Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Zajímá mě, zda jsou tu maminky, které drží občas půst, pak kolik dnů máte nejvíc za sebou a v čem vám půst pomáhá.
@Rebecca Tea píše:
Zajímá mě, zda jsou tu maminky, které drží občas půst, pak kolik dnů máte nejvíc za sebou a v čem vám půst pomáhá.
Nedržím, ale chtěla bych. Diskuzi budu sledovat. ![]()
@Rebecca Tea píše:
Půst čeho
. Třeba sexuální mám už asi 2,5měsíce ![]()
Ahoj, tak já nějaké zkušenosti mám. Držela jsem asi třikrát Breussovu dietu, což je půst doplněný pouze minimem zeleninových šťáv - tuto dietu jsem držela vždy 21 až 30 dní, pak mám za sebou 15 dní půstu o vodě a spoustu kratších. Po půstu se perfektně upraví zažívání, jinak mé zdravotní problémy bohužel nevyřešil. Teď zase o půstu přemýšlím, protože bojuju s váhou, dnes jsem se zvážila po několika týdnech „zdravého stravování“ a mám o kilo víc, což mě dorazilo a opět mi to potvrdilo smutnou skutečnost, že tzv. vyváženou stravou prostě nezhubnu. Přemýšlím teda o půstu a pak hlavně o nezvrtané návratovce. Ty teď půst držíš?
Dřív jsem půst držela. Obvykle jeden až dva dny a následující cca tři dny jen ovoce a zeleninu. Kromě váhového úbytku/stability jsem si ničeho dalšího přínosného nevšimla ![]()
@LadyLada píše:
Dřív jsem půst držela. Obvykle jeden až dva dny a následující cca tři dny jen ovoce a zeleninu. Kromě váhového úbytku/stability jsem si ničeho dalšího přínosného nevšimla
To by mi stačilo. ![]()
Já se na to chystám jak skončím kojení, ale můj manžel a kolega z práce půsty drží a oba si to nemůžou vynachválit. Manžel třeba když cítí, že na něj něco leze, tak si dá jednodenní půst a zatím vždycky to zabralo a další den po půstu byl ok. Ten kolega v práci držel i 40-ti denní, to už mi přijde moc
Ale zbavil se prý tím chronických bolestí kloubů a zad, zmizel mu ekzém…
@nemam cas ano. Mám za sebou několik denních, tři 3 a jednu sedmičku, ale právě že jsem zvorala návratovku, tak to chci dokázat správně.
Já se díky půstu zbavila vyrážek, který mě trápily po porodu 2 roky.
@Rebecca Tea
Chtěla jsem se zbavit nezhoubných nádorů v prsu, to se mi ale nepovedlo. Bohužel jsem si ani nevšimla, že by se mi třeba zlepšily alergie či pleť, akorát to zažívání pak bylo vždy super. Chtěla bych teď vydržet zase víc dní, abych zhubla aspoń deset kilo, ale nějak se nemůžu odhodlat, protože při péči o dvě děti je to prostě hrozně náročné zvládnout. Třeba mi tato diskuze pomůže a odhodlám se, to by bylo super.
A ty držíš půst pouze o vodě? Jestli do toho půjdu, budu spíš zase držet Breussovu dietu, přijde mi lepší a mnohem snesitelnější. A kolik dní už držíš a kolik plánuješ?
Příspěvek upraven 13.01.14 v 09:39
Ahoj, pridavam do oblibenych, pust me laka vyzkouset. Pro zacatek mozna jen ten jednodenni. Jen se chci zeptat vas, co uz mate 3 nebo 7 za sebou. Jak fungujete? Chodite normalne do prace a proste zvladate? Ja se bojim, ze to nezvladnu. Kdyz mam hlad, jsem neprijemna a nemysli mi to ![]()
@hanzy U půstu je nejlepší, že narozdíl od diety nemáš hlad. Já ho teda nemám už od začátku, někomu ustoupí po jednom či dvou dnech. Funguješ úplně normálně, samozřejmě musíš se v noci dostatečně vyspat a nepodnikat nic extra fyzicky náročného, ale běžný den zvládneš normálně. Něco jiného je chuť na různá jídla, ta člověka často pronásleduje. Já si vždycky u půstu prohlížím kuchařky a plánuju, co potom všechno uvařím - to se samozřejmě nemá dělat, ale nemůžu si pomoct a pomáhá mi to vydržet.
@nemam cas a jsi teda opravdu jen na vode? Nebo voda/caje(je jedno jake? Zelene, cerne, ovocne.. ). Ja bych to rada zkusila kvuli zazivani… A potom nasledujici den jis treba jen zeleninu a proste neco lehkeho?
Holky a nejaký návod? Ja bych do toho i šla
kavu mužu? asi né co.. ![]()