Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Úplně první nápad na název byl Arabika. Myšlenka bylo pojmenovat kavárnu po odrůdě kávovníku, ale ve mně to prostě evokovalo Saúdskou Arábii a arabskou kulturu ![]()
To samé třeba později navrhovaný Turek. Další názvy typu Espresso, Moka nebo počeštělé Kapučíno jsem také smetla ze stolu. Nepřišly mi dostatečně originální a nápadité.
Později mě napadlo použít nějaký název pododrůdy třeba - Catuaí (za mě příliš komplikované na výslovnost) případně Bourbon, Typica (tady mi chybí ta hravost).
Kamarádka mi například poradila název kavárny - Spokojený Hipster
, ale to už bylo moc i na mě.
![]()
@Anonymní píše:
Jasně, já to chápu. Já jsem opravdu ráda za vaše názory. Děkuji.Management v podnikání mi nedělá problém, účetnictví je celkem brknkačka, ale když mám vymyslet název, tak jsem v koncích. Já chtěla nějaký hravý originální název, ale chybí mi fantazie. Líbila se mi třeba právě Koza Róza. Ke kterému bych mohla snadno vytvořit i logo. Zkusím ještě něco vymyslet.
Ona hlavně je to RESTAURACE. Pro kavárnu bych si představovala něco…pohodlného, domácího. Jako „U Marušky“ nebo „Jako doma“ a tak. Protože bych chtěla, aby se tam lidi zdrželi a udělali si pohodu. Pěkně v klidu si vypít kafe. Žásný honem honem ![]()
@Anonymní píše:
Děkuji, U tří zrnek zní dobře.
To je divný na výslovnost
@Taktinevím píše:
Ona hlavně je to RESTAURACE. Pro kavárnu bych si představovala něco…pohodlného, domácího. Jako „U Marušky“ nebo „Jako doma“ a tak. Protože bych chtěla, aby se tam lidi zdrželi a udělali si pohodu. Pěkně v klidu si vypít kafe. Žásný honem honem
Tak teď mě napadlo… co tahle Kavárna Pohoda? ![]()
@Anonymní píše:Tak teď mě napadlo… co tahle Kavárna Pohoda?
Jo. Dobrý. Ale i s tím „kavárna“. ![]()
A já bych klidně dala i „kavárna Na pohodu“
@Taktinevím píše:
Jo. Dobrý. Ale i s tím „kavárna“.
A já bych klidně dala i „kavárna Na pohodu“
Tak super!
Tak jdu rovnou vymyslet nějaké logo. Děkuji za pomoc. ![]()
@Anonymní píše:
Tak super!Tak jdu rovnou vymyslet nějaké logo. Děkuji za pomoc.
Paráda ![]()
tak už se jmenuje účetní program ![]()
Já bych to pojmenovala podle sebe „Blanka blanca“. Jako slovní hříčka
Je to takové tuctové, jako když se cukrárna jmenuje Pusinka, Větrník
Musíš tam dávat pojmenováni Kavárna?
To přece každý pozná jestli je to kavárna nebo papírnictví
@Anonymní píše:
No, mě se to líbí. Jsem rada za jakoukoliv inspiraci.V číslovce tři krásně vynikne naše české Ř. A myslím, že by se říkalo u zrnek.
mně se z toho všeho líbí to „U tří zrnek“ - že se to špatně vyslovuje
to by mě nebolelo, vždyť je to fiktivní kavárna, nezakládáš kamennou kavárnu, ale děláš projekt
No, mě se to líbí. Jsem rada za jakoukoliv inspiraci.
V číslovce tři krásně vynikne naše české Ř. A myslím, že by se říkalo u zrnek.