Jedí zdravě vaše děti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14007
6.8.24 12:32

Můj tříletý syn je strašně vybiravy v jídle, přijde mi, ze ji jen “béžové” veci. Takže nejraději by jedl samotné testoviny, rohliky, rýži, brambory, maso. Syrovou zeleninu neji vůbec, z ovoce jen meloun, jablko, banán. Vše ostatní musím schovávat (ovoce do smoothies, zelenina do omáček a polévek).
Miluje kukuřičné krupky, piskoty, kakaové pribinaky. Taky ale syry, jogurty, tvaroh.
Takže to tak placame z toho omezeného vyberu tak, aby měl tu stravu alespoň trochu pestrou, ale nebavi mě to.

Mekac už měl taky (stripsy) po cestě z Chorvatska 😅 sladké pecivo ho neláká, ale co ochutnal čokoládu, tak ji miluje (klidne hořkou). Miluje palačinky. Bez náplně.

Ryby jí jak kdy, někdy spořádá 150 gramu lososa ani nemrkne a pak se ryby třikrát ani nedotkne. Frustrující a leze to do peněz. 😅

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29337
6.8.24 12:32

Tak starší se dostane do mekáče tak jednou dvakrát do roka (ted už možná třikrát :think: ), doma smažené nejíme, hranolky a podobně děláme v troubě. Paštiky nekupujeme, párky v rohlíku a podobně taky ne, bereme si z domu svačinu. Sladkosti, to je jiná, to je bohužel dopuje významně tatínek :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
6.8.24 12:35

My si klidně ty hamburgery, hranolky a pizzu uděláme doma. Ale je to opět uděláno v takové verzi, že to není koupané v tuku, je to lehké, stravitelné. Dneska má každý moderní spotřebič funkcí různých. Co se dřív smažilo, tak není absolutně třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6079
6.8.24 12:38

Jako… snažím se dětem cpát maso, zeleninu, sýry. To by byl ideální stav. Výsledkem je, že nejstarší jí hlavně bagetku se sýrem a s kořením. A k tomu sní kopu zeleniny. Druhé dítě jí alespoň maso a nějakou zeleninu taky sní. Třetí dítě by jedlo hlavně bílý jogurt s troškou medu a kakaa (ale poctivého, žádné Granko). A číslo čtyři miluje vejce a zeleninu.

Snažím se vařit zdravější verze jídel. Rajskou mají dvakrát týdně, ale z pasírovaných rajčat a s bio mletým masem. Hambáč dělám doma - houska, kečup a opět bio mleté maso. Brambory nejí č.1, rýži nemusí č.3 a naopak č.2 se může utlouct po rýžové tortile, kterou nemusí ostatní…

Babi dětem furt něco podstrojuje. Tak se snažíme alespoň nahradit Milku lepší čokoládou Lindt.

S dětmi se snažím hodně mluvit o významu jídlo na sport, svaly a kosti. Kdo jí zeleninu, hlavně salát, má dobré kosti. Kdo jí maso a sýr, má svaly a kdo jí hlavně buchty a sušenky, má velké břicho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24526
6.8.24 12:51
@Kelsey píše: Více

Tak já si třeba i myslím, že hamburger z kvalitních surovin je v podstatě úplně zdravé jídlo. Však je to houska, hovězí, zelenina, sýr. Ta trocha nějaké majonézy není nic hrozného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
6.8.24 12:54

Pro představu jídelníček mých dětí.
Snídaně: Hollandia jogurt+ rohlík
svačina: ovoce
Oběd: těstoviny s boloňskou omáčkou
večeře: chléb se žervé+ zelenina
Pijou hodně vodu, občas šťávu a často čaj bez cukru. Ale jednou za čas je i něco nezdravého. K snídani buchta, k obědu hranolky a nugety, k večeři párky. Ale ví, že to není zdravé a není dobré to jíst často.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1470
6.8.24 12:55

My jíme docela nezdravě. Zeleninu mají kluci ve školní jídelně (snad) nebo u babičky, doma ji nevařím, protože mně samotné nechutná a ani ji neumím nijak připravit. Jinak obědy normálně vařím, ale klidně použiju masox nebo hotovou jíšku. Zeleninu a ovoce mají doma jen syrové nebo max. v rizotu takovou tu mraženou směs nebo mražený obalený květák třeba. Jíme i polotovary hotovky, mekáč, kebab, špagety s kečupem, párky, polívky z pytlíku apod. Vlastně jí každý to, na co má chuť. Sladké máme doma většinou volně dostupné. Neřeším to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
6.8.24 12:56
@anavi13 píše: Více

Běžná houska na hamburger je sama o sobě sladká. Proto se u nás hamburgery moc nejí. Nikomu nechutná slané jídlo ve sladké housce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
6.8.24 12:59
@anavi13 píše: Více

Však není. Cesta není odpírat si. Ale naučit se vařit, ať je jídlo lehké a stravitelné. Naše děcka chtějí tzatziky dresing. A to jim dělám z Řeckého jogurtu, koření, strouhaná okurka, přiměřeně česnek. Bulka se dá doma upéct doma a ovlivnit suroviny i tu sladkost. Nemusi být ta kupovaná na burgery.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
6.8.24 13:08

@Kelsey tak doma udelany hamburger a pizzu tedy povazuji za zdrave jidlo. Asi mám posunutý práh toho, co je a není zdravé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
6.8.24 13:09

Moje děti jedí všelijak. Mají rádi maliny, borůvky, víno, tak to kupuju a maj to k dispozici denně na stole, ale jinak jsou to hlavně křupky, jogurty - ty sladký. Celkově jíme hodně venku, když jsme na výletech a to si dávají povětšinou hranolky, hotdogy, mcdrive.
Chtěla bych, aby jedli lépe, ale nejde to.
K pití taky nesnesou nic jiného než šťávu, džus, sladký čaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
6.8.24 13:10

Vzhledem k tomu, že jednou je zdravé něco a za dva roky je zase jiný trend, tak to nijak nehrotíme. Jíme tak nějak všechno. Každý den je nějaké čerstvé ovoce, zelenina. Ale klidně i něco sladkého. A co třeba máme rádi, tak dobře udělaný bůček.

• Citovat
  • Upravit
30994
6.8.24 13:11
@Dollorres píše: Více

ja se snazim omezovat to sladké pití, protože tam je toho cukru fakt dost. Ale jako jinak pracuji s tím materiálem, co doma mám. A pokud jí jen něco, tak co nadělám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
6.8.24 13:15
@Cuddy píše: Více

Však jo. Říkám snad něco jiného?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4743
6.8.24 13:19

No hlavně ty děti vidí s kopírují stravovací návyky rodičů.
Jí to co jim dospělý nachystá na talíř, mluvim o mladším školním věku, skolkovych dětech a mladších, tak ty komentáře nad tím, že jinak by nejedly nic, nechápu…
Nechci, aby jedlý uzeniny= nekupuji to.

Příspěvek upraven 06.08.24 v 13:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí