Jonášova metoda

Napsat příspěvek
Velikost písma:
mischulka
24.2.12 13:51
popina píše:
taky tam píšou že máš začít 12h před tím termínem…takže to nebudu asi hrotit a dodržovat čas :-D

Tak to jsem zvědavá :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
6337
24.2.12 20:19

tak selskym rozumem - pokud mas 8DC, tak asi neovulujes (obzvlast pokud ti skoncila MS vcera), ale mas hodne nepravidelny cyklus, vypozorovala jsem, ze kdyz se cloveku upravi cyklus, tak to zacne opravdu vychazet na cca 14DC = na ovulaci…ALE, snazeni se meze nekladou;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
popina
25.2.12 10:58
siskaborova píše:
tak selskym rozumem - pokud mas 8DC, tak asi neovulujes (obzvlast pokud ti skoncila MS vcera), ale mas hodne nepravidelny cyklus, vypozorovala jsem, ze kdyz se cloveku upravi cyklus, tak to zacne opravdu vychazet na cca 14DC = na ovulaci…ALE, snazeni se meze nekladou;)

ale Jonášova metoda se neřídí menstuačním cyklem ženy…jedná se úplně o něco jiného a proto může být kdykoliv během cyklu

• Citovat
  • Upravit
6337
25.2.12 12:33

popi: no prave! samozrejme, ze jde o astrologii a ne biorytmy, a púrave proto je jasne, ze pokud vam treba v soucasne chvili vychazi Jonasuv „plodny“ den na den, kdy treba menstruujete a neovulujete tim padem, tak to urcite neni vas plodny den..ten „trik“ je prave ve zjisteni, ze kdyz dojde k uprave cyklu a nabehne vas prirozeny cyklus, tak jsem zjistila, ze to opravdu zacina vychazet do dni s ovulaci +/-..to je na tom to fascinujici…pokud je nekdo tehu, nebo menstruuje, nebo vubec ovulaci nema, tak ten jonasuv kalendar muze smele ignorovat..on popisuje pouze dny, ktere z pohledu konstelace hvezd, jsou pro vas prihodne k otehotneni, pokud ty dny ale nevychazi do doby vasi ovulace, tak samozrejme plodne nejsou..(nemluvim o pripadech zbloudilych vajicek, kdy k oplozeni doslo par dni pred MS)..drzim palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
871
25.2.12 16:11
mischulka píše:
Ahoj holky, já mam termín dnes ve 20:20, jsem 8DC, včera mi skončila MS, nevím jestli to zvládnem s těma hodinama, myslíte, že to vadí? Taky se nevyznám v těch škůdcích :( Tak uvidíme :think:

je plno žen co otěhotněly po skončení MS nebo poslední den MS ;) za zkoušku se nic nedá a třeba to bude ono :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
871
25.2.12 16:14

znám holčinu, co otěhotněla poslední den ms a ovulku měla úplně jindy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6337
25.2.12 16:54

to spis mela ovulku ten posledni den MS:)neb vajucho ma kratkou zivotnost, ovulace muze prijiz ruzne, dokonce muze byt i dvojita (z toho jsou pak dvojvajecna dvojcatka), to se stalo min.cyklus me (zrejme v dusledku cviceni horm.jogy).A naprosto souhlasim s tim, ze za zkousku se nic neda.Jen jsem chtela vyjasnit, ze pokud v tom obdobi neovulujeme, tak nam nepomuze ani svecena voda, natoz planety;)Jonas proste rika: pokud se vam podari, ze budete ovulovat v den, kdy jsou planety v idealni konstelaci, tak mate o hodne vyssi sanci otehotnet.Pokud by to melo byt vnimano tak, ze to jsou 100%plodne dny pro kohokoliv, nezavisle na ovu, pak by prece mel mit kazdy chlap vysokou sanci na otehotneni jednou do mesice, coz zatim bohuzel nema;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Papia
25.2.12 19:17

ahoj holky -jsem asi tupoun…kde se to na tom najdise hleda? vubec netusim-nejak se tam nemuzu zorientovat…
dik :)
snazeni zdar :pankac: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Papia
25.2.12 19:32

uz jsem to nasla :)
a nevite jestli se to da nekde najit i jak to bylo v predeslem mesici?nebo proste vnminulosti-zajimalo by me to-jen tak pro overeni…je to dost zajimave :)

tady je kdyztak rychlejsi odkaz:
http://najdise.cz/…etoda-poceti

• Citovat
  • Upravit
28.2.12 20:53

Tak my už se snažíme téměř rok. Zkoušeli jsme Jonášovu metodu, ovulační testy, různé rady, tipy… Nevím - skoro všechny kámošky po vysazění prášku otěhotněly do čtyř měsíců - já brala sedm let minisiston a nic :-(. Doktor vidí problém nejspíš v nepravidelné menzes, nasadil mi proveru + estrofen , za dva měsíce se mám přijít ukázat, co se bude dít potom, nevím, už jsem z toho unavená…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6337
28.2.12 22:26

kristinbel,pokud se snazite uz skoro rok,tak se na gyndare vykasli a utikejte do CARu, tam vam zadarmiko(resp.na pojistovnu) udelaji veskere potrebne testy a vy budete vedet vic a budete to moct rychleji resit, duverovat radovym gynekologum se zatim nikomu nevyplatilo (viz ostatni diskuze)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.2.12 10:46

Díky za radu, ještě tak 3 měsíce počkáme, ono to bude rok asi v květnu a pokud těhotná do té doby nebudu, tak dám na vás..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jaja17
13.4.12 15:57

Já jsem si objednala výpočet Jonášovky od Baudyše a vychází to trochu jinak než v najdi.se - on dává i dva dny na početí, hlavně mi prý vyloučil termíny, kdy by těhotentství nemuselo dopadnout nebo by hrozilo poškození dítěte, jsem teď po revizi po zamlklém těhu, takže jještě nesmíme zkoušet, letos mám ale naštěstí termínů početí dost, ale na příští rok jenom čtyři a všechno by to navíc měly být holky :D

• Citovat
  • Upravit
Papia
13.4.12 17:07

a ty vyloucene terminy ti aspon sedi s jonasovkou na najdi se?
myslim tim jestli v tom mesici kdy se nemate snazit podle baudise je i hodne skudcu podle najdi.se?
ja uz otehotnela,ale nevim jestli podle jonase a nebo jen podle vypoctu plodnych dnu-snazili jsme se poctive skoro porad :mrgreen: :mavam:

• Citovat
  • Upravit
jaja17
13.4.12 17:58

V Jonášovce na najdi.se mám termín každý měsíc, ale třeba v květnu tam mám 20.5. a Baudyš říká už 18.5. - Baudyš udává termíny, kdy podle najdi.se třeba nemám žádné škůdce, ale navrhuje mi i termíny, kde škůdci jsou … jinak jsem se ptala i na to nepovedené těhu a řekl mi, že by to nedokázal předpovědět, že se to nepovede, že ta situace i pro něj jako zkušeného astrologa byla nová a překvapující, či co … každopádně to prý byla výjimka a příště se to prý podaří :D každopádně Baudyšova předověď byla za 1500 :! a najdi.se je zadarmo :| ale zkusím to podle ty Baudyšovy, když už jsem za to dala ty prachy :roll: :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex