Jedí zdravě vaše děti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6381
6.8.24 13:23
@kyslík píše: Více

Mám to stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
6.8.24 13:26
@Menton píše: Více

Tak to jsi měla štěstí na děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14007
6.8.24 13:31

U nás 100% neplati.

Když mas dite co je na spodní hranici váhy a potřebuješ, aby nabral, ale přitom jí jen velmi málo, tak holt budeš dělat ústupky. Neříkám smazit nugety, ale holt uděláš, co sni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4743
6.8.24 13:31
@Cuddy píše: Více

Hele moje dítě bylo to.roku a půl kojené, jelikož na jídlo neotvrelo ani pusu. Pak jsem.ho odstavila, neměl volbu a pomalu začal jíst normální stravu, přílohy, maso, zelenina, ovoce. Nikdy jsem nepřistoupila na to, hlavně aby něco snědl za každou cenu, ať je to, co je to.
Trvalo to pár let, nervy to občas byly, ale stálo to za to…
Ví, proč jíme s co jíme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
438
6.8.24 13:36

Náš syn(2,5r) jí úplně všechno. Zdravé i nezdravé jídlo, ale v míře.
Když vařím, tak dávám méně koření apod..
Snídaně je většinou z pečiva, šunka, sýr a zelenina. Někdy si dá jen bílý jogurt s nakrájeným ovocem. Ale tak 2× do týdne buď má upečenou buchtu, nebo něco koupeného.
K svačině ovoce, zelenina, křupky, sušenka, když sní něco z toho, tak i bonbóny si dá.
Oběd jí to, co my. Guláš, rajská, knedlo/ zelo/ vepřo, kuře s bramborem/ kaší/ hranolkami, řízky, langoše, bramboráky, polévky i někdy pizzu atd.
Svačina klasika to, co měl dopoledne.
Večeře vajíčka, domácí tortily, zapečené tousty, pečivo s něčím, kaše…
Pokud dítě sní vše a nemá problém přejít z hranolek a nugetek v KFC apod. na normální jídlo, tak proč mu to nedát.
V dnešní době, pokud si to nevypěstujete, neodchovate sami, tak nic není 100% zdravé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4743
6.8.24 13:36
@Lily-of-the-valley píše: Více
Čti výše, měla jsem nejedlika, řekla bych extrémního. Má 10.5 140 cm a neváží ani 30 kg…Pro mě je důležité co jí a ne že ji cokoli za každou cenu…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5192
6.8.24 13:37

Ahoj, já jsem zastáncem toho názoru, že by se nic nemělo přehánět. Ať už směr zdravá výživa a nebo směr nezdravá výživa. Nikomu nic neodpírat a nic zakazovat. Od každého trochu. Samozřejmě v rámci své rodiny. Jak to mají ostatní je jejich věc :think: Ale v současné době mých dospívajících dětí je to úplně o něčem jiném než když děti jedly podle mých představ jako maličké :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24526
6.8.24 13:38
@Fiveone píše: Více

Jo tak kupovaná jo. Já mluvím o domácí housce. Ta mi přijde v pohodě. A jasně je to pak tom co komu chutná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
@anavi13 píše: Více

S domácí to je fajn. Dělám jednou za uherský rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29337

Moje dítě, aby do sebe dostalo živiny, pije pořád UM. Jí málo bílkovin a můžu stát na hlavě a nenadělám s tím nic :nevim: a to před ním jíme maso skoro denně :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4743
6.8.24 13:42
@Margery píše: Více

Nevím jak je staré, ale pokud to není kojenec, tak ani UM nepotřebuje. Jakmile dítě odstavis, přestaneš suplementovat UM, tělo bude volit živiny z normální stravy…
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
6.8.24 13:45

U nás jsem nejvybíravější v rodině já. Tři děcka společně nejsou, tak vybíravé, jak jsem já. Může za to moje averze především na mléčné výrobky, některé výrazné koření, škaredé žlažovité maso. I když za poslední dva roky jsem udělala dost velký pokrok u mléčných výrobků. Už ledacos sním. Hodně se mi rozšířil repertoár. Jen ta smetana v jídle mi furt smrdí, že je jídlo pokažené. A jogurty žádné nikdy nesním. To bude trvalý stav.
My máme knížky Břicháče doma nevím asi 6-7 let určitě. Když jsem měla děcka menší. Tak jsem jim ze začátku v těch prvních knížkách dávala vybrat jídlo podle fotky, které se jim líbí. Pak jsem jim přečetla recept. Nebo kdo chodil do školy a musel trénovat čtení. Tak klidně i na receptu trénoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
6.8.24 13:47
@Cuddy píše: Více

Doma jo, doma si to člověk ohlídá a případně upraví. Ale kupované za zdravé nepovažuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24526
6.8.24 13:51
@Fiveone píše: Více

To já taky :lol: není čas :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29337
6.8.24 13:56

Jak nejí maso, nemůže mléčné výrobky, ořechy ani soju, luštěniny do něj nedostanu, tak moc možností není. Ano, můžem být denně v mekáči nebo pro kebab, ale ani to do něj nedostanu pokaždé. A jako dítě s PAS má problém s příjmem některých potravin a nepřibírá nějak valně ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí