:19

jo ivuscha má pravdu, žádná socka kvůli tebe nebude dělat noční :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.5.09 15:22

Borisko-

díky za objasnění situace- ty asi budeš pracovat jako sociálka, že? :wink:

Ona si pořád stěžuje jen na to, že jí kluci dupou nad hlavou- nic jinýho jsem zatím neslyšela, až včera, když tam byl manžel kvůli tomu jejímu chlapovi, co udělal z toho jejich balkonu.
Tak to z ní vylezlo, že jí můj propálil prý koberec......a zase, že kluci dupou…tak jí můj manžel říkal, že už se to snad zlepšilo né? Že nám to říkala kdysi a že se tedy snažíme aby prostě do těch 22. hodin (kdy je noční klid) byli v postelích, ale jak jsem psala- občas přijdem pozdě (jezdím eteď na kolech celý den, když má manžel vono), tak přijedem později a tak je prostě do těch 22 hodin třeba nestihneme uložit (přijedem, složit vozík, uložit kola, umýt, najíst, nakojit, vykoupat......a to prostě třeba za hodinu nemáme šanci stihnout, tak třeba dou málo kdy spát v půl jedenácté).
Ale to je fakt jen málo kdy.

my jsme právě s ní tenkrát po dobrým mluvili a snažíme se do těch 22 hodin to dodržovat.
Je fakt, že to je pak už třeba jako rušení nočního klidu a ty policajti by třeba přijeli- což bych nerada, tak proto to i dodržujeme.
Ale když včera zase řekla, že to nedodržujem, tak bych fakt vzteky jí snad přizdila už.
Protože to tak strašně zamrzí, když se snažim a pak stejně řekne, že né.
Až brečet se mi úplně chtělo.

Moje tchýně, když jsem jí to říkala, tak mi na to řekla, že jí mam říct, že si má koupit sousedka ucpávky do uší :lol: no mě tchýně pobavila (přitom tchýně chodí spát se slepicema :lol: a je to taková ta tchýně (děti musí tohle a tohle- taky poučuje, ale k tomuto mi řekla to co jsem psala).

Asi to fakt nemá cenu řešit.

Prostě se budem chovat jak uznáme my za vhodné, po 22. hodině jí nikdo dupat nad hlavou nebude (výjimky jsou sna dovoleny- vždyť co třeba silvestr, narozeniny…- to taky tady od lidí snášíme a nikdo proti tomu nic nemá).
A pak až bude mít problém, tak ať si zavolá kam chce.

Já se tím pak hrozně stresuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
8.5.09 15:26

marti - i když policie má výjezd, tak je stejně většinou klid :wink: a tudíž o takových výjezdech ani nepíší žádný extra záznam :wink:

tudíž buď vklidu a dělej teda mrtvého brouka, když se s ní domluvit nedá - pokud jenom po 22 hod obstaráváš rodinu, tak do toho holt paní nic není :wink:

ps ad zaměstnání bylo nebylo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.5.09 15:32

holky- máme státní byt- teď se bude kupovat do osobního vlastnictví (v červnu už má chodit odhadce na cenu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
8.5.09 15:34

Hele pokud si stezuje akorat opravdu na to dupani tak si s toho fakt nic nedelej te.Vim jak to byva v panelaku.Jo a nebo at si pozve nekoho na mereni hluku :lol: .Myslim si ze horsi dupot jak v panelaku je v bytech ktery maji dreveny stropy jako ma moje tchyne a nechodi si stezovat o patro vis ze ti kluci ji tam dupou jeste o pul 11.A ze to jde slyset.To i nabytek se trese nebo spis to co v nem je.A navasem miste priste az tam manzel pujde tak at ji rekne at si tu socialku klidne pozve.Ale at da pokoj.A svoje deti si davej spat kdy chces.Ty prece taky nechodis nad vas a nestezujes si ze vam tam dupou.Jo a podle me ti policajti by se na ne vykaslali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.5.09 15:42

Katko- mi máme v bytě parkety a na tom koberce (parkety už tu byli).

Bohužel to vrže hlavně je to slyšet jak tu v noci chodím a poklízím. Ale to se snažím chodit potichu, abych nikoho z dětí nevzbudila (hlavně malou- ta se pak špatně uspává :lol:)

Je fakt, že nad náma jsou taky staří (no oni jsou tu všude- do toho baráku se tenkrát jak se postavil, tak stěhovali samí rodiny, tak dneska už je to 98% důchodců) a tam když jim přijde vnouček Lukášek, tak taky to je jak když dupou koně. Nepříjemné, když uspávám po obědě děti (neuspím), ale ani by mě nenapadlo za nima chodit, aby tam vnouček nelítal. Je to přeci jen dítě.

Katko a nebydlí tchýně v Přerově- že by to třeba byla ona :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
8.5.09 15:43

Ne nebydli. :lol: .Ty ale i tak me to sprominutim prijde docela zabavne. :lol: .Jako pro vas asi ne.a jeste takovej poznatek my kdez dojedem ke tchyni a jso tam jeste pritelova segra s prckama tak si taky nikdo nestezuje a to pod tchyni bydli mladi s tak rocnim ditetem. :lol: .Je ze bych si sla taky stezovat na ty co bydli nad nama ze tam pravidelne o pul 11 rozkladaji sedacku. :D .ne fakt me to pobavilo a nikdy by me to nenapadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.5.09 15:48

My jsme taky bydleli v Brně - na Zahradnické (blízko Václavské a Habešky- jak je hotel pyramida) a tam to byl cihláč a nikdo si na nás nikdy teda nestěžoval a že jsme chodili tenkrát spávat hodně pozdě (to jsme ještě neměli děti).
Tam byli lidi na tohle asi lepší.

No jo, nebo nás tu prostě za těch 5 let nepřijali a nechtějí přijmout.
A budou dělat problémy.
teda né všichni ale tak 4 byty by se našli (teda ty 3 kvůli těm našim koupím- co si kupujeme). :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.5.09 15:49

teď jsi mě pobavila tou sedačkou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
8.5.09 15:51

Ty me tak napada a neni to kvuli tomu ze se to ma odprodavat?a ze jste ktomu prisli uplne stejne jak oni a to tam bydli treba 30let :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
8.5.09 15:53

no ale oni to fakt delaj takhle kazdou noc.sou to taky nejaci starsi.poslouchame to od podzimu do zacatku jara pak bydli na chate.je to uplne to same.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.5.09 15:56

Katko- je to možný.

Oni tu fakt bydlí asi 30 let.

A začali si stěžovat někdy loni- když jsme se dozvěděli o tom prodeji těch našich bytů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová