Jedeme do Chorvatska - povídání

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
14.4.26 12:51
@Lily-of-the-valley píše: Více

A není to škoda? My právě kvůli miminu :mrgreen: letíme prvně do té severní Itálie. Máme to přímo na pláži. 1000 Eur/15 nocí. Tak jsem zvědavá, jedu takhle prvně. Akorát dneska vybírám kufr jako Baby Bag do Ryanu :D Kdyby měl někdo jakýkoliv typ nebo radu, tak beru!

• Citovat
  • Upravit
24
14.4.26 12:52

@JoHoP a ty? Nějaká oblíbená místa v Chorvatsku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1976
14.4.26 12:53

Jako Chorvatskem téměř nepolíbená se zeptám zkušenějších - rádi bychom se na podzim podívali na Plitvická jezera a vodopády Krka, v plánu je ubytování někde mezi, ale u pláže. Dá se to nejkrásnější zvládnout v rámci dvou jednodenních výletů? Nebo raději zůstat v té oblasti víc dní? I za jiné tipy budu vděčná.

Příspěvek upraven 14.04.26 v 13:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
295
14.4.26 12:58
@magika281 píše: Více

Popravdě nejsem moc velký zastánce Chorvatska. Země krásná, ale… pár věcí se mi tam nelíbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
295
14.4.26 13:01
@Pučálkovic.Amina píše: Více

Já bych viděl jezera i vodopády na jeden den (každý) samostatně. Když to budete chtít dát v jeden den, tak budete bojovat s časem a neužijete si to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
14.4.26 13:15

@Pučálkovic.Amina já jako milovník Chorvatska úplně nejsem zastánce Plitvických jezer. Pro nás to bylo trochu zklamání. Už je to hodně takové komerční, hodně lidí. Jako je to pěkné to ano. Ale třeba prošli jsme Paklenici a ta pro nás byla mnohem taková klidnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
14.4.26 13:16

@Pučálkovic.Amina jo a jsou tam trasy i s kočárkem. Zkuste na to mrknout. Jinak na ty plitvický by jeden den mohl stačit asi by jsme tam víc nestrávili času.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13599
@Anonymní píše: Více

Miminko se bude rodit nejspíš v červenci, takže se to moc nehodí. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1976
@JoHoP píše: Více

Jo, tak jsem to myslela, vyjádřila jsem se nepřesně. Že bychom jeden den jeli na jezera a jeden den na vodopády, tak jestli to časově stačí, nebo jestli je tam víc nádherných oblastí, které se musí vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13599
14.4.26 13:20
@magika281 píše: Více

Ja byla v plitvicich jako dítě, co jsme jeli posledně, tak jsme se po cestě domu zastavovali v Rastoke. To s menšími dětmi doporučuju moc, fakt krásná příroda, malo lidi (oproti Plitvicim určitě).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
295
14.4.26 13:29
@Pučálkovic.Amina píše: Více

Já jsem tenkrát koukal, že tam jsou v okolí ještě nějaký malý vodopády a jezírka, ale nic kvůli čemu by tam měl člověk zůstávat. My jsme tam byli v létě, takže fakt davy, ale na podzim to tam budete mít asi vpoho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
14.4.26 15:00

@Pučálkovic.Amina Plitvicke jazera aj krka je pekna, da sa na kazdom stravit aj tyzden :-) ale za den je to v pohode zvladnutele.

Nepochopil som ta uplne presne ale plitvicke jazera by som nerobil ako vylet z destinacie, urobil by som ich ako ‚zastavku‘ cestou tam alebo spat (s alebo bez prespania, zalezi ako sa ti chce vstavat a ci sa mozete striedat za volantom, kolko mate casu…).
Kludne si daj ubytovanie Sibenik, Vodice, Primosten… Na krku si vodopady mozete urobit sami, alebo zobrat (pol)celodenny vylet lodickou az k vodopadom, tam je prestavka na kupanie (kupanie nic moc, ak nemate male deti doporucujem radsej prechadzku po okoli) a potom cesta spat. Prijemne, zabavne, ale z narodneho parku ako takeho nic moc neuvidite - zase je pravda ze tie vodopady su ‚highlight‘ - ostrov, klastor, jaskyna su skor take zaujimavosti, ale to co ta ocari su urcite vodopady…

Nesnaz sa planovat vela, ked sa budes cely den nahanat a stresovat tak si to neuzijes. My napriklad vzdy planujeme viac (pre pripad ze by sa nam niekde nepacilo), ale sme zmiereny s tym ze sa vsetko nestihne.

Plitvicke jazera neviem ako su zorganizovane teraz, ale posledne tam chodil vlacik ktory ta previezol cast najvacsieho okruhu a potom sa dal najvacsi okruh stihnut za den (ono je to skoro 20km ak chces ist vsetko pesi, ale neboj su na vyber aj kratsie okruhy), iba si over casy, pretoze pri mojej poslednej navsteve to bolo tak ze si musela ist vlacikom jednym konkretnym smerom aby sa ten okruh stihol, inak by si ho za den nestihla (niektore casti boli jednosmerne - ako je to teraz neviem). Ak idete cez prazdniny tak doporucujem prist co najskor pretoze potom je tam strasne vela ludi a na niektore miesta sa v podstate neda dostat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.4.26 15:45

@magika281
S sebou máme jen na cestu, vše ostatní se kupuje na místě/ po cestě.
Jediný co, k snídani máme sladké, jsme tak zvyklí, tudíž kupujeme tamní pečivo nebo si koupíme jogurty+ musli, případně se nám osvědčuje mugcake v pytlíku, který se dá do hrnku a pak do mikrovlnky.
A vaříme si tak nějak improvizace, hodně saláty, když jsou túry, tak obložené chleby a na večeři jdeme do restaurace.
A balíme s sebou rozkládací matrace na pláž, pohorky, věci na šnorchlování a pár kousků oblečení. Nic zvláštního. Někdy s sebou bereme i kola, když to je echt aktivní dovolená.

• Citovat
  • Upravit
43
14.4.26 15:46

Stavujete se někdo po cestě u toho týpka v kadibudce? :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.4.26 15:57
@Lily-of-the-valley píše: Více

Chápu :D