Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mirriam: no tak to je super, to je mi jasný že se těšíte, my už párkrát jely právě…byly jsme i na podzim, máme obrý hadry takže zima nebyla..
Taky máme oblečení na motorku, hlavně na podzim je ta teplota znát ![]()
Příspěvek upraven 24.10.14 v 08:30
Přidám se do diskuze. Mám už roční čertici, tátu motorkáře a offrouďáka a malá samo musí být po něm
Já na motorce dělám jen baťůžek, ale ještě k tomu jezdím na koni (sama bez baťůžku
) Když jsem byla těhu, nevlezla jsem ani na koně, ani na motorku. Prostě jsem to těch pár měsíců vydržela (i když absťák byl, hlavně ten koňskej) ale pořád jsem si říkala, že náhoda je blbec. Kdyby se něco stalo, nikdy bych si to neodpustila.
Teď až chlap vytáhne motorku, tak už samozřejmě vyrazíme zase spolu. Jenže mám malý problém - malý kalhoty
Ve stoje, když zatahnu břicho je zapnu, ale už si nesednu. Takže mám na jaro bojový úkol s jasnou motivací. Kaťata byly drahý, přece mi nebudou viset ve skříni a s rozepnutýma jezdit nebudu
Akorát nevim, co udělám s tou závislostí na koláčky
![]()
Ahoj holky, tak mám radost, že tu potkávám taky nějaké motorkářky
![]()
Pro mě je motorka koníčkem č.1, jezdila jsem 5 let v sezóně denně 60km do práce a zpět a o víkendech snad pořád s partičkou super přátel, prostě pořád někde na výletě. Když jsem se rozhodla moji milovanou Hondu 600 prodat, že si koupím něco silnějšího, zjistila jsem, že jsem těhotná
(ale než jsem na to přišla, tak jsem ještě měsíc jezdila do práce pořád na moto
)a tak jsem inzerát odřekla, moji motorku prodala, ale od té doby jsem už na motorce neseděla. Samože mi to strašně chybí, můjh zrovna dneska jede do města na moto něco vyřizovat, hned bych jela s ním, ale vzít mě nechce. A to máme doma na výběr hned z několik motorek. Máme litrovýho supersporta, cestovní enduro (na to bych si klidně sedla i teď, na supersporta bych se už s břichem neposkládala
).
Já příteli v jízdě věřím, nebojím se s ním, ale bojím se o miminko, protože nedej Bože kdybychom jenom najeli na písek nebo by do nás někdo ťukl, a sklouzli bychom se, a kdybych o mimčo přišla, nikdy bych si to nepřestala vyčítat, že jsem na motorku vlezla!!!!!
Proto jsem si peníze z prodeje motorky schovala a do přítele mám slíbeno, že za porod dostanu novou
a i tak nehodlám riskovat hned ze začátku, jezdit o víkendech budu zase až příští rok, až bude prckovi přes rok a bude o víkendu u mámy, která se strašně těší na hlídání.
A pro ty, co si myslí, že motorkáři jsou blázni… no někteří asi ano, znám jich hodně, ale my jsme měli partu lidiček, co jsme jezdili na výlety po hradech a zámcích a nemyslím si, že bychom jezdili jako bezmozci
vždycky jsme všude všichni a dobře dojeli.
Stát se může cokoliv, já už nehodu měla před třemi roky, když mě srazilo auto, které bez blinkru začalo odbočovat, zrovna když jsem byla vedle něj v pruhu… ale to člověka poučí a o to víc si příští zase dává pozor.
Tak přeji všem holkám motorkářů a motorkářkám ať dojedou všude dobře a bez nehody
![]()
Miriam, já jsem ale přece nenapsala nic o tom, že motorkáři jsou prasata a jezdí riskantně - to v mém příspěvku přeci vůbec nebylo
Spoléhala jsem taky na to, že mě trochu znáš a i Dušička a že mě nebudete brát jako nějakou anonymní pisatelku, co vám sem vtrhne ![]()
Psala jsem to celkově o tom, že jste na motorce vystaveni mnohem věšímu nebezpečí, při každém nárazu -kdy by se vám v autě nic nestalo - vy letíte…
Právě proto, že vy můžete řídit i stokrát lépe než ostatní, ne všichni na silnici jsou na tom stejně. Ta nehoda manželů na motorce, co jsem popisovala byla bohužel způsobena řidičem v autě…to je na tom asi to nejsmutnější. Já osobně mám několik přátel, kteří mají motorku a jezdí. Ale spousta z nich prostě jezdit přestalo po narození dítěte. Cítili tak velkou zodpovědnost a strach o svůj život vůči svému dítěti, že prostě tohle riziko odstranili. Je jasné, že nehoda se může stát kdekoliv, ale řekněme si to upřímě - na motorce tomu jdte hodně víc.
Duší, ty píšeš, že na motorce musí být člověk víc ve střehu než v autě…to je asi pravda, ale srovnej si, jak dopadneš přis srážce když budeš sedět na motorce a když budeš sedět v autě… Ty rozdíly jsou obrovské. A teď se asi dotknu něčeho hodně citlivého, ale nemyslím to špatně - přišla jsi o Eričku a na druhé miminko jsi čekala a přála si ho. Já osobně po tom co jsi prožila bych ani nahlas nedýchala, bála bych se udělat cokolv, díky čemu bych o něj mohla přijít - natož jít a sednout na motorku…?! Asi bych to ne moc trefně přirovnala ke kouření - je škodlivé, ale někdo si ho prostě v těhotenství odepřít neumí…
Můj velice dobrý kamarád je hasičem na Kladně, jezdí na motorce několik let, ale hodně uvažuje o tom, že přestane. Je ovlivněný tím, co vidí, když jezdí k nehodám…naposledy sundavali motorkáře se stromu, kam vylétl při nárazu s autem…napíchl se na větev, o zlomeninách neslučitelných se životem ani nemluvím.
Jde o to, že kladu sobě i vám otázku:
Co budeš dělat, když pojedeš na motorce třeba v 6 měsíci. Budeš mít nehodu a ne vlastní vinou, prostě se to stane, ty potratíš a dítě zemře. Co budeš dělat???? Nebudeš si sama v sobě říkat, že se to nemuselo stát? Že jezdit těhotná na motorce a ohoržovat život svého miminka byl nesmyslný hazard??? Budeš si to vyčítat, ale vrátit to nepůjde. To není rozbitá helma, ketrou si pak můžeš jít koupit novou…to je dítě, život ke kterému by se mělo přistupovat s pokorou.
A chlácholit se tím, že nehoda se přeci může stát v autobuse, v tramvaji, v autě…ano, to může, ale tam vy i miminko máte úplně jiné šance na přežití a to je potřeba si uvědomit. Okolo je tolik rizik a nebezpečí a vy tomu jdete ještě o něco víc napřed.
Jak už jsem napsala, já se o svůj život spíš bojím, bojuju s infekcemi, bojím se každé nové, snažím se tu být co nejdýl.....mám strach, co tu jednou děti budou beze mě děla a tohle prostě pochopit nedokážu. Jít takhle vtříc možnosti, že se připravím o život - no budiž ještě, ale být těhotná riskovat ještě život svého miminka…
Určitě řešíte, jestli smíte jako těhotné pít alkohol, jestli neuškodí kafe, kolik a čeho můžete sníst.....tak proč neřešíte i tohle? ........je to prostě o pokoře a úctě ![]()
Katka_LEE píše:
Ahoj holky, tak mám radost, že tu potkávám taky nějaké motorkářky![]()
![]()
Pro mě je motorka koníčkem č.1, jezdila jsem 5 let v sezóně denně 60km do práce a zpět a o víkendech snad pořád s partičkou super přátel, prostě pořád někde na výletě. Když jsem se rozhodla moji milovanou Hondu 600 prodat, že si koupím něco silnějšího, zjistila jsem, že jsem těhotná
(ale než jsem na to přišla, tak jsem ještě měsíc jezdila do práce pořád na moto
)a tak jsem inzerát odřekla, moji motorku prodala, ale od té doby jsem už na motorce neseděla. Samože mi to strašně chybí, můjh zrovna dneska jede do města na moto něco vyřizovat, hned bych jela s ním, ale vzít mě nechce. A to máme doma na výběr hned z několik motorek. Máme litrovýho supersporta, cestovní enduro (na to bych si klidně sedla i teď, na supersporta bych se už s břichem neposkládala
).
Já příteli v jízdě věřím, nebojím se s ním, ale bojím se o miminko, protože nedej Bože kdybychom jenom najeli na písek nebo by do nás někdo ťukl, a sklouzli bychom se, a kdybych o mimčo přišla, nikdy bych si to nepřestala vyčítat, že jsem na motorku vlezla!!!!!
Proto jsem si peníze z prodeje motorky schovala a do přítele mám slíbeno, že za porod dostanu novoua i tak nehodlám riskovat hned ze začátku, jezdit o víkendech budu zase až příští rok, až bude prckovi přes rok a bude o víkendu u mámy, která se strašně těší na hlídání.
A pro ty, co si myslí, že motorkáři jsou blázni… no někteří asi ano, znám jich hodně, ale my jsme měli partu lidiček, co jsme jezdili na výlety po hradech a zámcích a nemyslím si, že bychom jezdili jako bezmozci
Tak přeji všem holkám motorkářů a motorkářkám ať dojedou všude dobře a bez nehodyvždycky jsme všude všichni a dobře dojeli.
Stát se může cokoliv, já už nehodu měla před třemi roky, když mě srazilo auto, které bez blinkru začalo odbočovat, zrovna když jsem byla vedle něj v pruhu… ale to člověka poučí a o to víc si příští zase dává pozor.![]()
KAtii,moc ti drzim palce,peji pohodovy porod a po poriodu se nam pochlub,jakoupak sis vybrala !!
![]()
…a ještě, já se právě vždycky zastávám těch, co jezdí normálně a zodpovědně. A vždycky mě dost mrzí, když jim to pokazí nějaký blázen, co to ve městě dokáže zvednout na zadní a myslí si, jaký je frajer… To je mi pak líto těch slušných motorkářů, kteří jezdí pro radost a lásku k motorce. Takže opravdu nejsme někdo, kdo to černobíle odsuzuje a jen doufám, že to tak pochopíte.
Miriam, to jsme. Spousta zdravých lidí má pohled na život takový, že přece mě se tohle stát nemůže a já to teď neřeším, až to přijde, tak to přijde.....
Já už toho bohužel viděla hodně, i když to přišlo a proto je ta moje pokora k životu mnohem větší a to i vůči dětem. Ty máš tři a o to víc to nechápu.
Co budou jednou říkat tomu miminku, kterému se rodiče na motorce zabili??? Že láska k motorce byla větší než starch, co kdyby se něco stalo a ono tu zůstalo bez nich??? Že to neřešili…? No je to těžké ![]()
Ahoj Gabrielo, teda taky mi to nedá! Mám doma motorkáře - srdeční záležitost přímo, i já jsem do toho spadla, baví mě to a líbí se mi to. Jezdíme ale s rozumem! Tedy jezdili jsme. Co jsem otěhotněla, nesedla bych na to! Nejde tady už přece jen o mě, o mé potěšení, ale o to, že v sobě máš nový život, za který jsi odpovědná… a můžeš jezdit pomaleji, opatrněji jak chceš, ale na silnici se vždycky najde někdo, kdo nějakou hrůzu může zavinit za vás! Moc dobře vím, jak to na motorku svádí, oteplilo se, motorkáři vyjeli, ale měla by ses zamyslet, těch pár měsíců to vydržet, je to hrozný risk, naše silnice jsou v katastrofálním stavu, stačí nerovnost, díra… a neštěstí je na světě. Mohla by sis to potom odpustit, žes ztratila dítě kvůli tvému potěšení?? Toť můj názor, nikdo s ním nemusíte souhlasit. Až se ti mimi narodí a trochu odroste, samo, sedni si na moto a jeď, já mám 9m dcerku a v létě plánuju, že už se svezu, ale těhotná, to bych si nelajzla!!!
Denny já s tebou víceméně souhlasím
taky jsem to psala ve svém předchozím příspěvku…
Na moto jsem jezdila ještě v 5tt, ale jakmile jsem zjistila, že jsem těhu, už jsem na to nesedla. A koupi nové motorky jsem odsunula až na tento rok.
Jak píšou holky, dneska bez rizika nemůžeš jít ani po ulici… ale proč to riziko úmyslně zvyšovat jízdou na motorce, když tento sport/koníček patří k rizikovým. Sama jsem se přesvědčila o tom, že když jedu opatrně nemůže se nic stát… a přesto se stalo. Sejmul mě chlapík v autě. ![]()
A právě z této zkušenosti na moto v těhu nesednu. Můžu věřit příteli jak chci, můžu věřit sobě, ale ne ostatním řidičům.
V autě jezdím v těhu normálně, jezdím hodně časo sama a k našim přes 40km, nevadí mi to, ale i tak si uvědomuju, že se pořád a vždycky může něco stát, ale v autě mám větší šanci ustát nehodu s relativně dobrým koncem.
Přítel má dvě děti z bývalého manželství, kluka a holku, oba jezdí motocross a offroad enduro (holka s tím teda už sekla, má skůtra, tak jezdí na něm
) ale kluk s tátou pořád jezdí ale můj říkal, že mu silniční motorku nikdy nepovolí ![]()
Ale je sranda, jak já vybírám kočárek a můj přítel už má vybranou motorku pro našeho Honzíka.
Jeho maldej se před 14ti lety ve dvou letech naučil jezdit na minibiku. ![]()
Ale já budu určitě trnout hrůzou o syna.
![]()
..
Příspěvek upraven 24.10.14 v 08:30