Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
tak já jsem ve třetím měsíci a jezdit budu, dokud se vejdu za přítele a do kalhot. A až se do nich nevejdu, koupím si větší ![]()
Mašina jedna velká vášeň, taky máme zabijáka, sama nejezdím, jen jako baťůžek. A nezmar jsem taky, miluju adrenalin a rychlou jízdu, kamarád má závodní auto, který jezdí až 310km/h, hrozně se těším, až zase přijede a pojedem tu bestii projet.
Mé dítě bude kaskadér ještě nenarozené ![]()
Evikk píše:
Můj manžel je vášnivý motorkář a na motorce jezdíme dost, ale v těhotenství jsem na ni nesedla.
Přesně tak.
Pořídili jsme si s mužem motorku loni na podzim, tuším na den přesně zároveň s miminkem.
Takže jsme za těch cca 5 týdnů, než jsem přišla na to, že jsem v jiném stavu, nalítali asi 300 km, ale pak už jsem nejezdila. Ono i kdybych si troufla, jako že ne, tak by mě manžel nesvez, a sama neřídím…
Až přes zimu shodím zbytky bříška, koupím si pěkný jezdecký gatě a na jaře si to vynahradíme.
Ahoj, jezdila jsem na Ducati Monster S4R do pátého měsíce, pak jsem nezapla kombinezu, tak jsem toho na pár měsíců nechala ![]()
Myslim, že než spokojená maminka - spokojené miminko. Někdo dlabe čokoládu od rána do večera, někdo se nezvedne z gauče, někdo hraje beach, tenis, lyžuje … všechno má svá pro a proti ![]()
ahojky první mimi jsme samo svézt museli
a ted je z ní bláznivá malá motorkářka
která se chce pořád vozit. Druhé mimi jsme svezli také ale to jsem ještě nevěděla že jsem těhule, ale pak následoval potrat no a tohle těh jsem zjistila na konci října a hold na jaře už jsem byla moc tlustá a neohrabaná takže Fandulka se nesvezl,a le doufám že bude jako holka…manža…a já .....prostě blázni do motorek ![]()
hodně štastných km
ahoj, konečně jsem narazila diskuzi ze které doufám že načerpám informace, jsem v 6. týdnu těhotenství, a máme silnici kawu Ninju zx9r, takže celkem silný stroj no a přichází jaro chuť jezdit(jako spolujezdec) je obrovská ale bojím se aby se mimísovi nic nestalo, myslíte že se jízdou na motorce dá například potratit?sama nevím jestli jezdit či ne… díky za názory
No tak to moje babi, když čekala mamku, jela na motorce ještě pár týdnů před porodem ![]()
myslíte že bude lepší počkat do 12. týdne až bude mít mimčo plodovou vodu? to pak ty vibrace nebudou tak hrozné asi že?
Já osobně bych na to nesedla, přece jen to riziko tam je, př, může do vás někdo ťuknou a letíte (v autě ne), nebo nejet do díry ato by asi také bylo zle. Já osobně na motorce nejezdím, ale ráda jsem jezdívala na koně, hrozně ráda jsem jezdila na ranč a koně proháněla co to dalo, ale v těhotenství si netroufnu,ani na to abych si na něj sedla a jen se šla Projít kolem lesa, i když vim že se ten kůň nerozběhene, to samé si můžete řikat na motorce že to umíte a nic se nemůže stát,ale náhoda je blbec
Budu za exota, byla jsem po IVF, těhotná s dvojčaty a jela jsem, prostě to byla nádhera, zvracela jsem hned od začátku těhotenství a celkově mi bylo zle, ale ten den, kdy jsme byli na motorce mi nebylo nic, bylo to skvele
ale je pravda, ze jsme jezdili na temer nepouzivanych cestach, tam kde jsme to znali opravdu po centimetru
Miriamm píše:
MAVA: Máme Hondu,kde 240 km/hod není problém,ale tak jsou i rychlejší,třeba 300 km/hod,ale myslím, že i kdyby jsme měli ještě tu rychlejší,určitě bych chtěla jezdit taky,jsem nezmar
ahojky Miriam!!! tuto je podle me vec nazoru,nekdo jizdu an otorce v tehu odsuzuje,nekdo je pro..samozrejme zalezi an tom,co ti poradi doktorka a jak se ty citis a hlavne zda ty uznas za vhodne jezdit v tehu na motorce..my s pritelem take mame motorku,mame Suzuki GSX 1400,take rychla…v tehu ybch si na motorku ensedla..ne proto,ze bych neverila priteli,je tozksueny a zodpovedny ridic,jak v aute tak na moto..ale neverim dalsim ridicum aut a i motorek,ptz nektreri jezdi opradvu bezohledne a jak prasatka..takze bych se bala,ze nas nekdo smete bo tak..uz pred tehu sjem se bala a ted o to vic
tehu jsem zjistila v eldnu,kdy neni sezona motorkarska a ted uz na moto nemuzu,ptz uz brisko mama a jk jsme psala-bojim se..ale to vis,ze se mi po jizde na motorce moooc styska..a doufam,ze se svezu tedy pristi rok..no,mozna uz letos,pokud bude jeste v rijnu hjezky..to uz bude mimisek na svete
mozna jsme to napsala spatne,stat se muze cokoli i pri jizde autem-nekdo do tebe naboura a tak..dnesni doba je proste takova..proto zalezi na kazdem jinak,jak to vse zvazi a jak uzna z vhodne!kazdopadne ti moc preji pohodove tehu
![]()
Pri prvnim tehu jsem jela snad jeste tydne pred porodem
U druheho jsem obcas taky vyrazila, ale ne moc daleko - porad jsem potrebovala curat
Ale ten uzasny pocit z jizdy jsem si nedokazala odeprit.
Obe tehotenstvi byly v poradku. Takze pokud se na to budes citit, tak jed. Jen se poradne obleknout ![]()
Dušičko: děkuji za názor, alespoň vím že potratit kvůli mjízdě na motorce se opravdu nemusí.. ![]()