Jméno Mariana, Sofie a Silvie

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1137
17.4.14 15:39
@LLL1 píše:
Marianu jsem chtěla taky, ale doma se mi posmívali, že jí budou říkat Rybano :(

Proč Rybano? :lol: Jakože protože je to jméno spojeno s mořem, nebo proč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
17.4.14 15:43
@St. Estephe píše:
A kdyz jsme u tech vyznamu a ceskych variant - Silvie je cesky Lesana. ;)

To je pravda… Vzniklo z latinského slova „silva” s významem „les”. Překladem jména Silva tak je „lesní žena”, „žena z lesa”. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
17.4.14 16:49
@boball píše:
Mně se nejvíc líbí Sylvie. S tím měkkým I to vypadá tak nějak divně.

Sylvie v českém kalendáři není a ani se mně nelíbí a Sylva už vůbec ne, to je takoé tvrdé. Silvie jedině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
17.4.14 16:52
@smutnalucy píše:
Mariana, vybrala jsem kvuli te vznesenosti, libi se mi. Mam andilka toho jmena v nebi. Vsechna tyto tri jmena jsou podle me blba na osloveni, takze bych to tak nebrala.

To mě moc mrzí. :,( No, ale ta Mariana jde tak nějak chudák nejvíc zkomolit. Sofie moc nevím jak a Silvie snad jen na tu Sísu, ale mně osobně by to v životě nenapadlo. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15104
17.4.14 16:52

@sagittarius není,ale dřív to tam bylo. Mně zase Silvie příde, jako jméno z hrubicí no. Navíc znám holčinu jménem Silvie a říkají jí stejně Silva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
17.4.14 17:02

@boball

Jasné no, to se dá předpokládat… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
17.4.14 17:13

@sagittarius Moje sestra má Marianu (budou jí 2 roky). Každý jí říká Marjánko. :srdce: Sofie je sice krásné, ale Sofinek je MILION! :zed: Silva se mi osobně moc nelíbí. Měla jsem Silvu kolegyni, řikalo se jí jedině Silvo a to mi přijde hrozně tvrdé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
17.4.14 17:16

@Levandule121 Jj, aj mně… Problém je, že se mi nějak ženské jména prostě nelíbí. :mrgreen: Třeba ještě nějaké objevím nooo… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7139
17.4.14 17:20

Máme Sofii a krom ní, vím jen o jedné další, jinak jsem nikdy žádnou nepotkala, ze zmíněných jmen bych dala Marianu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
596
17.4.14 17:22

@sagittarius Tak já mám doma Mariánku, o jiném jménu jsem ani neuvažovala, manžel byl tehdy pro. Zatím jsem se s žádnou další nesetkala, dospělou znám jen jednu Mariannu, té buď taky říkají Mariánko nebo Meri/ Mari. Říkáme jí všichni „Mariánko“, jednou jí jedna Dr. říkala „Májo“, to mi přišlo takový divný… Jo a tchýně přišla s tím, že by jí říkala „Majko“, no to jsem se vyvrátila, zatím od toho teda upustila…
Ona sama když začínala mluvit se pojmenovala „Kapáka“, teď už si říká „Majánka“ nebo „Majana“ - zatím neumí „r“. Pořád se mi to jméno líbí.
Teď čekáme druhou holčičku, to je teprve, nemůžeme se na ničem shodnout, termín se přitom blíží…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
17.4.14 17:31

@sagittarius Tak mně se ta Mariana nakonec líbí, protože jednak to není tuctové, ale hlavně Marjánka je nádherný tvar! Jinak já jí říkám Maríčku, Marucho, Máry :jazyk: Teď si nevzpomínám na vše, jak jí říkají oni. Ségra vlastně krom Marjánko někdy ještě Marýs. :-) Diskusi jsem moc nečetla, ale rozhodně se jí neříká nijak jako Májo nebo tvary od Magdaleny či Marie. :nevim: To nikoho nenapadlo a ani bychom to nezkoušeli, je to prostě jiné jméno.

Na škole jsem měla spolužačku Marinu, byla to fajn holka. ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
17.4.14 17:36

Marina je jak přístav… :?

No já znám jen jednu a právě jí nikdo neřekl jinak než Májo, asi je to prostě případ od případu. Ale Marjánko, Mari, Marianko, to se mně líbí… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
272
17.4.14 17:43

A co třeba Marina? :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
17.4.14 17:54

@Maripossa Marina je přístav… :? To se mně právě vůbec nelíbí… Já si nemůžu pomoct, ale mně se fakt žádné jiné ženské jména nějak nelíbí… Ještě jsem dřív myslela na Dianu, Patricii, Leu… Ale to už mě přešlo. A takové ty typické staré české jako Anna atd. mi přijde takové moc obyč… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
272
17.4.14 18:31
@sagittarius píše:
@Maripossa Marina je přístav… :? To se mně právě vůbec nelíbí… Já si nemůžu pomoct, ale mně se fakt žádné jiné ženské jména nějak nelíbí… Ještě jsem dřív myslela na Dianu, Patricii, Leu… Ale to už mě přešlo. A takové ty typické staré české jako Anna atd. mi přijde takové moc obyč… :think:

@sagittarius ahaa.. ja žiji ve španělsku a tady je to normalni jmeno a celkem se mi libi, tak proto… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze