Jit na gynekologii nebo to nechat přírodě?

2882
21.7.18 17:07

Jit na gynekologii nebo to nechat přírodě?

Ahoj, otázka jasná. V dubnu jsem vysadila HA po 10 letech, od té doby jsem mela jednu přirozenou MS 42.dc. Nyní jsem cca 57 DC a nic, testy cca 30 a 45 DC negativní. Obecně nerada řeším věci přes doktory, ale nechci udělat blbost. Piju kontryhel a užívám gynex.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
69126
21.7.18 17:13

Po třech měsících od vysazení HA bych tomu fakt ještě dala čas. Některému tělu to prostě trvá. 10 let si řídíš cyklus hormonálně, tak nemůžeš moc čekat, že se najednou zvesele vzpamatuje a bude se tvářit, jako že se nic nedělo. Někomu cyklus vzorně naskočí hned, někdo rychle otěhotní, ale tohle není nic výjimečného. Doktor ti může píchnout vyvolávačku nebo po deseti letech hormonů na potlačení ovulace může zkusit nasadit hormony na vyvolání ovulace a hormony na srovnání cyklu… je to na tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.7.18 17:18

Jak sama píšeš,tak se ti k dr moc nechce. Já taky nešla a měla taky nekonečně dlouhé cykly. Užívala jsem Gynex a pila zázvor. Už nevím přesně, ale asi do půl roku jsem byla o.k. s pravidelnou ms i ovulací. HA je pěkný svinstvo a dokáže pěkně rozhodit. Dr by tě asi naládoval hormonama? Musíš sama vědět,ale je logický,že se tělo potřebuje nastartovat. Držím palce ať se dáš do kupy co nejdřív :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
21.7.18 18:00

Měla jsem to stejně, nikam jsem nešla. Ale pokud by ti stále rostla sliznice, mohl by to být problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
585
21.7.18 18:07

@Janee19 zkus si koupit Sarapis ja taky mela po vydazeni HA problem a ten mi pomohl a upravil ms a udakne take pomaha k rychlejsimu otehotneni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
21.7.18 18:35

Já čekala od vysazeni Ha rok a zbytecne - vůbec mi nenaskocil cyklus ani ovulace. Teď uz bych tam šla dřív. Je to proste na tobě, jak moc to chceš řešit a jestli jsi vysadila kvůli možnosti otěhotnět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.7.18 19:08

Kontryhel rozhazuje cykly, zeptej se na to doktora nebo si to vy-googli najdes plno clanku ze Kontryhel po dlouhem pouzivani neni vubec dobry pit.

• Citovat
  • Upravit
711
21.7.18 19:25

Mě kontryhel naopak srovnal cyklus. Pila jsem ho vždy půlku cyklu. Rok a půl marné boje vyřešil velmi jednoduše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2882
21.7.18 19:35

Je právě hrozně neznámých - jak dlouho čekat, než jít k doktorovi, co a kdy brát (mám teď pít kontryhel či něco jiného, když se má pít první půlku cyklu…). Jasně že univerzální návod neexistuje. Jen nechci něco zanedbat, když to budu řešit zatím sama. A zároveň nechci další hormony, HA stačila…
@Tichošlápek a jaký byl pak u tebe postup, když jsi šla k doktorovi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
21.7.18 19:45

@Janee19 clostilbegyt na vyvolání ovulace. Hned v prvním cyklu s nim jsem otěhotněla ;) kontryhel mi nepomohl vůbec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69126
21.7.18 19:45

No, k doktorovi zajít můžeš - dva měsíce mi nedorazila MS, jsem po vysazení HA, koukněte na mě, jak to vypadá, ale do hormonů se mi zatím nechce. Rozumný doktor udělá ultrazvuk, možná hormonální profil a pokud tam nebude nějaký zásadní zádrhel, může klidně doporučit dát tomu čas nebo nějakou lehčí alternativu. Ale taky se může stát, že uvidí spící vaječníky s tím, že k ovulaci se ještě neschyluje a pak co s tím. Možná bych zkusila hormonální jógu? Oni ti doktoři moc „oficiální“ medicíny mimo hormony nemají a k tomu bych se popravdě uchýlila o dost později než po třech měsících. I když samozřejmě někdy jiná možnost není a pak díky za to, ale jestli ti netáhne na čtyřicet, tak bych to takhle nehrotila. Což mi přijde, že ani nechceš. Ale jo, doktor může aspoň zkouknout, jestli tam není nějaká cysta nebo jiný problém, a do hormonů tě samozřejmě nutit nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
22.7.18 08:08

Vysad kontrhyl, je uz v tom gynexu. Ja i kamaradka s tim nename dobrou zkusenost. Oboum prodluzoval cyklus. Ten gynex by mel stacit.

• Citovat
  • Upravit
1
22.7.18 20:36

nech to přírodě

@Janee19 měla jsem úplně stejný problém..v lednu jsem vysadila HA a od té doby měla jen 3 cykly..jeden hned..další po 57 dnech pak po 40 no ten další už se nedostavil.. :) koupila jsem si gynex a nosifol forte..vyprdla se na testovani po několika zmarenych pokusech a ejhle vyšlo to:) přeju hodně štěstí:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí