Je tu někdo kdo nesnese návštěvy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1557
16.9.21 13:29

Mohu se zeptat, jak dlouho spolu bydlíte?

Za chvilku tě, tipuji, s tímhle chováním partner necha bydlet samotnou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
@BohunkaP píše:
Myslím, že bude stačit trpělivě pokračovat tímto způsobem - odmítat a argumentovat stylem „obtěžují mne a protože byt je můj, nehodlám se překonávat“ - a situace se vyřeší sama.Normální člověk by totiž musel být padlý na hlavu, aby od svého životního partnera snesl takový přístup ke svým rodičům resp. své rodině.
ohánět se slovem normální se mi hnusí. Každý jsme nějaký. Že nám třeba nesedne tchyně, neznamená hned diagnózu. :lol:
  • Citovat
  • Upravit
45717
@Cimada píše:
Otázka je, co je normální.
Někdo bere jako normu to, že si sedne v obýváku třeba na 3 hodiny a popovídá se a slušným způsobem se návštěvně užijí.
Jiný bere jako normu rozjívené lítání po cizím bytě, strkání hlav do ložnice, nátlak stylem „proč ještě nemáte vymalováno?“ a podobě.
Tak tedy: „normální člověk by musel být padlý na hlavu“, kdyby se na takové návštěvy partnera těšil. ;-)

Tak zakladatelka nepíše, že by jí vadilo tebou popisované chování. Jí vadí návštěva kvůli nepořádku a mikročásticím, a tím že musí uvařit kafe, čemuž se ani při návštěvě sedící způsobně na gauči nevyhne… Je to nějaká obsedantní neuroza, a měla by se léčit, tohle se musí v životě projevovat i jinak než jen odporem k návštěvám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
16.9.21 13:30
@Dorotka101 píše:
Ne že bych nesnesla návštěvy, zvu si jen lidi, které mám ráda a nejbližší. Jsem asociál, takže kromě rodiny jich moc není :mrgreen:.
Co nesnáším je, když návštěva neví, kdy má odejít :mrgreen:

Moje slova :D. Když už někam jdu, snažím se takzvaně na návštěvě „nesmrdět“. Ale návštěva, která k nám přijede na noc, ale s níž si po 2 hodinách nemám co říct, mě děsí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
16.9.21 13:31
@veria píše:
Tak zakladatelka nepíše, že by jí vadilo tebou popisované chování. Jí vadí návštěva kvůli nepořádku a mikročásticím, a tím že musí uvařit kafe, čemuž se ani při návštěvě sedící způsobně na gauči nevyhne… Je to nějaká obsedantní neuroza, a měla by se léčit, tohle se musí v životě projevovat i jinak než jen odporem k návštěvám…

Nemusí se léčit, to stejně obvykle nevede ke změně životního stylu, stačí, když bude žít tak, jak potřebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
16.9.21 13:31
@Cimada píše:
Tak s těmi mikročásticemi jsi mě pobavila, ale na zadanou otázku odpovídám: já.
Moje rodina mi nevadí, protože nejezdí tak často, klidně bych snesla častěji, protože jsme duševně zhruba na stejné vlně.
Jeho rodina mi vadí. Nesnáším, když se mi někdo hrabe v kuchyňské lince nebo mi pobíhá po bytě. Což oni dělají. Svoje neteře a synovce mám kliďásky, jeho jsou rozjívení, kteří často něco rozbijí. A pořád mají hlad :D.
Ani kamarádky nezvu často - protože nemám po práci čas. Stačí mi občasné zatelefonování. Raději s nimi někam zajdu, než aby mi lidi vysedávali doma.
A beru to jako normální, protože každý jsme nějaký, a berou mě tak už všichni známí. A je mi u zadku, co si o tom myslí. Kupodivu mám kamarádek a kamarádů hodně :D.

a víš, že když cítíš vůni hovna, tak tě jeho mikročástice šimrají na nosních brvách? jak řešíš tento kolosální problém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
16.9.21 13:33
@pohledzdruhestrany píše:
a víš, že když cítíš vůni hovna, tak tě jeho mikročástice šimrají na nosních brvách? jak řešíš tento kolosální problém?

To je snad dotaz na zakladatelku, ne? Já jsem o mikročásticích nepsala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22053
16.9.21 13:33
@Anonymní píše:
ohánět se slovem normální se mi hnusí. Každý jsme nějaký. Že nám třeba nesedne tchyně, neznamená hned diagnózu. :lol:

Sednout Ti nemusí - ale chovat se k ní slušně a zdvořile by mělo být přesto samozřejmé. A přístup „byt je můj, takže Vás tady v životě nechci vidět“ nemá se slušností a zdvořilostí nic společného.

@Cimada píše:
Otázka je, co je normální.
Někdo bere jako normu to, že si sedne v obýváku třeba na 3 hodiny a popovídá se a slušným způsobem se návštěvně užijí.
Jiný bere jako normu rozjívené lítání po cizím bytě, strkání hlav do ložnice, nátlak stylem „proč ještě nemáte vymalováno?“ a podobě.
Tak tedy: „normální člověk by musel být padlý na hlavu“, kdyby se na takové návštěvy partnera těšil. ;-)

Totéž, co výše - těšit se na ně nemusíš. Ale protože jde o rodinu Tvého životního partnera, měla bys zaujmout o hodně jiný přístup než zakladatelčino autoritativní „byt je můj, takže Vás tady v životě nechci vidět“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31289
16.9.21 13:34

A ty s chlapem bydlíš?
Odmítání návštěv je jednoduché, prostě nikoho nezvi. Já taky nebyla zrovna návštěvový typ, na baráku bývalo pořád něco, nepořádek, nedodělávky, nebavilo mě to poslouchat (barák byl ex…no je to na dlouhé povídání). Takže jsem nikoho nezvala a chodila já. Nebo snad chodí bez pozvání? V tom případě bych řekla, že se to nehodí, domluvíte se na jindy a jinde a ahoj!

Spíš jde o tvého partnera, když si je pozve on, tak ty mu to nemůžeš zakázat, když bydlíte spolu. Nebo kápnout božskou - že máš určité psychické potíže a proto návštěvy nesneseš. Vše ostatní vyzní jako výmluvy a budeš za pitomce. Fakt s tím nechceš něco dělat? Jak to budeš dělat do budoucna? Děti, případně jejich kamarádi,…

Příspěvek upraven 16.09.21 v 13:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
16.9.21 13:35
@Anonymní píše:
Ahoj, prosím anonym.. Otázka je jasná, je tu někdo kdo nesnese návštěvy? Myslím tím všeobecně všech.. Rodina moje, chlapova, známí a přátelé… Jak slušně odmítat návštěvy? A lze odmítnout slušně stylem, aby pochopili že je to napořád? Největší problém odmítnout chlapovu rodinu..
Ano nepopírám, je to možný moje psychická nemoc, ale nehodlám se překonávat, byt je můj. :nevim:

A ty na návštěvy taky nikdy nejezdíš? Jak to má tvůj partner? Máte dítě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
16.9.21 13:36
@BohunkaP píše:
Totéž, co výše - těšit se na ně nemusíš. Ale protože jde o rodinu Tvého životního partnera, měla bys zaujmout o hodně jiný přístup než zakladatelčino autoritativní „byt je můj, takže Vás tady v životě nechci vidět“.

Ale tak já jsem to u zakladatelky nebrala tak, že bych „v životě ty lidi nechtěla vidět“, ale jde o to, že pokud vadí návštěvy, je potřeba to minimalizovat na snesitelnou úroveň, a ne se přemáhat a žít vlastně život jiných.
Já si říkávám u takových těch častých návštěv - oni jako nemají doma co na práci? :nevim: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45717
16.9.21 13:36
@BohunkaP píše:

Hlavně jí asi tedy vadí všichni, protože mikročástice vylučují všichni a všem je třeba udělat kafe a občas upadne drobek. :lol: Samozřejmě není povinna přijímat žádné návštěvy, ale pokud s tím partner nesouhlasí, potom asi zanedlouho zůstane sama a bude to tak pro všechny lepší. No nic, pobavilo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
16.9.21 13:37
@Anonymní píše:
Vadí mi, že mě omezují časově, že si v tu chvíli nemůžu dělat co chci..
Obtěžuje mě vůbec to ze jim musím např. uvařit blbý kafe..
Vadí mi uklízet před.. Kdyz stejně nadelaji bordel (drobky)
Nesnáším když u mě někdo chodí bosky (hole nohy)
Vadí že mi mikrocasticema znecisti WC…Prostě celkově, to že bych nebyla doma je pro mě ještě horší varianta.

Tohle je už nějaká psychická nemoc ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@BohunkaP ztotožňuji se s Cimada

Příspěvek upraven 16.09.21 v 13:40

• Citovat
  • Upravit
8558