Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mě hned při pohledu na to příjmení napadlo Lukáš, nebo Tomáš
Mně se líbí jména jako Jákob, Jeremiáš, Samuel, ale ta zase mají blbý domácký podoby. Líbí se mi třeba i Antonín, ale zase mu budou všichni říkat Tonda a to se mi vůbec nelíbí. Když dám jméno co se mi líbí tak dítě bude chudák za exota. Mně se asi žádný klučičí doopravdy nelíbí. No snad to bude holka… Je mi jedno co to bude, ale z těch klučičích jmen začínám být už zoufalá ![]()
@misenka Lukáš mi přijde přiteplený a Tomáš takový nijaký - nemastný neslaný nezajímavý nic neříkající ![]()
@Anonymní píše:
Mně se líbí jména jako Jákob, Jeremiáš, Samuel, ale ta zase mají blbý domácký podoby. Líbí se mi třeba i Antonín, ale zase mu budou všichni říkat Tonda a to se mi vůbec nelíbí. Když dám jméno co se mi líbí tak dítě bude chudák za exota. Mně se asi žádný klučičí doopravdy nelíbí. No snad to bude holka… Je mi jedno co to bude, ale z těch klučičích jmen začínám být už zoufalá
Hele domáckou podobu, která s Ti bude líbit si vždycky nějakou najdeš..Jeremiášovi bych klidně říkala REMI, když už bych nechtěla „džery“ „džeremy“ nebo normálně Jeri.. Stejně tak u Jákoba a Samuela se dá vymyslet tvar, který by se Ti líbil. Tonda už je tak vžitá zkrácenina, že tu už bys asi fakt těžko vymazala z jeho života, kdyby se jmenoval Antonín - ale vlastně kdo ví
. Jinak Ti rozumím, taky se mi málokteré klučičí jméno líbí a už vůbec se mi nelíbí tak abych ho dala dítěti ![]()
Já bych klidně Antonína dala, je to hezký, k příjmení to sedí a když mu budeš říkat Toníčku nebo Toníku, tak si na to taky zvykne
My nesnášíme Bětka, a taky jsme dali Alžbětu - protě jí Bětka neříkáme, a kdyby si tak chtěla říkat jako velká, tak už to je její věc. Takhle známí mají Josefa a říkají mu Josífku, protože se jim nelíbí Pepa. Pokud se Ti Antonín líbí - a mně teda moc - tak ho podle mě klidně dej ![]()
@Anonymní píše:
Mně se líbí jména jako Jákob, Jeremiáš, Samuel, ale ta zase mají blbý domácký podoby. Líbí se mi třeba i Antonín, ale zase mu budou všichni říkat Tonda a to se mi vůbec nelíbí. Když dám jméno co se mi líbí tak dítě bude chudák za exota. Mně se asi žádný klučičí doopravdy nelíbí. No snad to bude holka… Je mi jedno co to bude, ale z těch klučičích jmen začínám být už zoufalá
Jsi věřící? Že se ti líbí právě biblická jména
Moji známí-evangelíci-on je farář-mají kluka Jeremiáše, říkají mu Jermo(t se mi moc nelíbí, našla by se hezčí verze
) Moji další známí mají Eliáše. Kluci jsou zatím pětiletí, tak je těžko říct, jak to jejich pojmenování nesou ostatní děti ![]()
My máme Esterku - někteří lidé z okolí špatně nesou tak dlouhé jméno, tak jí říkají Esťo, Esty apod.
, já jim vždycky říkám, že jsem chtěla Esterku a ne Esťu, tak ať jí tak neříkají… tváří se všelijak, někdo to bere, někdo ne
Třeba budeš mít holčičku a bude po starostech
Kdy se to dozvíš?
@3HE Věřící? No jak se to vezme… Bibli jsem nikdy nečetla a ani to nemám v plánu. Nicméně v „něco“ věřím. Ovšem ukřižovaný Ježíš to opravdu není.
Spíš mi ta jména přijdou opravdu hezká. A stal se zázrak!!! Přítel začíná s Jeremiášem souhlasit!
Já si myslím že ve škole mu budou spolužácí říkat Džery nebo Džeremy a to mi přijde hezké a doma si mu můžeme říkat jak chceme.
Pohlaví snad budu znát už tuhle středu. No uvidíme. Každopádně všem děkuju za příspěvky a dobré postřehy. ![]()
Dala bych jmeno bez R, hrstka je pet souhlasek na jednu samohlasku, takze bych dala delsi a se samohlaskami (tj. ne treba Petr). Takovy Alois Hrstka by asi sel (Lojza Hrstka), Leon Hrstka? Klement Hrstka? Jachym Hrstka? Evzen Hrstka? Emil Hrstka? Celestyn Hrstka? Fabian Hrstka? Jilji Hrstka? Egon Hrstka? Ezechiel Hrstka? Tobias Hrstka?
Je dobre to vyslovit cele, jak to zni ![]()
@Kallkapa No já už jsem z toho trošku na mrtvici. Mně se ta klučičí jména prostě nelíbí!