Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Serpentini píše: Více
Což je ale naprosto irelevantní - to, jestli si dítě „užije“, neurčuje historie jména, ale to, jak zní… Třeba u nás ve školce to má nejhorší Albert, protože jsou to potraviny. Do té doby, než to děti začaly řešit, mě to ani nenapadlo.
S tím -o na konci mi to přijde jako jedno z těch trendy nových jmen, kterými se pojmenovavaji nebinární osoby. Prostě takové hrozně poplatné době. Jmen začínajících na El- je asi triliarda, tak bych vybrala něco tradičnějšího. I Eli samotné je lepší a je to taky gender neutrální.
@Barevné klubíčko píše: Více
Taky mne napadlo, ze zapomneli otocit stranku, kde je zbytek -t. ![]()
@Roxy ivka píše: Více
LGBT tématika mi nevadí pokud je nenásilná. Moje holky tady mají knížku Srdcerváči, chci nakouknout, taky je o lásce dvou kluků.
Elio mi připomíná jméno Ilja, což je vlastně slovanská varianta jména Eliáš.
@Barevné klubíčko píše: Více
V Itálii se Elio říká mužům, kteří se jmenují Aurelio. Takže ano, je to jakoby neúplné.
Já bych se hlavně nikdy na jméno veřejnosti neptala. Jména jsou zrovna věc, kde se lidi nejsou schopný shodnout ani v rámci vztahu či rodiny. Rodiče by měli být zajedno, ale tam by to mělo končit. Ono totiž při urputné snaze aby bylo pro co nejvíc lidí líbivé dochází pak k tomu, že se pak stane něco trendem a jmenuje se tak půlka dětí ve školce. Prostě někdo nemá invenci, tak dá co je obecně populární. Navíc to musí být libozvučné hlavně matce a otci dítěte, oni to jméno budou nejčastěji používat.
Edit: aha koukám, že jsi se ptala na něco zcela jiného
No o to víc mě překvapuje, že se k tomu jménu jako takovému má potřebu každý vyjádřit
![]()
Příspěvek upraven 13.05.24 v 18:08
Pro třídního lamače dívčích srdcí cool, pro tichého nesebevědomého introverta s akné za trest.
@Limi123 píše: Více
Já si teda myslím, že i ta historie má vliv, pokud jsme na něco zvyklí, tak nám to nepřijde divné. Máte u vás divné děti, v okolí mám Bertíka taky a fakt ho nikdo nesrovnává se supermarketem.
To mi připomíná spíš čertíka bertika. Ale máš pravdu. Mě by se třeba líbilo jméno Ava. Akorát že byl prášek Ava na vany ![]()
To ano, ale zvyklí jsme na Honzíky a Martínky… Jestli se dítě jmenuje Edwin nebo Elio je už v ČR jedno, nevidím v tom rozdíl…
@Limi123 píše: Více
Albert se jmenují rovnou dvě postavy z filmu S tebou mě baví svět, ten film viděl snad úplně každý.
Ty třeba ne, já v tom teda vidím rozdíl obrovský, důvody už jsem vyjmenovala dříve. Pokud je pro tebe jméno Edwin úplně neznámé, tak asi nejsi zrovna fanouškem historie ani astronomie, co?
@Hana zHané píše: Více
Já třeba prášek Ava na vany vůbec neznám, takže by mě to nijak nezarazilo. Ale třeba Felicie u holčičky by mi nešlo přes pusu ![]()