Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj, asi uz je to otravne, ale presto se zeptam. Jezdite ted nakupovat do Nemecka kdyz je vsude kolem nas humbuk okolo koronaviru? My teda jezdime, dnes jsme byli a setkavam se s nesouhlasem sveho okoli.
A jezdíte nakupovat v Čechách? Nevidím. v tom.moc logiku, vir je všude a neví kde jsou hranice státu
Ne, a to celé roky nakupuju v Německu 90% všeho, nejen potravin. Nebyla jsem tam už 14 dnů a jen tak tedy nepojedu.
Manžel dneska byl nakoupit v Německu pleny a drogerii, máme to za rohem, nevidím rozdíl mezi nákupem tady a o pár kilometrů dál.
No, ze to neni sranda vim. Ale my bydlime v pohranici a Nemcu je tu plno. My cesty omezujeme, ale k nam se vesele jezdi dal. Asi spis potrebuju uklidnit
jsem trosku plasanek kord kdyz to ve me nekdo podniti viz me okoli..
Víc špatná jsem teda z toho, že jsem byla v kontaktu s lidmi, kteří pracují v kolektivu, kde víc jak půlka byla v Itálii na dovolené a vrátili se před týdnem, takže v žádné karanténě nejsou. To se prostě uhlídat nedá.
@bibi2233 píše:
Víc špatná jsem teda z toho, že jsem byla v kontaktu s lidmi, kteří pracují v kolektivu, kde víc jak půlka byla v Itálii na dovolené a vrátili se před týdnem, takže v žádné karanténě nejsou. To se prostě uhlídat nedá.
To jsme na tom stejně, ale doteď žádný případ a je to sedm dnů, tak tenhle týden ukáže.
Jezdím tam nakupovat 2× týdne. Je to stejné riziko, jako nakupovat v Čechách.
@Sophia.888 píše:
No, ze to neni sranda vim. Ale my bydlime v pohranici a Nemcu je tu plno. My cesty omezujeme, ale k nam se vesele jezdi dal. Asi spis potrebuju uklidnitjsem trosku plasanek kord kdyz to ve me nekdo podniti viz me okoli..
@Sophia.888 píše:
No, ze to neni sranda vim. Ale my bydlime v pohranici a Nemcu je tu plno. My cesty omezujeme, ale k nam se vesele jezdi dal. Asi spis potrebuju uklidnitjsem trosku plasanek kord kdyz to ve me nekdo podniti viz me okoli..
nakoupit pár kilometrů za hranice bych normálně jela
Manžel tam jezdí denně do práce a nakupovat normálně taky, nějak nevidím důvod proč tam nejet. I tady jde člověk nakoupit normálně.
Ne nejezdíme, i v ČR omezujeme kontakt s lidmi (já nechodim prakticky vůbec, ale to z důvodu, že jsem v kontaktu s onkologických nemocnými dětmi)
Kdybysme to měli blízko, jela bych úplně normálně. Už je úplně jedno jestli tady nebo tam.
@Moise píše:
nakoupit pár kilometrů za hranice bych normálně jela
Jo my to mame asi 20 kilometru. Ja pracuju v gastronomii a Nemci k nam jezdi ve velkem. Mam z toho teda dost strach, ale asi s tim nic neudelam 😔
Úplně normálně, naposledy minulou sobotu, máme to kousek děláme tam 80% nákupů, Jinak stejně v Čechách pracuji na hotelu, kde je 40% klientely z Německa, Jsem zdravotník a fakt ser nebojím, když to mám vdechnout, tak může být kdykoliv a chřipková epidemie má jednou takovou úmrtnost, Když se budu bát, tak budu v psychické nepohodě a mám jednou takovou šanci něco chytnout.