Jmění manžela/ů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
24.5.13 09:36

Nechápu, proč někdo, kdo má ok vztah už teď řeší dělení majetku. :roll: S takovou si ten rozvod akorát přivoláš. Vím, že mě tady hodně lidí sjede, ale myslím, že myslíme moc materiálně. Užívej si manželství a toho, že je vše jak má být a neřeš dělení majetku. Tohle kdyby mi manžel řekl, že o něčem takovém přemýšlí, tak bych na náš vztah asi hodně změnila názor.

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
24.5.13 09:50
@Anonymní píše:
Nechápu, proč někdo, kdo má ok vztah už teď řeší dělení majetku. :roll: S takovou si ten rozvod akorát přivoláš. Vím, že mě tady hodně lidí sjede, ale myslím, že myslíme moc materiálně. Užívej si manželství a toho, že je vše jak má být a neřeš dělení majetku. Tohle kdyby mi manžel řekl, že o něčem takovém přemýšlí, tak bych na náš vztah asi hodně změnila názor.

Tak tedy hodně štěstí :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.5.13 09:52
@Kobliha51 píše:
Tak tedy hodně štěstí :potlesk:

Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
colafit
24.5.13 09:56

@Táta Pavel Nevím, jak je to s kapitálovým životním pojištěním, ale např. důchodové pojištění, pokud platíš z peněz sjm (a to výplata za normálních okolností je), tak při vypořádání sjm je povinnost se vypořádat i z těchto peněz. Ad absurdum to může vést k pěkné likvidaci spořivého manžela. Sám na ty peníze může sáhnout až v důchodu, ale vypořádat to musí hned.

• Citovat
  • Upravit
2453
24.5.13 09:57
@Anonymní píše:
Nechápu, proč někdo, kdo má ok vztah už teď řeší dělení majetku. :roll: S takovou si ten rozvod akorát přivoláš. Vím, že mě tady hodně lidí sjede, ale myslím, že myslíme moc materiálně. Užívej si manželství a toho, že je vše jak má být a neřeš dělení majetku. Tohle kdyby mi manžel řekl, že o něčem takovém přemýšlí, tak bych na náš vztah asi hodně změnila názor.

Pokud si myslíš, že když nebudete mít jasno v majetku pro případ rozvodu, že vás rozvod nepotká, tak držím palce. Vzhledem k tomu, že se rozvádí necelých 50% manželství si myslím, že tvůj přístup je v dnešní době až nezodpovědný. Ale je to tvůj život a pokud Vás rozvod nepotká, tím líp a kdyby potkal, tak držím palce, ať jste schopni se domluvit a spravedlivě vypořádat. Bohužel to tak dost často nebývá a dost často odchází žena sice s dětma, ale výrazně si pohorší po všech směrech. To bych já svému dítěti nikdy neudělala, že bychom s mužem nebyli rámcově domluveni na jistých pravidlech tak, aby pro mou dceru případný rozvod nebyl traumatizující ještě i po stránce ekonomické ve směru, že najednou si nebude s maminkou dovolit nic z toho, na co je doteď zvyklá. Tady musí romantika stranou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
colafit
24.5.13 10:00
@Anonymní píše:

A proč anonymně? Vždyť je milé, že máš k manželovi takovou důvěru. Já si taky myslím, že spolu budeme navždy (jinak si to neumím představit). Zkušenosti okolí mě ale přesvědčuje, že je dobré myslet na kdyby.

• Citovat
  • Upravit
kaaa
27.5.13 16:55

Chci se zeptat, jestliže jsem před manželstvím zdědila peníze, které v době trvaní manželství vložim do koupi nemovitosti, ale na koupi nemovitosti bude část financí přispívat i manžel ze SJM, jak by se to v případě rozvodu řešilo. díky

• Citovat
  • Upravit
Táta Pavel
27.5.13 20:43
@kaaa píše:
Chci se zeptat, jestliže jsem před manželstvím zdědila peníze, které v době trvaní manželství vložim do koupi nemovitosti, ale na koupi nemovitosti bude část financí přispívat i manžel ze SJM, jak by se to v případě rozvodu řešilo. díky

No tak hlavně není to manžel, kdo přispívá ze SJM, ale jste to oba, co přispíváte ze SJM. Předpokládám, že dům je v SJM a nikoliv v podílovém vlastnictví. Bylo by dobré, kdybys měla doklad od toho, kolik vlastních prostředků jsi do domu vložila, pak by se při vypořádání nejprve vyplatil tento podíl a zbytek by se dělil napůl. Pokud to ale bude neprokazatelné, že dědictví existovalo nebo že bylo v dané částce vloženo do domu, pak se to dělí napůl. Ve sporu může manžel tvrdit, že peníze z dědictví jsi ještě před manželstvím rozfofrovala nebo je máš někde ulité, důkazní břemeno je na tobě, ty musíš prokázat existenci těch peněz, jejich vlastnictví a jejich vložení do nemovitosti.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky