Jízda na skútru a dítě?

Gibbo
6.10.11 10:45

Jízda na skútru a dítě ?

ahojky, měla bych dotaz… Může jet sedmileté dítě (samozřejmě s helmou) jako spolujezdec na skútru 5Occm? Nejedná se o jizdu v provozu ve velkém městě, ale přes vesnice apod… Díky za názory :pankac: :pankac:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3839
6.10.11 11:03

já procestovala hodně asijských zemí a třeba v Indonésii takhle jezdí celý rodiny…
jenže jiný kraj, jiný mrav. dle našich předpisů se to zřejmě nesmí. nevím ale přesně, od jakého věku může být jako spolujezdec.
nicméně někde na dědině, po vedlejších cestách, s poučeným dítětem (aby sebou nešilo, drželo se, naklánělo se stejně jako řidič) bych to asi neřešila a občas ho svezla :-) samozřejmě řídit musí někdo zodpovědný a zkušený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gibbo
6.10.11 11:10

Právě že nevim, protože mě mate, že jinde to jde… Neviš, kde by se to dalo zjistit?

• Citovat
  • Upravit
5932
6.10.11 11:19

Ahoj ,dítě muže na motorku jako spolujezdec až od 12 let a musí došahnout na stupačky výška není zákonem daná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gibbo
6.10.11 11:26

a když by je zastavili policajti, tak jak prokáže kolik mu je?

• Citovat
  • Upravit
29730
6.10.11 11:45
Gibbo píše:
a když by je zastavili policajti, tak jak prokáže kolik mu je?

Budes lhat pred ditetem? :think:

Za nas se to neresilo vubec…jina doba :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5932
6.10.11 11:46
Gibbo píše:

To já nevím :nevim: když budou chtít prudit tak je seberou a budou schánet rodiče ,ale to je asi ta nejhorší možnost .
My mladýho vozili taky dřív ,ale byl dlouhej :mrgreen: vypadal starší než třeba na deset ale tady už šlo o velký motorky a jízdu po dálnici .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
6.10.11 11:56

Mně před více než 30-ti lety vozil táta na Pionýru do školky (myslím, že někdy i oba s bráchou). V Asii je to běžné.
Já bych dnes dítě jako spolujezdce (ani s blembákem ani v kožené polstrované kombinéze a v okovaných botách) na žádnou motorku neposadila (leda tak na pouti).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gibbo
6.10.11 12:40
emma12 píše:
Gibbo píše:
To já nevím :nevim: když budou chtít prudit tak je seberou a budou schánet rodiče ,ale to je asi ta nejhorší možnost .
My mladýho vozili taky dřív ,ale byl dlouhej :mrgreen: vypadal starší než třeba na deset ale tady už šlo o velký motorky a jízdu po dálnici .

Tak řidit bude přimo otec ditěte… Resp by měl řidit… Jde spiš o to, že mladýho hodit do školy no,protože máme ted pryč auto na 4dny a jde jen o zitřek. Jede se přes vesnice, nikde centrem apod… Vysokej je dost, ale samozřejmě aby vypadal na 12let už je asi kurnja dost, mno :-) Já si právě taky pamatuju, když mě jako malou vozili, jenže jasně to byl taky jiný provoz, auta jiná apod.

• Citovat
  • Upravit
29730
6.10.11 12:48

No je to fakt blby. Ja bych na pekelny stroj deti neposadila, i kdyz jsem zamlada sedavala :mrgreen: Nicmene u nas to vidam casto… do skolky vozi dite tatinek na silny motorce, ma helmu, ale jinak… je to prcek 4lety. Jiny borci zas nechavaji decko sedet vepredu v aute, protoze jedou jen par ulic a silnici jen prejizdi. A nekdo vozi v aute 5 deti vzadu, sedacky samo nejsou… Lidi jsou ruzny.

Mne by od toho odradila hlavne ta vec (krome bezpecnosti samozrejme), ze kdyby nas pripadne chytili, nedokazala bych pred deckem lhat. To se vraci jak bumerang.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4751
6.10.11 14:03

Ahoj, tak jak už tu padlo, dítě může jezdit od 12 a musí současně dosáhnout na stupačky, pokud je menší a je mu 12, stejně má smůlu. Já teda malého (7 let ) vozím občas do školy - na skůtru , s helmou, asi 300 m od baráku. Na normální motorku bych si ho v životě neposadila .Je fakt, že je celkem velkej, je stejně velkej jako jeho 13ti letý kamarád :jazyk: . Zatím nás nikdo nestavěl, ale nevím, jak bych to obhajovala. Pokud to máte jen takhle vyjímečně, dítku bych to vysvětlila, co má říct, kdyby něco, a modlila bych se, aby se něco nestalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gibbo
6.10.11 14:17
evinax píše:
Ahoj, tak jak už tu padlo, dítě může jezdit od 12 a musí současně dosáhnout na stupačky, pokud je menší a je mu 12, stejně má smůlu. Já teda malého (7 let ) vozím občas do školy - na skůtru , s helmou, asi 300 m od baráku. Na normální motorku bych si ho v životě neposadila .Je fakt, že je celkem velkej, je stejně velkej jako jeho 13ti letý kamarád :jazyk: . Zatím nás nikdo nestavěl, ale nevím, jak bych to obhajovala. Pokud to máte jen takhle vyjímečně, dítku bych to vysvětlila, co má říct, kdyby něco, a modlila bych se, aby se něco nestalo.

Tak nějak jsem to taky myslela :-) a jinak my máme taky skutra, na klasickou motorku bych ho neposadila ani náhodou, bych se bála :-)

• Citovat
  • Upravit
The PIPE
7.7.13 12:06

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli moje dítě které má 10 let a došáhne na stoupačky pokud smí jet na motorce V-strom (silniční na projíždku po vesnici vzadu s helmou měří 1,43 a došáhne sna stoupačky…POKUD MÁTEN ODPOVĚ I HNED INFORMUJTE PROSÍM BUD NA E-MAIL :beta.4@seznam.cz Děkuji S Pozdravem ThePIPE :D

• Citovat
  • Upravit
The PIPE
7.7.13 12:17

ZDE FOTKA MOTORKY:

• Citovat
  • Upravit
3361
8.7.13 22:26
@The PIPE píše:
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli moje dítě které má 10 let a došáhne na stoupačky pokud smí jet na motorce V-strom (silniční na projíždku po vesnici vzadu s helmou měří 1,43 a došáhne sna stoupačky…POKUD MÁTEN ODPOVĚ I HNED INFORMUJTE PROSÍM BUD NA E-MAIL :beta.4@seznam.cz Děkuji S Pozdravem ThePIPE :D

Nesmí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová