Jonášova metoda

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Papia
12.6.12 19:23

Ja zase zjistila az zpetne, ze to vyslo podle jonase-mela jsem podle nej plodne dny tesne po MS-sice jsme meli sex, ale spis jsem se snazila to nastelovat na klasicky vypocitane plodne dny-ale podle velikosti mimca apodle toho jak mam TP, tak bych rekla ze jonas klapnul-jeste teda nevim pohlavi, ale podle jonase by to mela byt holka -tak se uvidi ;) :mavam:

• Citovat
  • Upravit
bosorka77
12.6.12 19:46

Taky jsem to zjistila zpětně, syn už má 2 roky. Když jsem na tuto metodu narazila, hned mě napadlo zadat datum početí (protože jsem ho jistě věděla), jestli teda slunce a luna měly stejný úhel, jako při mém narození (samozřejmě jsem o tom pochybovala). Když jsem zjistila, že měly, a navíc, když vím, že jsme počali až potom, co jedna ovu proběhla, jsem si o tom přečetla víc. Možná jsem měla prostě cyklus s dvěma ovu, to se stává a do Jonáše se to jen strefilo. Pohlaví měl být kluk, a taky se narodil, ale Jonáš tvrdí, že u prvního dítěte pohlaví ovlivnit nelze, že je dané už při narození matky. Nevím, je zvláštní, spousta lidí píše, že jim to vyšlo. V srpnu máme podle Jonáše šanci počít holčičku, tak to zkusíme. Chtěli jsme se stejně od srpna začít snažit. Nejdřív samozřejmě podle cyklu, pak podle Jonáše (zase se to nekryje). Uvidíme…hlavní bude, že to klapne s těhu celkově, holčička by byl jen bonus :D

• Citovat
  • Upravit
Papia
13.6.12 08:18

Jojo- hlavne ze se zadari a prcek bude zdravej- nastesti jsou jen Dve moznosti-ohledne pohlavi, tak je to fajn-tak drzim palecky at to klapne :palec: :mavam:

• Citovat
  • Upravit
6261
13.6.12 09:19
@bosorka77 píše:
nejsem typ, který věří takovým těm astro věcem, pověrám…ALE, když jsem na netu hledala nějaké info a rady jak počít potomka konkrétního pohlaví (klučíka máme, chtěli bychom holčinu), zabrousila jsem i na Jonášovu metodu. Jen tak jsem zadala data a zjistila jsem, že syn byl počatý přesně ve shodě s Jonášem. Může to být náhoda, nemusí, ale otěhotněla jsem hned první cyklus snažení. U prvního dítěte je podle Jonáše pohlaví dané, u druhého lze ovlivnit (sice ne 100%, ale šance tu je). Tak to zkusíme, třeba to zase vyjde :)

Já jsem ten typ astro tak napůl :lol: Mám ráda horoskopy a tak, tak jsem zvědavá jak dopadneme, já se chtěla snažit už od srpna a přítel, že by počkal až tak do října. Přišlo mi to líto a nechtělo se mi čekat, ale teď na to začínám mít druhý pohled potom co jsem si nechala spočítat dny podle Jonáše, tak bez těch všech škůdců ( já jim teda stejně nerozumím :nevim: ) tak nejideálnější vychází říjen a listopad, tak uvidíme… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bosorka77
13.6.12 10:56
@Papia píše:
Jojo- hlavne ze se zadari a prcek bude zdravej- nastesti jsou jen Dve moznosti-ohledne pohlavi, tak je to fajn-tak drzim palecky at to klapne :palec: :mavam:

Díky. Hlavní je, že se to podaří a mimís bude zdravý. Budu samozřejmě ráda, i když to bude zase kluk. Nepatřím mezi maminy s obrovskou touhou po holčičce :lol: Jen by to bylo hezké mít páreček. Všechno má ale své výhody i nevýhody. Může to být kluk a holka a nemusí si moc rozumnět a taky to můžou být nerozluční bráškové…Stejně to příroda zařídí, tak, jak to má být :)

• Citovat
  • Upravit
bosorka77
13.6.12 11:07
@Iwisek píše:
Já jsem ten typ astro tak napůl :lol: Mám ráda horoskopy a tak, tak jsem zvědavá jak dopadneme, já se chtěla snažit už od srpna a přítel, že by počkal až tak do října. Přišlo mi to líto a nechtělo se mi čekat, ale teď na to začínám mít druhý pohled potom co jsem si nechala spočítat dny podle Jonáše, tak bez těch všech škůdců ( já jim teda stejně nerozumím :nevim: ) tak nejideálnější vychází říjen a listopad, tak uvidíme… :D

Já jsem na horoskopy nikdy neveřila, občas jsem si je přečetla, spíš pro pobavení :D Ale zarazilo mě, že spousta lidí píše, že jim početí podle Jonáše vyšlo - narozdíl od jiných metod a pověr. Chceme se začít snažit od srpna. Hlavně podle cyklu a pak podle Jonáše. Syn byl počatý v srpnu, narodil se v květnu, tak bych byla ráda, kdyby to vyšlo, abych mohla pokračovat v mateřské. Uvidíme, jak nám to půjde, syn se nám povedl na první pokus :D Většinou to nejlíp jde, když s tím člověk vůbec nepočítá :D

• Citovat
  • Upravit
bosorka77
13.6.12 11:16

@Iwisek a těm škůdcům taky nerozumím, to by sis musela zaplatit rozbor u nějakého astrologa. Do toho by se mi nechtělo, protože natolik té metodě nevěřím, abych vysolila pár stovek :lol: Někde jsem četla, že u plodného dne by měly být 3 „oblasti“ bez napěťových škůdců, aby to všechno proběhlo bez problémů. Nevím, jestli je to pravda. Pak bych měla jen 3 vhodné datumy v roce, mimo jiné jeden v srpnu :)

• Citovat
  • Upravit
Papia
13.6.12 12:43

Ja bych ten skudcum verila-kamaradka nemohla porad prijit do jineho stavu-ani po IVF…tak jsme koukali jen tak na jonase a ona mela ty skudec vsude-proste snat jen ve trech mesicich v roce mela „jen“ tri skudce ze 4 moznych-uplne jsme na to koukaly jak blazni…
ted uz ma adoptovane mimi, ale ani se nam tomu jonasovi nechtelo verit, hlavne ona nemela zadny zdravotni problem…

a pozor- takovy rozbor od astrologa stoji cca 1500 a jedna holcina psala ze astrolog poslal v podstate to same co ja sem dala v odkazu zadarmo 8o

• Citovat
  • Upravit
6261
13.6.12 13:35

Bosorka77 Na rozbor taky prdím, to by mi přítel dal, že vyhazuju peníze! Já to beru jako zajímavost a jsem jen zvědavá jestli se v té metodě taky najdu :P A jelikož se chceme snažit o první mimčo, tak pohlaví je teda zřejmě dané a teď jen doufat, že se to bez problému povede :dance: Ať už s Jonášovou metodou nebo ne :P :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bosorka77
13.6.12 14:11

Taky jsem se někde dočetla, že rozbor od astrologa se jen shodoval s tím, co se dá vypočítat zadarmo na najdise. Možná nějaké další zhodnocení škůdců, ale když se bude člověk řídit tím, že musí být min. 3 zelené oblasti bez napěťových aspektů, tak je to asi dostačující…Já plodné dny podle Jonáše beru taky jako zajímavost, kterou je potřeba vyzkoušet :D Pokud to vyjde, bude jedině dobře ;)

• Citovat
  • Upravit
Papia
13.6.12 16:33

Jasan, tak to beru taky, za pokus navic clovek nic neda ;)

• Citovat
  • Upravit
1289
13.6.12 16:43

Ahoj holky, tak to tady tak pročítám a docela koukám, že jsou na Jonášovu metodu docela dobré ohlasy. Já jsem si dneska totiž propočítávala plodné dny podle návodu na netu a brala jsem to s hodně velkou rezervou… no ale podle propočtů mi vyšlo, že se mi teď bude krýt ten červený den se zeleným, což by prý mělo vyjít 100%. To jestli to bude kluk nebo holka neřeším. Snažíme se o první mimi a trvá to už docela dlouho, tak se asi už chytám všeho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Papia
13.6.12 17:01

@JančaDv
jasan - zkus to a uvidis-treba to klapne :palec:

• Citovat
  • Upravit
10978
13.6.12 17:05

Dívala som sa na to, ale mne sa termíny kryjú s menzesom :? tak neviem či je nejaká šanca, ale aspoň to skúsim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1289
13.6.12 17:19

Jo, jo, za zkoušku člověk nic nedá… už začínám být pod tlakem okolí… otázku „co je nového?“, která je samozřejmě s podtextem, „už jsi těhotná???“ začínám fskt nesnášet Ale zároveň mi všichni radí, abych na to nemyslela… no jeden aby se z toho zbláznil… tak sned už to co nejdříve vyjde… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí