Jízdní kolo Olpran

86
10.10.13 13:36

jízdní kolo olpran

Ahoj, syn si přeje k vánocům kolo. Je mu 9 let a má 150 cm, takže jsem si myslela vel.26" s nějakým nižším rámem. Mě se líbilo kolo olpran frejus za 3300,– což mi přijde super cena, když si představím, že s kolem někde třískne a nebo ho někde opře a jde si kopat a někdo mu ho čmajzne, ale co jsem tu různě na internetu četla tak kola olpran moc nechváleji. Nemáte někdo zkušenost s tímto kolem? A nebo mi prosím doporučte nějaké s kterým jste spokojeni a není nějak extra drahé :) Nechci mu kupovat drahé kolo, ale na druhou stranu zas nechci šmejd kterej po roce vyhodím a půjdu koupit další :nevim: Za reakce moc dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13837
10.10.13 13:38

Synovec má Olpran, nikdy víc. I bylo několikrát v cykloservisu, pán říkal, že jsou to největší šunty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1172
10.10.13 13:39

ZNačku Olpran nedoporučuji ani pro děti ani pro dospělé. Je to možná levná, ale velmi nekvalitní značka. Lepší z těch běžných značek je Author, hodně si chválí Specialized, určitě je i spousta dalších lepších značek než Olpran. A pokud je pro Vás podstatná cena, tak bych raději koupila kvalitní kolo použité a jen ho nechala seřídit, děti s tím stejně hrozně zacházejí, takže odřené by bylo zachvilku i to nové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
10.10.13 13:39

@blbk s olpranem taky nemám moc dobré zkušenosti. Nejlepší zkušenost mám s Meridou, i známí si je chválí, ovšem jak jsou na tom cenově v této kategorii nevím, já mám dámské kolo za necelých 9 tisíc a jsem max. spokojená…každopádně určitě budou nějaké výprodeje třeba loňských modelů, tak bych toho využila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
10.10.13 13:40

@blbk olpran je nejhorší značka na trhu, dělaná jako nízkonákladová pro markety. Kvalita otřesná. Nebrat. Radši dát víc a pořídit kvalitní (leaderfox, merida, kellys a pod). Jasně, že za kvalitní kolo zaplatíš víc. Klukovi jsme kupovali nedávno meridu, vyšla na 5 tis..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
10.10.13 13:41

@Verca1989 přesně, meridu, vybrat doprodej kousků ze starší sezóny a hotovo. Merida za mě nej, měla jsem od nich několik kol a super kvalita…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
10.10.13 14:04

Máme dětská kola Oplpran, Olpran CRAZY 20" a Olpran FALCON SUS 24", obě v dívčím provedení („štangle“ ukotvená nízko). Jsme spíše sváteční jezdci (5 půldenních výletů ročně + dětské drandědí na ulici včetně odhodů na trávu atd.), jezdíme po asfaltu, cyklostezkách a lehkém terénu. Jsem naprosto spokojená, vše fuguje.
Pravověrní cyklisti jsou sekta, v níž authorovští věrozvěsti vštěpují ovečkám představu olpranů jako ztělesnění samotného anciáše. Taky jednu takovou zarytou znám, její argumenty: hmotnost (ocelový FALCON váží na chlup stejně jako duralový MATRIX), kvalita (neumím posoudit, na Crazyně se akurát uvolnil šroubek držící zadní blatník, brzdí navzdory řečem o čínských špalcích spolehlivě, přehazuje, nic neupadá a tak) a prodejnost po použití (nekupuju dětem kola na následný kšeft, ale pro spotřebu). Za tu cenu (koupili jsme na aukru nové za ceny o dost nižší než doporučované maloobchodní) pro rekreační cyklisti bez předsudků ideální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
575
2.10.14 12:07

Ahoj.
Nemáte někdo zkušenost s kolem Olpran Lucky 20?
Chtěla bych pro dceru, která jezdí převážně do školky, po zahradě a v létě si párkrát vyjedeme caa na hodinku. Takže není nějaká velká cyklistka a proto jí nechci kupovat kolo za např. 7tis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
538
2.10.14 12:29

@vicca Olpran je obecně taková velmi levná, supermarketová značka. Pokud neuvažujete o tom, že by dcera jezdila i jinde, než uvádíte, pak to asi stačí, ale jinak…
U dětských kol (u těch „dospěláckých“ vlastně taky) je velký problém hmotnost kola - výrobci ji moc neuvádějí, aby se nepřišlo na to, že to dětské kolo je těžší, než kolo pro dospělého (zato rádi uvádějí zbytečnosti typu „nosnost 40kg“ - které dítě má ve věku cca 6 let 40 kilo??), ale to dítě se pak musí dřít s nějakými 13kg oceli a plastů. To by otrávilo i mě.
Z osobní zkušenosti mohu doopručit dětské kolo SPRINTER CORE Nipper 20 - dá se sehnat nové do cca 5000kč a s hmotností se pohodlně vejde do 10kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1749
2.10.14 12:48

@neanonymní
Naprostý souhlas. Mám dojem, že Core Nipper má jen něco málo přes 9 kg. Ještě je lehké Author Cosmic a Superior Racing team. Ty mají právě těch 9kg a něco. Ale jsou dražší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková