Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
zajimalo by me, kolik tak kupujete detem knizek, at uz na vanoce nebo tak obecne. A kolik tak vase deti maji leporel, rikankovych knizek, pohadkovych… Nebo kolik za ne utracite? Ja se priznam, ze jsem na knizky trosku vysazena, zvlast na ty detske, porad bych nejake kupovala (z knihovny to neni ono, navic se mi nejvic libi ty nove, ktere v knihovnach nemaji). Je tu nekdo podobne postizeny? ![]()
A jake konkr. knizky by podle vas nemely v detske knihovnicce chybet?
Diky za odpovedi a tipy ![]()
@Carmen6 píše:
Ahoj,
zajimalo by me, kolik tak kupujete detem knizek, at uz na vanoce nebo tak obecne. A kolik tak vase deti maji leporel, rikankovych knizek, pohadkovych… Nebo kolik za ne utracite? Ja se priznam, ze jsem na knizky trosku vysazena, zvlast na ty detske, porad bych nejake kupovala (z knihovny to neni ono, navic se mi nejvic libi ty nove, ktere v knihovnach nemaji). Je tu nekdo podobne postizeny?
A jake konkr. knizky by podle vas nemely v detske knihovnicce chybet?
Diky za odpovedi a tipy
Holky letos dostanou knihu Včelka Mája, Staré pověsti české a Staré Řecké báje a pověsti. Starší dcera je hodně na historii a určitě se ji budou pověsti i ty báje líbit. Koupila jsem si je i kvůli sobě, zase si oživím povinnou četbu ze ZŠ. Myslím, že by se děti měly vést k četbě a dostávat na Vánoce minimálně jednu knihu s tématem, které je aspoň trochu zajímá.
@Carmen6 u nás knížky frčí ve velkém. Kluk letos dostane 4 díly své oblíbené knížky. Ale má jich fakt hodně - myslím knih celkově, na destíky se to počítá bez problémů. Já mám to samé. ![]()
@Carmen6 Ahojky, také ujíždím na dětských knihách, ale snažím se vybírat pěkné, s poučením atd, ne jen shluk obrázků a nic víc, mám tři děti a každý dostane tři knížky.
Hele, já su knižní maniak, takže i já i děti mají knížek že nevíme co s nima, do knihovny se mi už nevejdou. A já bych pořád nakupovala a nakupovala..
Na druhou stranu jsem ráda, že jsou v tom zatím po mě a čtou. Za chvíli už budou jen čučet do pc a knížky budou zapomenuty ![]()
Co by nemělo chybět.. těžko říct.. já kupuju takové, co vím že děti baví, takže auta, skládací (s puzzle), staršímu takové ty první encyklopedie a hlavně něco s bludištěma.. to u nás letí nejvíc. Asi nejvíc se mi osvědčila na večerní čtení knížka, kde je na každý den jeden příběh, jedna strana. http://www.nejlevnejsi-knihy.cz/…rou-noc.html
Malý jsou skoro dva. Ma pár leporel, pak hodně knížek o zvířatech, a nějaké s pohádkama. Miluje ty se zvířátky. K vánocům jich teď dostane minimálně deset. Od mých rodičů asi 4, ja mám dvě a od druhé babičky taky aspoň dvě a od mého dědy taky minimálně dvě. Knížky miluje.
A muzu se zeptat, jake knizky jsi vybrala plus pro jak stare deti?
Kluk má knížek strašně moc a to jsme jich koupili minimum. Ty nové se mi většinou moc nelíbí, takže velice rádi sáhneme do knihovničky z mého dětství. A u nás jednoznačně nesmí chybět Krteček.
Já už mám kluka 8 let a knížka musí být. Odmalička-ať k svátku, narozeninám nebo k vánocům, za vysvědčení…Letos dostane na vánoce 7 knih-5 doma a 2 u našich.
Dřív dostal knihu i např za zvládnutí pobytu v nemocnici…Naštěstí čte rád a baví ho to-asi to má po mě. ![]()
Hned jak se děti naučí číst, dostanou čtečku. Jinak se nevejdem do baráku
K vánocům dostane jednu nejstarší a kupu obrázkových nejmladší holky.
Holkám 2,5 a 4 roky kupujeme knížky asi nejčastěji ze všech hraček, pak následuje Lego ![]()
Teď jsem si oblíbila tyto http://www.svojtka.cz/…ie-leporela/ - máme doma ten atlas světa, a na Vánoce dostanou Co, Jak a proč. A už mám koupené i Co se skrývá v lidském těle a Jak funguje svět. To dostanou někdy jindy.
Hodně u holek frčí samolepkové knížky - buď jednorázové samolepky anebo opakovatelné - to mají od firmy Aladine (http://www.ekopleny.cz/…anocich.html tato je perfektní, ale i ty další jsou super).
A pak mám plno knížek pohádkových ještě po nás a z těch jim čteme ![]()
Knížky dostávají vždy k vánocům, k naorzeninám, k svátku ale i jen tak, nesmím chodit kolem knihkupectví ![]()
Leporela už jsem zakázala, těch je doma víc než dost, ještě i po mojí ségře. A klasické pohádkové atak máme taky hodně ještě moje. Jenže to nejde nekupovat, jsem jak úchyl ![]()
Tak já musím přiznat, že jsme asi tady mezi váma žabař
U nás knížky jako takové moc kupovány nebyly, protože o ně moc velký zájem nebyl.. Smaozřejmě knížky od malinka doma byly, sem tam něco dostal, ale prohlédl a bylo.. A nebo i když jem četla, tak vydržel chvilku..
Teď má 5 let a chytlo ho to.. konečně
letos dostane dětskou encyklopedii, Líza a Pupík- dětská komiksová knížka, a nějakou pohádkovou o Zvířátkách, tkaže od všeho něco..
Ale znám děti co třeba knížku - v jeho věku nikdy nedostaly, nebo prostě vůbec zhájem o knížku nemají, a nebo rodiče nekoupí nevím, důvod, ale znám jich pár, píšu o věku třeb a 4,5 let- nepočítám takové ty knížečky obrázkové pro děti, ale spí už kdy rodiče čtou atd.
K vánocům dostanou obě. Adi 12let 4 knížky se čtením pro holky -můj milý deníčku a Kami 3.5 dostane bajky kde je sem tam místo slova obrázek. Jinak knížky kupujem spíš jen té starší k vánocům a sem tam, když je něco hezkého a vím, že by to byla ochotna číst, mladší většinou dědí.