Jedí zdravě vaše děti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2358
9.8.24 09:06
@Kelsey píše: Více

Z Provodova

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Qwerty987
9.8.24 09:08
@Menton píše: Více

Souhlasím, že tříletému dítěti se jinak než od mámy uzenina na talíř nedostane, na stranu druhou já jsem úplně jiný typ než mi rodiče…moje máma dělala snad i teplé snídaně, byla taková ta hospodyňka, dodnes vše pěstují na zahradě, tráví tím víkendy…my s manželem jsme úplně jiný, domácí práce děláme prostě až se musí nemám žádný systém že úterý se pere a neděle mění ručníky. Hlavně v lete prostě jsme před dětmi byli vždy do večera pryč- kolo, výlet, koupak, večeře v restauraci atd…takže ani mě dítě nemá režim- denně teplý domácí oběd ve 12, když je hezky, sbalim ho ráno a vrátíme se večer a jídlo atd se řeší za pochodu a z domu to nemám jako vzor, mám takovou povahu stejně jako manžel nemáme rádi režim ani cokoliv nalinkovane a asi to souvisí i s tím, že prostě pravidelně nevarim, protože pravidelně asi neděláme nic no :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
5192
9.8.24 09:12
@Qwerty987 píše: Více

No to nevím, jestli je tohle k smíchu, když dítě nastoupí do školky, tam nic jiného než režim neni :think: Ale tak asi do školky chodit nebude, že? To už máš vymyšlený jinak, co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24524
9.8.24 09:13

S tím taky souhlasím. Ale zase je pravda, že nejedlík to stravování také ovlivní. Kolikrát by žili jen ze vzduchu. Tak tam člověk povolí. Ale základ stravování určují rodiče. To je jasné.

My jsme režimový. Ale umíme z něj vyjít. Pro mě je režim zdrojem odpočinku :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4743
9.8.24 09:16

Jako dospělá pořád ještě rebelie proti rodičům…
A jak píše @ibis taky jsem zvědavá na režim nástupu do školky, do školy…
U všeho je fajn najít zlatou střední cestu…
Měla jsem bohudík možnost žít v různých domácnostech a z toho si vyzobat funkční věci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Qwerty987
9.8.24 09:18
@ibis píše: Více

Představ si, že já jsem školu zvadla dokonce vysokou ;) a ani mě nikdy nevyhodili z orace a přesto nemám ráda režimove nastavení, asi zázrak :think: prostě když mě k tomu nenutí systém tak režim nemám :dance:

• Citovat
  • Upravit
74217
9.8.24 09:22

My nějaký režim a ustálenou pravidelnost máme. Ale to jinak se třema děckama nejde. By opravdu byl chaos na druhou. Neříkám vojenský režim. Ten v žádném případě. Aby si někdo něco takového nepředstavil. Ale pravidelnost jo. Třeba společný oběd o víkendu je ve stejnou dobu, večeře v týdnu i o víkendu taky. Pokud tam nezasahuje nějaký kroužek do večeře. Což se stává. Zas třeba neřešíme večerky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Qwerty987
9.8.24 09:28

Nemyslím si, ze je to rebelie, máma zase nebyla žádný drab, jen jsem si hned jak jsem mohla prostě dělala věci tak, jak mi jsou přirozené a vyhovují. Jako mladá jsem odjela sama do zahraničí a vždy si byla schopna najít práci, bydlení, přátelé, nejsem dobrá v režimu, ale zase si myslím, že jsem velmi flexibilní a pro mě je to asi dulezitejsi než nedělní oběd ve 12 no, oba s manzelem jsme se casem dopracovali i k flexibilni praci, prootze radi a hodne cestujeme atd..ale rodině vztahy držíme, vánoce, narozky, nejsme zadní pankaci, až půjde malý do školy, tak jasný, že se přizpůsobíme režimu, ale to je to co umime - přizpůsobit se :palec:

• Citovat
  • Upravit
107637
9.8.24 09:29

mne přijde, ze ten věkový posun v mateřství prave přispěl k tomu, ze se vše tak resi a proziva.
V těch dvaceti jsme to brali asi lehčeji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Qwerty987
9.8.24 09:55
@Venetia píše: Více

Tak já píšu vyse, že mé dítě nemá režim, to treba zase dle nekterych řeším málo :lol:
Ale souhlasím s tím, že asi mít ho ve 20, tak mě asi některé věci méně vytáčí atd, to asi je pravda

• Citovat
  • Upravit
29337
9.8.24 09:58
@anavi13 píše: Více

Knedlíky u nás taky nefrčí, tak je má jen ve škole nebo u babičky. A u nás se jí pravidelně, jak to rozhodím, tak by starší jedl furt a mladší jen chlastala mlíko :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24524
9.8.24 11:59
@Margery píše: Více

U nás by jedli starší akorát jogurty a sladkosti. Takže ty hlavní jídla mají dané. Akorát snídaně přes prázdniny je náročnější na režim. Mě se hlavně líbí společné stolování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29337
9.8.24 12:21

Tak v tom jsme v pohodě, vegan jogurt je omezen na jeden denně, sladkostí moc nekupuju (tam ale bohatě dodává tatínek, bohužel) a když je hlad, tak i na chleba :mrgreen: ale neboj, praxe není tak striktní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
9.8.24 12:46

Ale tak nemusí se společně jíst všechna jídla.

• Citovat
  • Upravit
6078
9.8.24 13:37

Jako jo, v té době lidé neměli spoustu věcí. Ale pak není možné vzít jednu věc, která v té době šla, a porovnávat ji. My jsme své dětství trávili venku (ergo mámy měly čas na úklid a vaření), teď už to není možné. Nebo se to nedělá. Já jsem tu v okolí jediná, která posílá své děti ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí