Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@Klára nejsou nutný, pokud před tím odlehčíš 2-3dny stravu, ale pomáhají při bolestech hlavy.
@lajovka hubne se ze začátku voda a pak tělo začne spotřebovávat soli, hleny, ruzny vyrustky a to co je v těle navíc. Takže ze začátku můžeš hubnout, ale taky je dost možný, že se ti po půstu váha zvýší, pokud jsi extrémně štíhlá. Půst dorovná obezitu i štíhlost na správnou míru pro konkrétní tělo.
A jinak Malachov ve svých knihách popisuje účinky půstu na vědomí člověka, zkusím někde dohledat, nafotit a hodit sem.
Tak ja jsem se rozhodla, ze nebudu jist dneska. Rano jsem teda zhresila jeste dvema hltama kafe, ale doted mi tu ten zbytek stoji na stole. Piju cely den caj. Dost me prekvapuje, ze hlad ani tak nemam, ale ty chute!!! ![]()
@hanzy Tak se nabal, zima je u půstu celkem normální. Ale teď potřebuješ tekutiny, a to čajem akorát zhoršuješ. Navíc to pak už není tak úplně půst… Já bych v nepohodě nepůstovala. ![]()
@Rebecca Tea…Dahlke to taky zminuje, to dorovnavani vahy…dekuji za info, pokud ho Sem vyvesis, i tak diky za rady…
dnes jsem posnidala jablko, k obedu suchou rejzi s mrkvi…bylo to fajn, i po te jednodence jsem pocitovala takovou lehci zklidnenost…
jestli nepojedu pristi tejden do cech, jdu do toho znova, kazdopadne do budoucna ty jednodenni urcite…jeste jednou dekuji a krasny dny pristi preju ![]()
@hanzy hele mne je taky klada furt a pri pustu o to vetsi…piju horkou vodu a po byte chodim s termoforem za teplakama
…zkus tu teplou vodu, neni to tak ekl jak se zda…
Tak jsem si myslea, že dnes začnu zeleninový detox…
po rajčeti k snídani pořád hlad.. bebe sušenky to jistily
No tak kdyztak tu vodu zkusim, ale nevim nevim teda.. Ale i tak, ja ten dnesek spis nez extra ocistnej vidim jako zkousku, jestli vubec dokazu 24h nejist ![]()
Abych si to shrnula…až dokojím chtěla bych držet jednou týdně půst. Nejlepší je to dělat podle fází měsíce, popíjet vodu(může být obyčejná z kohoutku-odstátá? nebo raději destilka?) s kapkou citronu nebo bez, případně horkou. Den před a den po jíst lehčí stravu. Ještě něco? Moc díky ![]()
Ahoj, tak dneska jsem už jenom na zelenině a ovoci a zítra hurá do „hladovění“ ![]()
Na pole vědomí člověka má hladovění dvojí vliv. Jednak trénuje životní sílu organismu co
se týče jeho obnovy a zároveň čistí vědomí od minulých psychických traumat. Zejména tyto
dva vlivy hladovění byly od pradávna využívány k projasnění a dosažení svatosti.
Když člověk začne vědomě hladovět, přestane zároveň „vyživovat“ patologické produkty
ve svém vědomí. A v tom okamžiku tu začíná skutečný boj na život a na smrt mezi skutečnou
podstatou lidské bytosti a hypertrofovaným pocitem uspokojení. Pocitů je v našem vědomí
velké množství. Je tam sebeláska, smutek, netrpělivost, závist, pocity nespravedlnosti ve
vztahu k sobě, nevůle trpět nedostatek, řevnivost, strach, nejistota, pochybnosti nejrůznějšího
druhu, apod. Jestliže člověk ve svém nitru trpí energeticko-informační bouří vlastních pocitů,
začíná je rozptylovat a zároveň tím poškozuje normální energetické poměry kvantového těla.
Vnitřní proces zbavování se patologických psychocyst se projevuje charakteristickými
projevy. Například z ničehož nic, někde uvnitř těla, nejčastěji v hlavě, dojde jakoby
k elektrickému výboji - to zmizela jedna psychocysta a začal normální oběh na úrovni
kvantového těla. Podle intenzity takového „výboje“ můžeme soudit na to, kolik energie na
sebe taková psychocysta vázala. Jen když zbavíme své vědomí takové patologie
prostřednictvím hladu, můžeme se skutečně uzdravit.
Hlad a rozumové schopnosti člověka. Rozumové schopnosti člověka jsou v průběhu
hladovění (pokud tu není nějaká silná intoxikace) a zvlášť po jeho skončení silně
stimulovány. Za prvé se zlepšuje paměť, za druhé se zlepšují usuzovací schopnosti a za třetí
se zlepšuje schopnost přijímat informace z informačního pole vesmíru
Fáze pokrmového dráždění je svého druhu testem, který odhaluje „smetí“ v našem vědomí.
Tímto „smetím“ jsou všechny negativní pocity a myšlenky, které se u nás v průběhu dvou až
tří dnů po zahájení hladovění objeví. Když se tohoto „smetí“ zbavíme, staneme se
celistvějšími a energeticky silnějšími a budeme pak schopni bránit se úspěšně nepříznivým
okolnostem a nemocem.
Během prvních třech, čtyřech dnů hladovění se prostřednictvím moče, kůže a střeva
z organismu aktivně vylučují přebytky sodíku a za ním pak odchází z těla „přebytečná“ voda.
Současně se také normalizuje výměna bílkovin, což ve svém důsledku vede k vymizení všech
otoků.
Jestliže tedy projdete fází pokrmového dráždění (dva až tři dny), způsobíte svému
organismu mírný fyziologický otřes, posílíte jeho fagocytní a imunitní ochranu, zbavíte ho
přebytečného sodíku a vody. Při tom se můžete zbavit těch nemocí, které se v této fázi
aktivizovaly a ztratit při tom na váze dva až čtyři kilogramy.
Zvýraznění příznaků té či oné nemoci je signálem, že nemoc odchází a je to dobrý příznak
působení hladovění.
Když se pole vědomí zbavuje tíživých psychocyst a pocitů, dochází k vnitřnímu uklidnění,
spánek se normalizuje a bolesti hlavy mizí. V průběhu čtvrtého nebo pátého dne hladovění se
může u některých lidí objevit i pocit duševního blaha. Dokonce i zamračené deštivé počasí se
pak takovému člověku začne jevit jako pěkné a okolní lidé lepšími. Jestliže před hladovkou se
někdo dostával, třeba i nevědomky, do různých nepodstatných sporů, třeba tím, že vyvolával
konflikty, pak skončení hladovky tyto jevy prakticky mizí
Vliv první části třetí fáze hladovění na pole vědomí. Životní síla v průběhu první části
procesu hladovění dělá prvořadou práci na obnově funkcí a struktur organismu.
Díky vědomé trpělivosti dochází k očistě pole vědomí od druhořadého emočně-pocitového „smetí“. Patologické myšlenky a přání působí na vědomí člověka s menší silou než ve fázi
pokrmového dráždění. Teď vám jen kradmo, trpělivě „našeptávají“, uklidňují vás a chválí - už
je na čase skončit s hladovkou, i tak už se toho dost udělalo. Když budete končit hladovku
pod vlivem tohoto „našeptávání“, pak je velice pravděpodobné, že se takové „návyky“ upevní
a budou mít časem i své „plody“ v našem vědomí. Zbavíte se např. zlosti a sebelítosti, ale
zůstanete nadutí, pyšní, s pocitem nadřazenosti atd., což může způsobit další karmické potíže.
Vliv druhé části třetí fáze hladovění na pole vědomí. Druhá část třetí fáze hladovění začíná
druhou acidozní krizí. Její počátek je spojen s procesy, které se odehrávají v poli vědomí.
Každá nemoc má svůj informačně-energetický „kořen“, který za vhodných podmínek
může dát podnět k nastartování nějakého patologického procesu. Většina nemocí obvykle
vzniká tam, kde něco hnisá, zahnívá. Při hladovění se díky okyselení prostředí ztrácejí
nemoci, pro které je toto prostředí vhodné a tak se „na pohled“ přestanou rozvíjet. Jejich „kořen“ ale zůstává. A tak, pokud po skončení hladovění začneme žít stejně jako předtím,
tento „kořen“ se může zas probudit k životu a všechno se pak začne pomalu vracet do starých
kolejí.
Pokud první acidozní krize likviduje „stéblo“ nemoci, pak druhá acidozní krize likviduje
její „kořen“. Děje se to díky tomu, že pole vědomí se neustále zhutňuje a sytí energiemi a
zároveň ze sebe „vytlačuje“ energii, která mu není vlastní. Odcházení této energie způsobuje
jevy spojené s druhou acidozní krizí. Člověk, který při hladovění projde druhou acidozní krizí
se vždy po jejím odeznění plně uzdraví.
Vliv druhé části třetí fáze hladovění na fysiologické děje. Je přirozené, že čím déle se
organismus nachází v podmínkách kompenzované acidózy, tím déle v něm léčebné a
omlazující procesy probíhají.
V průběhu déletrvajícího hladovění se buňky některých orgánů několikrát plně obnoví. To
napomáhá tomu, že se v nich upevňuje genetický aparát a mizí tendence k různým proměnám,
spojeným s mutacemi a jinými genetickými poruchami. To pak stabilizuje organismus ve
stavu nejvyšší aktivity. Jinými slovy, jedinec je pak fysiologicky ve věku 20 - 25 let, i když
jeho kalendářní věk muže být 40, 60 - 80 let i více
Jůůů, to je dlouhý, ale snažila jsem se vybrat to podstatné a důležité
.
Končím dnes 8.den,od včera jsem měla zduřené uzliny v krku, aleje to tím, jak se čistí lymfa. Jinak jsem v pohodě a stále docela akční
. A zvláštní je, že i když je venku hnusně, tak mi to přijde úžasně krásný. ![]()
Ahoj, holky, normálně jste mě nalákaly.
Dřív jsem dělala vždycky v pátek jednodenní půsty - jen o vodě, jinak nic a druhý den v rámci návratovky k snídani trochu zeleniny vařené na páře.
Dopoledne jsme měla většinou pocit hladu, ale dalo se to docela snadno překonat a zbytek dne už byl v pohodě. Cítila jsem hodně energie, hlavně večer jsem vůbec nebyla unavená (normálně bývám v pátek po celotýdenním záhulu dost hin).
Jen jsem si musela dát pozor, abych dost pila, jinak se mi večer dělalo mdlo, a byla mi teda zima, jak tu některé zmiňujete. To bylo asi jediné dost nepříjemné.
Už ani nevím, proč jsem přestala, myslím, že v zimě vůli tomu pocitu chladna a že jsem časem začala bývat unavená i při půstu.
Ale možná je čas zase začít, úplně mám na to zase chuť, jak vás tak čtu ![]()