Jméno Elio?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
8460
13.5.24 07:38
@Serpentini píše: Více

Což je ale naprosto irelevantní - to, jestli si dítě „užije“, neurčuje historie jména, ale to, jak zní… Třeba u nás ve školce to má nejhorší Albert, protože jsou to potraviny. Do té doby, než to děti začaly řešit, mě to ani nenapadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2370
13.5.24 08:49

S tím -o na konci mi to přijde jako jedno z těch trendy nových jmen, kterými se pojmenovavaji nebinární osoby. Prostě takové hrozně poplatné době. Jmen začínajících na El- je asi triliarda, tak bych vybrala něco tradičnějšího. I Eli samotné je lepší a je to taky gender neutrální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10819
13.5.24 08:55
@Barevné klubíčko píše: Více

Taky mne napadlo, ze zapomneli otocit stranku, kde je zbytek -t. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15051
13.5.24 09:09

Evokuje mi to název špaget se závodky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148182
13.5.24 10:59
@Roxy ivka píše: Více

LGBT tématika mi nevadí pokud je nenásilná. Moje holky tady mají knížku Srdcerváči, chci nakouknout, taky je o lásce dvou kluků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148182
13.5.24 11:02

Elio mi připomíná jméno Ilja, což je vlastně slovanská varianta jména Eliáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
13.5.24 15:21
@Barevné klubíčko píše: Více

V Itálii se Elio říká mužům, kteří se jmenují Aurelio. Takže ano, je to jakoby neúplné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24585
13.5.24 17:49

Elio je divné jméno. Když už tak Eliot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3022
13.5.24 18:04

Já bych se hlavně nikdy na jméno veřejnosti neptala. Jména jsou zrovna věc, kde se lidi nejsou schopný shodnout ani v rámci vztahu či rodiny. Rodiče by měli být zajedno, ale tam by to mělo končit. Ono totiž při urputné snaze aby bylo pro co nejvíc lidí líbivé dochází pak k tomu, že se pak stane něco trendem a jmenuje se tak půlka dětí ve školce. Prostě někdo nemá invenci, tak dá co je obecně populární. Navíc to musí být libozvučné hlavně matce a otci dítěte, oni to jméno budou nejčastěji používat.
Edit: aha koukám, že jsi se ptala na něco zcela jiného :D No o to víc mě překvapuje, že se k tomu jménu jako takovému má potřebu každý vyjádřit :mrgreen: :mrgreen:

Příspěvek upraven 13.05.24 v 18:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hana zHané
13.5.24 18:06

Pro třídního lamače dívčích srdcí cool, pro tichého nesebevědomého introverta s akné za trest.

• Citovat
  • Upravit
8999
13.5.24 19:03
@Limi123 píše: Více

Já si teda myslím, že i ta historie má vliv, pokud jsme na něco zvyklí, tak nám to nepřijde divné. Máte u vás divné děti, v okolí mám Bertíka taky a fakt ho nikdo nesrovnává se supermarketem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hana zHané
13.5.24 19:29

To mi připomíná spíš čertíka bertika. Ale máš pravdu. Mě by se třeba líbilo jméno Ava. Akorát že byl prášek Ava na vany :nevim:

• Citovat
  • Upravit
8460
13.5.24 19:34

To ano, ale zvyklí jsme na Honzíky a Martínky… Jestli se dítě jmenuje Edwin nebo Elio je už v ČR jedno, nevidím v tom rozdíl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8999
13.5.24 20:43
@Limi123 píše: Více

Albert se jmenují rovnou dvě postavy z filmu S tebou mě baví svět, ten film viděl snad úplně každý. :roll: Ty třeba ne, já v tom teda vidím rozdíl obrovský, důvody už jsem vyjmenovala dříve. Pokud je pro tebe jméno Edwin úplně neznámé, tak asi nejsi zrovna fanouškem historie ani astronomie, co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8999
13.5.24 20:44
@Hana zHané píše: Více

Já třeba prášek Ava na vany vůbec neznám, takže by mě to nijak nezarazilo. Ale třeba Felicie u holčičky by mi nešlo přes pusu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová