Jóga - hubnutí, zkušenosti a doporučení

15
16.9.21 21:40

Jóga - hubnutí, zkušenosti a doporučení

Ahoj,
Mám dotazy ohledně jógy. Můj první dotaz zní, jestli se cvičením jógy dá zhubnout? Jógu mám rada, ale necvicim ji pravidelně každý den, cca 2× týdne, někdy i 4×, ale pak mám období, kdy třeba čtvrt roku ji necvicim a pak se k tomu zase vrátím. Momentálně právě řeším hubnutí a jóga je snad jediná ze cvičení, co mě baví, tak jestli stačí, ze budu pravidelně cvičit pouze jógu. (Samozřejmě pravidelně a často, ne jako jsem psala já )
Další dotaz je, od koho konkrétně cvičite jógu, respektive jaká videa na YOuTube a tak dále. Děkuji. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
875
16.9.21 21:49

A není klasická jóga spíš na zpevnění postavy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1554
16.9.21 21:49

80% je strava a 20% cvičení. Ale jóga je určitě super i na hubnutí, pokud budeš hlídat jídlo 😊
Já měla stáhnutou nějakou appku, vyhovovalo mi, že si to pamatovalo můj progress, dávalo postupně těžší obtížnost a tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15332
16.9.21 21:53

Power joga a ay fly joga … doporučuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
16.9.21 22:11

Na hubnutí je nejlepší hot joga a power joga. Ale stačí jakákoliv, když ji budeš dělat pravidelně. Budeš se postupně zpevňovat. Sport dělá 20%, zbytek je strava

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3023
16.9.21 22:13

Klasicka jóga ne. Spis na držení tela, protahnuti.

Na hubnuti doporucuju behat. Po mesici je telo fakt zpevneny. 3-4× tydne pul hodky ideal.

Sama ziram. A to stravu nejak nehrotim. Nejedu zadny Keto atd. Proste jim normalne a dam si rada i testoviny nebo knedl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
607
17.9.21 00:23
@Micaella22 píše:
Klasicka jóga ne. Spis na držení tela, protahnuti.

Na hubnuti doporucujubehat. Po mesici je telo fakt zpevneny. 3-4× tydne pul hodky ideal.

Sama ziram. A to stravu nejak nehrotim. Nejedu zadny Keto atd. Proste jim normalne a dam si rada i testoviny nebo knedl

Souhlas, nebo ještě je skvělý plavání, zvlášť pokud jsi víc silnější aby běh nebyl zbytečná zátěž na klouby. Jóga je super relax, čistí hlavu, zbavuje stresu, zpevňuje, ale hubnoucí je prostě víc kardio (rychlejší, dynamičtější pohyb). Ale jak píšou ostatní, základ je strava, a všechny ty sixpacky se primárně dělaj v kuchyni, až pak v činkárně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková