Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Já s tím osazenstvem docela souhlasím. Je to prostě často jiná krevní skupina. A nemusí to nutně být jen otázka peněz. Takových boud se společným spaním po našich horách je…
Pro mě je třeba důležitý, jak je to vysoko, jestli uvidím podél stopy zasněžený smrčky. A kam sebou večer praštím je mi spíš jedno, ale čím míň civilizace, tím líp. Takže Klínovka, Výrovka… Na chatu nejlépe po svejch pokud není moc pozdě, odpad si člověk zas nese dolů…
Orlické jsou sice asi levnější, ale je tam docela blbé spojení.
@Lenka_Hal píše:
To je sice fakt, clovek si rekne pro jednou, jenza treba ja takhle proputuju velky kus leta a navic mi vetsina instatntnich veci uz po tech letech zdraveho stravovani dela zle (vetsinou dost neprijemne krece)…coz teda neni nic moc pro chozeni.
Ja taham usmazene placky z psyllia a mandlove mouky (jsou dobre nekolik dni), tvrde syry, zeleninu ktera dyl vydrzi, makadamie (hodne tuku, hodne zasyti), jerky, proteinove tycinky, susenky s vlakninou..obecne ty vlakninovy veci krasne zasyti, jen se musi hodne pit, varena vajicka. No a pak veci, ktere se daji upravit, ale to nechavam na „stanovisti“, vetsinou nejaka ta chatka, lean-to,…kde je lednic, beru vzdy smetanu a kavu.
hele me ti mesicni dovolena bez cerstveho peciva a zeleniny udelala desne dobre. Tak premyslim, jestli mam byt masotarian, nebo bezlepkar
Uz jsem zase nafoukla a zlobi me zlucnik, pritom na tech horach jsem zrala lovecak s tatrankou - asi toho nebylo tolik, bylo to na pridel.
@madlicka píše:
Já s tím osazenstvem docela souhlasím. Je to prostě často jiná krevní skupina. A nemusí to nutně být jen otázka peněz. Takových boud se společným spaním po našich horách je…Pro mě je třeba důležitý, jak je to vysoko, jestli uvidím podél stopy zasněžený smrčky. A kam sebou večer praštím je mi spíš jedno, ale čím míň civilizace, tím líp. Takže Klínovka, Výrovka… Na chatu nejlépe po svejch pokud není moc pozdě, odpad si člověk zas nese dolů…
Orlické jsou sice asi levnější, ale je tam docela blbé spojení.
Orlické naprosto nejsou srovnatelné s Krkonošema, vubec mi hlava nebere, ze by tam nekdo jel jenom kvuli hajzlikum na pokoji.
@Pudloslava píše:
@madlicka pozveme ji nekdy s nama?Mozna by ji „viskdo“mohla pozvat na Tale, tam nemaj zachod vubec, na velkou se chodi do lesa minimalne 2 km od chalupy
No… ne
Zrovna když jsem tu plodila minulý příspěvek, vzpomněla jsem si na Tvoje „kdo najde ubytování - Madla ne, ta nám zas sežene nějakej seník
“
@madlicka píše:
No… neZrovna když jsem tu plodila minulý příspěvek, vzpomněla jsem si na Tvoje „kdo najde ubytování - Madla ne, ta nám zas sežene nějakej seník
“
Hele myslim, ze na celym emiminu se nenajde druha, ktera vazne zvazuje vzit rodinu na silvestra pod stan … ![]()
@Pudloslava píše:
Hele myslim, ze na celym emiminu se nenajde druha, ktera vazne zvazuje vzit rodinu na silvestra pod stan …
Do tee pee, tam se topí
Ale podle mne je v tom stanu stejně v zimě teplejc, aspoň v těch pěti určitě, si to zafuníme. Kdyby bylo jako teď, tak už vůbec není co řešit, je osm stupňů.
Mimochodem podle mne tu určitě pár takovejch matek bude, jen se tím neprsí. ![]()
@neila píše:
jako promiň, ale na dovolenou obvykle jezdíme, abychom si odpočinuli a užili si pohodlí, oproštění od běžných povinností. Takže ten výlev se závistí je fakt směšný
Závidět můžeš třeba to, že někdo si dokáže opravdu užít dovolenou, aniž by někomu platil za přípravu jídla, ani by musel mít na pokoji sociálky a třeba aniž by vůbec potřeboval nějakou budovu. Takže jezdí na dovolené levněji (tedy může častěji), dostane se více do kontaktu s přírodou, má více volnosti a má také na výběr více možností ubytování.
Seš chudák, že nemůžeš jet nikam, kde nebudeš mít svůj hajzlík. Nepodíváš se na řadu krásných míst.
@madlicka píše:
Do tee pee, tam se topíAle podle mne je v tom stanu stejně v zimě teplejc, aspoň v těch pěti určitě, si to zafuníme. Kdyby bylo jako teď, tak už vůbec není co řešit, je osm stupňů.
Mimochodem podle mne tu určitě pár takovejch matek bude, jen se tím neprsí.
To bych taky odhadla, teepee musí děsně táhnout a je moc velké, musela bys topit nonstop.
@lucenka píše:
Tak autobus je asi vysadí někde poblíž. V dětství jsme jezdili na hory busem a zvládli jsme brát jídlo i lyže. Lyže se dají vzít přes rameno, na sebe oblečení na lyže. Taška přes rameno s lyžáky. Batoh ba záda s jídlem a oblečením. Dítě batoh s oblečením. Není zo pohodlný ale kousek se s tím na mhd apod dojít dá.Jinak zakladatelko, do obchodu (normy) to máš 2.2 km, když nepůjdes po silnici ale lesema treba nějaká bouda v okolí bude mít maly obchůdek ráno s čerstvým pečivem, co není na mapách na netu.
No, záleží na počasí. Já takhle s dětma šla, nejmladší byly tehdy čtyři a bylo to zledovatělý, celkem náročná záležitost.
2.2 km do krámu vůbec není třeba nějak extra řešit. 2 km mi chodí děti denně do školy ![]()
@Pudloslava jo, tam se topí nonstop. Tam, kam jezdíme, navíc děsně táhne od potoka, koncem srpna už ty dva tři stupně nad ránem bývají. Ale on se toho každý zděsí, podle mne byste taky zjistili, že to je úplně v pohodě.
A zakladatelce se omlouvám, že jsme jí to tak zaseli offtopicama…
@Pudloslava píše:
@madlicka pozveme ji nekdy s nama?Mozna by ji „viskdo“mohla pozvat na Tale, tam nemaj zachod vubec, na velkou se chodi do lesa minimalne 2 km od chalupy
děkuji, nechci
![]()
@lucenka píše:
Tak ty by ses nesmířila anins tou chatou s vlastní sociálkou.. Tam bys musela vařit a nebyla by to pro tebe dovolená, ne?
to si piš
na dovolenou fakt vařit nechodím ![]()
@madlicka píše:
Do tee pee, tam se topíAle podle mne je v tom stanu stejně v zimě teplejc, aspoň v těch pěti určitě, si to zafuníme. Kdyby bylo jako teď, tak už vůbec není co řešit, je osm stupňů.
Mimochodem podle mne tu určitě pár takovejch matek bude, jen se tím neprsí.
To vypadá zajímavě
tak snad vám vyjde slušný počasí ![]()
@madlicka píše:
No, záleží na počasí. Já takhle s dětma šla, nejmladší byly tehdy čtyři a bylo to zledovatělý, celkem náročná záležitost.
2.2 km do krámu vůbec není třeba nějak extra řešit. 2 km mi chodí děti denně do školy
Ne vždy se cesta povede
taky si pamatuju jeden takový výlet, když byla ledovka a byla jsem dítě (pravda že už asi na 2. stupni) . Stalo to za to. Ale doteď na to s bráchou vzpomínáme.
@neila píše:
děkuji, nechci![]()
Být Tebou, zkusila bych nad tím alespoň trochu pouvažovat. Člověk si po pár dnech takové túry dokonale utridi myšlenky, pročistí hlavu a ač se vrací fyzicky unavený a těší se na postel a vanu, je zároveň plný pozitivni energie. ![]()