Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak těhotná sice už nejsem (mláděti je už 3,5 m), ale vždycky jsme si nechali překvapení na porodní sál. Máme tři děti a pokaždé to bylo super překvápko ![]()
Nejvíc teda naposled protože jsem tak nějak počítala s tím, že to bude zase kluk… hmatala jsem miminku mezi nohy a nemohla jsem tam najít to co jsem čekala ![]()
@Moise píše:
kdyby se každej staral o sebe, co![]()
![]()
No někdy mě to fakt dostalo. Mě strašně bavily takový ty babský tipy… vycházel nám tak na 90% kluk
Ale těch pár „zlých“ reakcí mě dostalo.
@avm3 no mě vždycky dojímaly takový ty řeči, že když už máte kluka, tak aby to byla holka, do párečku
Známému se narodila třetí holčička a většina reakcí na to byla, že se mu to zase nepovedlo
![]()
@avm3 píše:
No někdy mě to fakt dostalo. Mě strašně bavily takový ty babský tipy… vycházel nám tak na 90% klukAle těch pár „zlých“ reakcí mě dostalo.
Já zase měla mít podle tvaru břicha holku, a nejvíc mě potěšila recepční ve firmě, když mi před asi deseti mužskými kolegy nahlas řekla „No jo, bude to holka, holky berou krásu a tady je to jasný!“.Mám kluka jako buka, ale trapně mi tenkrát bylo.
@Moise píše:
@avm3 no mě vždycky dojímaly takový ty řeči, že když už máte kluka, tak aby to byla holka, do párečkuZnámému se narodila třetí holčička a většina reakcí na to byla, že se mu to zase nepovedlo
![]()
Ani mi nemluv… naše okolí celkem jedno, jen manželův táta
On má celkově takový blbý kecy a nějak si to neuvědomuje. Druhá se narodila silně dráždivá. Den po porodu řekl větu, kterou jsem přesně čekala - jestli jsem to dole dobře zkontrolovala…
Vyřvala se mi pak do teplot, nechtěla sát, děs běs. SEstry neznaly, nevěděly, co dělat, až paní primářka ji nasadila nějaké tlumící léky… Pak spala a spala a spala. Jeho další věta:„to by nešlo, takový hodný děti, musí vám taky zabrečet, ať o ní víte“. Den před tím tam byl a viděl, co malá dělá, jak jsme s ní bojovaly… no, co jsem mu řekla, si za rámeček nedal. Byl z toho šatnej prej dlouho. Manžel mu taky ještě něco řekl. Mimochodem, obě holky nám začátky prořvaly ![]()
Chceme třetí, jetli se zadaří, nenecháme si říct, co to bude. Ale jeho rozhodně připravím na další holku. Jinak máme teda vztahy výborny, pro vnučky by dýchal.
Omlouvám se za román ![]()
@zrcadlo píše:
Já zase měla mít podle tvaru břicha holku, a nejvíc mě potěšila recepční ve firmě, když mi před asi deseti mužskými kolegy nahlas řekla „No jo, bude to holka, holky berou krásu a tady je to jasný!“.Mám kluka jako buka, ale trapně mi tenkrát bylo.
No to jo, kecy typu:„no to je břicho, nečekáš dvě?“…
ale stejěn to bylo krásný ![]()
@YaaWoo A co čekáte?
Jestli to tedy není tajné, koukám ze rovnou dvojky ![]()
Taky nevíme a nechceme. O to se víc těším na porod, na to překvapení, až to maličké vytlačím a i přes tu prožitou bolest bude moje první otázka: je v pořádku? A druhá: holčička nebo chlapeček? ![]()
No a okolí to je kapitola sama pro sebe. Od babiček které jsou nervní z toho že nevědí jakou barvu kupovat, po kamarádky, které mě odsuzují
až přesně po reakce typu: a jak to vydržíte? A to jako děláte schválně? ![]()
Ale pár lidí mě překvapilo, třeba náš ortoped který říká, že tohle je to nejkrásnější překvápko na světě… a vlastně jediný v životě ![]()
@martina.se Tak to je krásné a ten druhy to byl tedy dáreček
možná si to sám rozmyslel na poslední chvíli
To je legrace ![]()
@avm3 Ty jo
Já ti lidi někdy nechápu… Proč se pořad ptají a pak jsou jeste zlí? ![]()
@YaaWoo Ty jo
Dva kluci a najednou
to musí mít taťka radost ne? ![]()
Taky čekáme překvapení
a je to super. U prvního jsme věděli celkem brzo a protože neumím moc lhát tak to i okolí celkem rychle odhalilo co to bude. Spíš mě teď taky překvapují reakce okolí jak to můžem vydržet a proč si to nenecháme říct a nejvíc mě teda štvou řeči typu: No kluka už máte tak snad to bude holka! Nám je to úplně jedno, hlavně ať je zdravé a na překvapení na sále se moc těšíme a starší brácha taky ![]()
@Eny.x nam oboum to bylo úplně jedno, hlavně, ze to bude v pořádku ![]()
Já mám tedy ještě čas, ale taky si to plánuju jako překvapení. A náhodou mi to přijde i praktický - když pak budu mit další dítě, tak už budu mít připravenou výbavičku i kdyby se pak narodilo mimi opačného pohlaví než to první..A nebo kdyby se spletli, i když to už se moc nestává. Bude to me první dítě a je mi opravdu jedno jestli to bude kluk nebo holka, tak se nechám prekvapit, mam jen takove tušení, tak uvidim, zda se nemýlím. U druhého bych si to už možná říct nechala.