Jízda na motorce v těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7042
24.3.11 14:00

Denny, já nemocná nejsem a mám na to stejný názor jako ty - člověk by už měl přemýšlet jinak když čeká nebo má dítě :nevim: a zbytečné riskování jen kvůli chuti a zálibě :roll:

a když už se tady srovnává vana s motorkou, tak to je jak když já mám chuť na tatarák ale nedám si ho ptž se přeci jen bojím, abych malého něčím z toho neohrozila … a je to tedy stejné dilema a chuť jako u motorkářů vlézt/nevlézt na motorku abych neměla nehodu (píšu to v recesi samozřejmě, ale když už se můžou porovnávat tak absurdní věci, tak proč ne :nevim: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
18.5.11 14:04

čaute, ráda bych oživila tuto diskusi.. V sobotu nás s manželem a dalšíma dvěma páry čeká dovolená v Tatrách, na kterou jsme plánovali jet na motorkách.. I počasí, zdá se, vyjde.. mě doktorka potvrdila těhotenství.. podle poslední menstruace jsem v pátém týdnu, ale podle ovulace ve třetím.. tak.. a teď nevím.. mám hrozný dilema, jestli jet na motu nebo ne.. Motorky miluju a je to možná jedna z posledních šancí kdy se svézt, ale jasně, že se trochu bojím, abych něco nepos*ala.. Taky jde hlavně o tu vzdálenost.. první den 300km, druhej taky, pak dva dni volno a poslední den 600km zpět.. Tak já fakt nevim.. poradíte?
Ale názory na to, že už nejsem „jen já“ mi sem prosím nepište.. Napište mi objektivně, zda si myslíte, že jízda na motorce může/nemůže ovlivnit vývoj plodu v tomto raném stadiu.
Děkuju. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4254
18.5.11 14:07

Kdyz se nekde nevysekate a citis se na to, tak proc ne? :wink: Zdrave tehotnestvi to urcite neohrozi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
18.5.11 14:09

Já bych asi nejela.. Doktor mi říkal, že vyloženě moc třepavé pohyby nedoporučuje..
Ale na každé záleží jestli se nebojí nebo bojí :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
18.5.11 14:11

Nebude nejlepší se na to zeptat tvé gynekoložky? Konečné rozhodnutí je stejně jen na tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7042
18.5.11 14:20

taky souhlasím raději se poradit s doktorkou … je fakt že ty kilometry jsou děsivý :-D jako 300 km na jeden zátah (potažmo pak 6OO) to budeš vytřepaná jak alík a to bych se asi obávala :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
18.5.11 14:31

Jeli jsme s manželem na motorce za příbuznýma - 120 km tam a 120 zpátky, byla jsem tehdy v cca 4. týdnu a ještě jsem to nevěděla.
Kdybych věděla, nejela bych, bála bych se toho drncání, asi víc než případné nehody.
Ale já jsem srabík, znám holky, co jezdily na kole, na koni, nebo i na těch motorkách až skoro do porodu a všechno bylo OK. Rozhodnout se opravdu musíš sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
18.5.11 14:38
Bersaba píše:
Evikk píše:
Můj manžel je vášnivý motorkář a na motorce jezdíme dost, ale v těhotenství jsem na ni nesedla.
Přesně tak.
Pořídili jsme si s mužem motorku loni na podzim, tuším na den přesně zároveň s miminkem. :D :oops: Takže jsme za těch cca 5 týdnů, než jsem přišla na to, že jsem v jiném stavu, nalítali asi 300 km, ale pak už jsem nejezdila. Ono i kdybych si troufla, jako že ne, tak by mě manžel nesvez, a sama neřídím…
Až přes zimu shodím zbytky bříška, koupím si pěkný jezdecký gatě a na jaře si to vynahradíme.

Teď koukám, že už jsem sem dřív psala. :lol: A musím dodat, že ta poslední věta byla čirá fantazie - ne, že bych neshodila zbytky těhu břicha, ale dost se teď bojím, když jedeme s manželem oba. Pořád musím myslet na to, kdyby se s náma oběma naráz něco stalo, tak co by bylo s malou. Takovej ten mladickej požitek z jízdy je zkrátka fuč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
18.5.11 15:53
yanaha píše:
Napište mi objektivně, zda si myslíte, že jízda na motorce může/nemůže ovlivnit vývoj plodu v tomto raném stadiu.
Děkuju. :andel:

Vývoj plodu jízda na motorce rozhodně ovlivnit nemůže. Že nemáš zbytečně riskovat - to asi víš, že? Ale já na tvém místě bych jela. Pak už si nějaký ten čásek budeš muset počkat… :mavam: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
18.5.11 17:08

já bych asi tolik km nejela, ale fakt záleží na tobě (beru to podle sebe, na mě by to bylo už moc i jako netěhotná - na sportovní silniční, na nějakém pohodlném napolo enduru bych jela). Jinak prvni projíždku (letos i první jako těhotná) už mám čerstvě za sebou :-) a teda žádné natřásání se nekonalo (přece jen se líp vyhýbá na moto), hlavně ve srovnání s autem :pocitac: aneb české tankodromy a.s.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
30.5.11 08:50

Tak jsme jeli autem, abychom to nepokoušeli.. :wink:
Včera jsme byli na kratším vejletě, takže jsem si užila obojí.. každopádně díky za vaše názory, pomohly mi v rozhodování.. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
27.7.11 19:01

Jéé vy už jste byli no tak to jo. Hlavně to chce používat rozum :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
28.4.13 20:35

Jízda na motorce v těhotenství

V raném stadiu těhotenství by snad jízda na motorce vadit neměla, ale co říkáte, na jízdu na mopedu (jako spolucestující) v 26. týdnu těhotenství?
Dcera je v šestém měsíci a jako jediný dopravní prostředek jim „zbyla“ motorka, asi je to spíš motorka s menším objemem, je v šestém měsíci. Jezdí jen občas - cca 1-2× za týden, nám se to nikomu nelíbí, ale s ní není řeč.
Co vy na to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky