Jízda na motorce v těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8041
23.3.11 10:49

Ahoj holky, se zatajeným dechem jsem tak nějak přečetla vaší diskuzi a neodolala jsem se hroznému nutkání sem napsat. Nemůžu se tak ubránit jedinému, že sednout na motorku těhotná je strašný risk. Nejde o to, jestli to zdravotní stav dovoluje nebo ne, jestli těhotenství v pohodě. Jde o to, že na motorce jste prakticky bez ochrany a první na ráně a já si upřímě neumím představit sednout v osmém měsíci na mašinu a vyjet..... Já se bála jezdit i autem, protože jsem měla panický strach z ostatních řidičů a strach o svoje miminko. A upřímě, po narození miminka bych na motorku už nesedla vůbec… Můj muž je policista a několik nehod motorkářů viděl na vlastní oči. Asi ta nejhorší, co si pamatuju i já byla nehoda manželů na motorce a osobního auta. Manželé byli nárazem doslova odhozeni do polí - ženě vyseli nohy a ruce z těla a držela pohromadě jen díky té kombinéze, muž na tom byl podobně - doma měli tříměsíční miminko!
V autě jela rodina - žena těhotná, ta o dítě přišla, manželovi se nestalo nic, dítě vzadu lehké zranění…
Tak si říkám, jestli to pak za to stojí, riskovat takhle nejen svůj život, ale i život miminka a pak jestli riskovat život svůj, když mám doma dítě.....
Toť můj názor, ale hodně ovlivněný tím, že sama jsem máma - nemocná, mám Cystickou fibrozu a každý den beru jako dar a takovýhle risk mi přijde šílený. A pak jsem taky samozřejmě ovlivněná tím, že mám doma toho policistu…
Celkově si myslím, že jde o pokoru a přístup k životu. Někdo jí má větší a někdo třeba vůbec…
Děkuju za možnost vyjádření.

Všem vám přeju, aby jste se svých miminek ve zdraví dočkali a aby jste se k nim vždycky i ve zdraví vrátili. Ale podle mě, jste prostě blázni :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
23.3.11 10:57

denny: naprosto tvůj nátor chápu, my jezdíme několik let, a spousta kamárádů kteří jezdily s námi již nejsou mezi námi.

ale to je osu, někomu svíčka dohoří na motorce, někomu při požáru domu vadným kotlem… risk na motorce je sice větší, nicméně riziko nehody je velké i na kole, i při přecházení silnice.
Chtěla jsem spíš vědět jestli mimísovi v bříšku nevadí již zmíněné zrychlení, či brždění, riziko nehody si uvědomuji moc dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.3.11 10:59

ahoj, já se jela projet ke konci pátého měsíce ale to bylo jednou a naposled, za prvé mi vadily otřesy, protože jsme jeli po blbé cestě a za další už jsem měla docela břicho.. manžel ji přivezl úplně novou tak mi to nedalo a kousek jsem se svezla ale jinak toho zastáncem moc nejsem, myslím že je to velký risk.. stačí málo a s autem se to srovnávat nedá, člověk je nechráněný a závislý i na ostatních řidičích

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.3.11 11:00
Gabrielaaa píše:
denny: naprosto tvůj nátor chápu, my jezdíme několik let, a spousta kamárádů kteří jezdily s námi již nejsou mezi námi.ale to je osu, někomu svíčka dohoří na motorce, někomu při požáru domu vadným kotlem… risk na motorce je sice větší, nicméně riziko nehody je velké i na kole, i při přecházení silnice.
Chtěla jsem spíš vědět jestli mimísovi v bříšku nevadí již zmíněné zrychlení, či brždění, riziko nehody si uvědomuji moc dobře.

já osobně si myslím že nevadí pokud to není nějaký extrém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
NumLock
23.3.11 11:02

Příspěvek upraven 24.10.14 v 08:29

• Citovat
  • Upravit
Janni.na88
23.3.11 11:04
Denny píše:
Ahoj holky, se zatajeným dechem jsem tak nějak přečetla vaší diskuzi a neodolala jsem se hroznému nutkání sem napsat. Nemůžu se tak ubránit jedinému, že sednout na motorku těhotná je strašný risk. Nejde o to, jestli to zdravotní stav dovoluje nebo ne, jestli těhotenství v pohodě. Jde o to, že na motorce jste prakticky bez ochrany a první na ráně a já si upřímě neumím představit sednout v osmém měsíci na mašinu a vyjet..... Já se bála jezdit i autem, protože jsem měla panický strach z ostatních řidičů a strach o svoje miminko. A upřímě, po narození miminka bych na motorku už nesedla vůbec… Můj muž je policista a několik nehod motorkářů viděl na vlastní oči. Asi ta nejhorší, co si pamatuju i já byla nehoda manželů na motorce a osobního auta. Manželé byli nárazem doslova odhozeni do polí - ženě vyseli nohy a ruce z těla a držela pohromadě jen díky té kombinéze, muž na tom byl podobně - doma měli tříměsíční miminko!
V autě jela rodina - žena těhotná, ta o dítě přišla, manželovi se nestalo nic, dítě vzadu lehké zranění…
Tak si říkám, jestli to pak za to stojí, riskovat takhle nejen svůj život, ale i život miminka a pak jestli riskovat život svůj, když mám doma dítě.....
Toť můj názor, ale hodně ovlivněný tím, že sama jsem máma - nemocná, mám Cystickou fibrozu a každý den beru jako dar a takovýhle risk mi přijde šílený. A pak jsem taky samozřejmě ovlivněná tím, že mám doma toho policistu…
Celkově si myslím, že jde o pokoru a přístup k životu. Někdo jí má větší a někdo třeba vůbec…
Děkuju za možnost vyjádření.Všem vám přeju, aby jste se svých miminek ve zdraví dočkali a aby jste se k nim vždycky i ve zdraví vrátili. Ale podle mě, jste prostě blázni :-(

Denny ,napsala jsi to moc hezky,od srdicka a opravdice,chaou tvuj anzor a souhlasim s tebou,ja jsme take na tuto takova opatrna,motorku mam rada,ale mimisek je samozrejme predenjsi,ale jak tu pisi i jine motorky..dneska se muze stat cokoli pri cemkoli. :nevim: :zed: .ja v tehu teda na motorku ensednu take v zadnem pripade,moc se bojim..ale ten pristi rok si myslim,ze uz se s pritelem kousek svezu,je ale mozne,ze za rok budu mluvit jinak,nebo ze uz ani mtorku mit nebudeme..kdo vi:))mej se moc hezky! :kytka: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
13046
23.3.11 11:05

Miri: a ty jsi jezdila v těhotenství? myslím i v začátcích? myslíš že je třeba leší počkat do toho 12. týdne kdy bude mít ten můj puleček plodovku?
Jinak souhlasím s tebou, nemohly bysme dělat nic, já jezdím jako !batoh" a přítel jezdí i na okruhu, mašinu zvládá lépe jak cokoliv jiného, nebojím se s ním.. bojím se jen ostatních…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
NumLock
23.3.11 11:05

• Citovat
  • Upravit
Janni.na88
23.3.11 11:08
Miriamm píše:
Ahoj Denny,je to tvůj názor,ale nechápu proč si každý myslí že lidi na motorkách jsou šílenci,všichni určitě ne a když má rád někdo adrenalin a třebas jako já jízdu na motorce,proč ne.
Mám ráda rychlost a proto motorku máme,někdo má např. rád kolo,jezdí na kole a tam se může přihodit úplně to samé.
Samo že v těhu se jízda na motorce vůbec nedoporučuje,ale to že mám doma děti tak nebudu už nikdy jezdit mě přijde zase z mého pohledu nesmyslné.
Takže to už ani nevylezu před dům aby mě něco nepřejelo,nepojedu vlakem ani autobusem ani tramvají protože se můžou srazit,nepůjdu přes přechod protože mě může něco srazit,nepůjdu ani s dětmi na procházku,protože mě může přepadnout a zabít nějaký pomatenec atd.................
Za sebe si nemyslím že by bylo správé něčeho se vzdávat protože mám děti,ale tak každý to máme jinak jak píšeš :mavam:

to je to co jsme psala ve svem prvnim prispevku,ze NEKTERI JSOU PRASATKA_TEDA ZE JEZDI JAK PRASATKA-TO SE ALE NETYKA JEN MOTORKARU?ALE I RIDICU AUT…a dale se s tebou ztotoznuji Miriam s tim,ze dneska uz bys opravdu enmohla nic,dneska bychoms e museli bat vystrcit hlavu z domu,jit do kramu,zacit varit..abychom anhodou nezapomeli vypnout sporak a ja nevim co vsechno…pokud se na jizdu na motorce citis,tak se svez,pribeh,ktery napsala Denny je moc smutny,ale tehto pripadu je spousta…a nejspis e jednalo o jednoho ze silenych ridicu-budto ten ridic auta,bo ten motorkar..clovek s tim bohuzel nic nenadela,tato enstesi se dejou a dit se budou,at uz tu my motorkari budeme,nebo ne :nevim:

• Citovat
  • Upravit
NumLock
23.3.11 11:11

• Citovat
  • Upravit
4823
23.3.11 11:12

Denny, co jsi napsala, je pravda, je to riziko.
ALE:
Clovek, motorkar MUSI byt daleko vic ve strehu nez v aute. Nejde o to, ze vim, ze jedu dobre, ale musim predpokladat, ze kdokoli jiny muze udelat blbost. Najdou se prasata mezi automobilisty a mezi motorkari - je to o tom, jak to mas v hlave srovnany.
Popravde motorkare na silnickach nechapu - ta rychlost je priserna a desi me.
My mame chopery a rekla bych, ze je to uplne o jine jizde - i co jsem mela moznost promluvit s par lidmi. Mimochodem, kolik z havarovanych motorkaru je na choperu?
Tim ale nerikam, ze se nemuze nic stat.
Ja jsem si udelala papiry po Ericcine smrti - mela jsem tak dalsi smysl zivota. Ted mam motorku nepojizdnou a mam fakt abstak - tesim se, az vyjedeme nekam do prirody. Vyrazime proto, abychom se pokochali krasnou nasi zeme a procistili hlavu.

Gabrielaaa, urcite bych jizdu prizpusobila Tvemu stavu a nejake extra zrychlovani a prudke brzdeni bych se snazila omezit na minimum. Ja vim, ze to pri tak silnem stroji svadi, ale byla bych urcite oparnejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
23.3.11 11:13

miriam: jj taky chci jet jen jednou za čas, nemám ráda když jezdí sám, mám o něj strach…a občas mám opravdu chuť sednout a jet, ale počkám te´d na lepší počásko, kvůli nastydnutí…

Jinak my jely už i vb lednu jak bylo hezky, bylo to super!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
23.3.11 11:15

dušička: jj rozumím, to víš na choperu je to pohodička, na silnici adrenalin… líbí se mi obojí,a věřím že přítel přizpůsobí jízdu našemu pulečkovi, o to strach nemám :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
NumLock
23.3.11 11:15

Příspěvek upraven 24.10.14 v 08:30

• Citovat
  • Upravit
13046
23.3.11 11:17

jj super, já si to myslela a počkám na ukončení prvního trimestru, mezitím bude počásko, a já si občas sjedu :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí