John Lennon - War is over

Ariadne
17.12.14 21:27

John Lennon - War is over

https://www.youtube.com/watch?…

V sérii koled na mě vybafla tahle. Sledovala jsem to video a brečela jako nikdy před tím, když jsem viděla všechny ty nemocné, mrtvé děti.

Je to tak hrozný, strašný, smutný a děje se to dnes a denně a neudělám s tím nic. Jen se můžu přitulit k té naší pusince a slíbit jí, že ji budu vždy milovat a chránit.

Samozřejmě, že vím, že takovéhle utrpení se děla a bude dít pořád, ale je pro mě hrozné to zase vidět a uvědomit si to. Být vděčná a šťastná, že žiju tady a teď. Mám milující rodinu, střechu nad hlavou, zdravé dítě a nemusím se bát vyjít ven a nakoupit (něco, a za peníze).

Co mám dítě jsem na tyhle věci extra citlivá a teď mě to zas totálně vzalo :-( :,(

Může vůbec běžný člověk něco pro ty děti udělat? Jedině snad přispět do nadací a doufat, že k nic něco dojde.

Omlouvám se za výlev, ale musela jsem to s někým sdílet, když jsem doma sama a dítě spí. Navíc tady čtu hromadu blbých problémů o ničem :zed:

Tohle je možná pro vás taky o ničem, ale třeba na zamyšlení :think: :srdce:

Hezký večer :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2730
17.12.14 21:33

Tohle video jsem viděla poprvé na základní škole v hodině angličtiny, byla to cca 7.-8. třída, tehdy jsem měla co dělat aby mi nezačli téct slzy, pak jsem si ho doma pustila znova a to už slzy tekly. Od té doby, když písničku slyším třeba jen v rádiu si na to video vzpomenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4918
17.12.14 21:34

Tomuto nebude bohužel nikdy konec… :,( :cert:. Lidé nejsou dosud na takové inteligenční výši, aby se to nedělo dnes a denně. Myslím, že ani nikdy nebudou!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
17.12.14 21:34

Porad myslim na ty deti v Pesavaru, chudaci maly.  :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
17.12.14 21:36

@Medvídě30 já právě byla do teď takový srab, že jsem si to spojovala spíš s Vánocemi, ale od teď tam prostě vždy uvidím ty děti :,(

@Bibi239 :srdce: hrozně mě to bere u srdce.

Asi bych nemohla dělat humanitárního pracovníka v terénu - to bych pořád brečela

• Citovat
  • Upravit
Ariadne
17.12.14 21:41
@BAZÁREK ANGIE píše:
Tomuto nebude bohužel nikdy konec… :,( :cert:. Lidé nejsou dosud na takové inteligenční výši, aby se to nedělo dnes a denně. Myslím, že ani nikdy nebudou!

máš pravdu. Lidi jsou opravdu sami sobě vlky. :zed:

Už za pravěku, středověku se to dělo a možná mnohem hůř a přesto se lidstvo rozmohlo do současných čísel.

ALe vůbec si nedokážu tu ukrutnou bolest představit žít v takovém prostředí a držet v ruce své mrtvé dítě.

Četla jsem tuhle knížku od Tučkové Vyhnání G. Schnirsch a to bylo taky hrozné. Pořád jsem brečela - během pochodu smrti tam Rusáci znásilnili a zabili miminko jedné ženě. Ta ho po zbytek pochodu držela v ruce zabalené a zbláznila se. Pak ji v nějakém táboře taky zabili.

• Citovat
  • Upravit
7009
17.12.14 21:45

U tohoto rvu na konci ja
http://www.stream.cz/…-13-cervenec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
17.12.14 21:45

Je to příšerný. Je hrůza vidět zmrzačený dospělý. Ale když pak vidíte ty děti… a ony vůbec nechápou, proč se něco takového děje… Je to těžká beznaděj. Člověk by je chtěl všechny spasit, vzít pod ochranná křídla, pohladit, utěšit a nakrmit. Ale to může jen Bůh, pokud nějaký je. A pokud je, tak nevím, proč to nedělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
17.12.14 21:49
@rosnatka píše:
Je to příšerný. Je hrůza vidět zmrzačený dospělý. Ale když pak vidíte ty děti… a ony vůbec nechápou, proč se něco takového děje… Je to těžká beznaděj. Člověk by je chtěl všechny spasit, vzít pod ochranná křídla, pohladit, utěšit a nakrmit. Ale to může jen Bůh, pokud nějaký je. A pokud je, tak nevím, proč to nedělá.

napsala jsi to výborně. Souhlasím, že bych je všechny chtěla potěšit, pohladit, nakrmit a říct, že všechno bude dobré.

• Citovat
  • Upravit
11565
17.12.14 21:50

Tak pokud vás ten Lennon opravdu tak dojímá, tak jeden post od jeho syna ;)

https://www.facebook.com/…99954681116/?…

Možná můžete - pohladit, nakrmit…

Příspěvek upraven 17.12.14 v 21:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
17.12.14 21:51
@Slečna Ferka píše:
Tak pokud vás ten Lennon opravdu tak dojímá, tak jeden post od jeho syna ;)https://www.facebook.com/…99954681116/?…
:,( :srdce:
  • Citovat
  • Upravit
Ariadne
17.12.14 21:51

Možná jsem těhotná navíc, když u toho takhle řvu. To se nedá :,(

• Citovat
  • Upravit
4918
17.12.14 21:52
@Ariadne píše:
máš pravdu. Lidi jsou opravdu sami sobě vlky. :zed:

Už za pravěku, středověku se to dělo a možná mnohem hůř a přesto se lidstvo rozmohlo do současných čísel.

ALe vůbec si nedokážu tu ukrutnou bolest představit žít v takovém prostředí a držet v ruce své mrtvé dítě.

Četla jsem tuhle knížku od Tučkové Vyhnání G. Schnirsch a to bylo taky hrozné. Pořád jsem brečela - během pochodu smrti tam Rusáci znásilnili a zabili miminko jedné ženě. Ta ho po zbytek pochodu držela v ruce zabalené a zbláznila se. Pak ji v nějakém táboře taky zabili.

Já se tento tento měsíc dívala na dva filmy -jeden se jmenoval NANKING! NANKING! -válečné drama podle skutečné události, neviděla jsem ho ale od začátku, přesto hrůza. Včera zas pro změnu na nějaký z války v Jugošce-taky masakr. U obou jsem si pobrečela, jak tohle vůbec mohou dělat lidé???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26246
17.12.14 21:53

Tu písničku mám moc ráda, ale klip je šílený… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.12.14 21:57

Njnj takový je život, krásná písnička :srdce:

• načítám...