Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jen vy zkušenější maminky poraďte… Jak jste to dělali na těch velkých UTZ nebo při kontrolách, když už to potom bylo vidět a ditko se klidně mohlo kdykoli mezinozkami pretocit směr obrazovka
To jste se proste nedívaly?
@Eny.x píše:
Jen vy zkušenější maminky poraďte… Jak jste to dělali na těch velkých UTZ nebo při kontrolách, když už to potom bylo vidět a ditko se klidně mohlo kdykoli mezinozkami pretocit směr obrazovkaTo jste se proste nedívaly?
Jsem stále ještě těhotná a pohlaví neznám, ale doktorka má obrazovku natočenou standardně k sobě, takže tohle u nás ten problém elegantně řeší ![]()
Příspěvek upraven 24.11.14 v 14:43
@Eny.x píše:
Jen vy zkušenější maminky poraďte… Jak jste to dělali na těch velkých UTZ nebo při kontrolách, když už to potom bylo vidět a ditko se klidně mohlo kdykoli mezinozkami pretocit směr obrazovkaTo jste se proste nedívaly?
Doktorům jsem dopředu říkala, že nechceme vědět, na gyndě mají takový utz, že vidím jen fleky, a na tom velkém utz ve 20tt v gennetu jsem byla ráda, že jsem chytla páteř, ruce a nohy, nikdy bych si při letmém pohledu nebyla jistá, co je pupeční šňůra a co ne, to by se mrně muselo hodně vyvalit.
@Eny.x píše:
já na tom ultrazvuku nepoznala nikdy nic, tak já se mohla v klidu dívat
Ale dr. mě upozorňoval, ať se v těch jistých chvílích nekoukám ![]()
U mě ma pravé Dr. natocenou obrazovku celou dobu ke mě
takže vidím vždy všechno a celou dobu a navíc se ten náš prdola, pořad někam pretaci ![]()
@Eny.x píše:
Měla jsem jen 5 UTZ za celé těhotenství (z toho jeden negynekologický), z toho 3 v době, kdy už pohlaví mělo být vidět - vždycky se mě doktoři na začátku vyšetření zeptali, zda chci vědět pohlaví, nebo jestli už pohlaví víme.
A taky jsem teda nikterak detailně tu obrazovku nestudovala (koukala jsem třeba víc na hlavu mimina), aby mi pak třeba v havě nezačalo šrotit, jestli je to pindík nebo šňůra.
@11Marta11 Jj, je to trochu otravné. Malému už teď půlka příbuzenstva říká, že by to chtělo, aby měl sestřičku. Oni teda o sestřičce pindali ještě v době, kdy na druhé ani nebylo zaděláno.
Beru to prostě jako takovou tu „small talk“ -Svistice je těhotná, tak o čem jiném kecat, než co to bude/kdy to bude/jak prožívá těhotenství/jestli má malý nebo velký břicho.
@zrcadlo tak to my vybraná jména říkáme a naštěstí si nikdo nedovolí nám do výběru kecat. Asi nás všichni znají a moc dobře ví, že by se se zlou potázali a my si do toho stejně mluvit nenecháme ![]()
Ale je fakt, že těch udivených reakcí, stylu „jak to můžete vydržet???“ je spousta.
Sama jsem zvědavá, co vlastně budeme mít. Okolí mě v 99 % případů tipuje na kluka. Sama jsem ze začátku byla přesvědčená o holce, ale teď už fakt nevím.
@Eny.x píše:
Asi je teda lepší se nedívat, když to nechceš mermomocí vědět. My jsme se nechali překvapit, ale u jednoho ultrazvuku jsem docela jasně zahlídla, že to bude chlapeček. Tak jsem si říkala, že nejsem zkušený ultrazvukař, a že to mohlo být cokoliv.
No, ať to bylo cokoliv, narodil se stejně chlapeček. Jistá jsem si nebyla, ale tak od půlky těhotenství jsem to tušila. Druhé dítě už si říct necháme.
@Eny.x píše:
no tohle jsem nikdy řešit nemusela, nechápu, jak v tý mazanici na UTZ může někdo poznat pindíka nebo pipku, já to nepoznám ani na fotce, dokud mi to pohlaví někdo přímo nezakroužkuje ![]()
Napřed jsme pohlaví vědět nechtěli, ale jakmile začínáme kupovat výbavičku, tak pohlaví vědět chci, ale miminko ne a ne ukázat.
Takže asi bude překvapením
Tak hold dostane výbavičku v limetkové a je to ![]()
@Martis83
Jo jo, taky okolí nechápalo, dokonce i v porodnici se divili, ale právě to napětí bylo nejhezčí. Určitě teda i tím, že jsme žádnou prefeenci neměli, u prvního nám to bylo jedno a teď u druhého taky, já rozhodně nelpím na holčičce a budu šťastná za druhého kluka a manžel sice říká, že se mu určitě povedla holka, ale jen mně, ostatním spíš říkáme, že dva kluci jsou lepší varianta do jednoho pokojíčku, protože nás vytáčí ty řeči o tom, že musíme chtít přeci jasně holku. A jinak růžové a fialové věci se mi nelíbí, výbavu stejně máme v zelené, žluté, bílé, a nemám problém dát klukovi oranžovou a červenou nebo holce modrou a zelenou, takže na nákupy jsem to fakt vědět nepotřebovala.
No a já byla větší část prvního těhotenství vnitřně přesvědčená o klukovi, ale jak se blížil porod, myslela jsem si každý den něco jiného ![]()
Nám se loni narodila dcera a nechtěli jsme vědět, co to bude
teď čekáme druhé a já to opět vědět nechci, ale manžel ano, takže zatím nevím zda ho přesvědčím ![]()