Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
To muselo být strašné, ale je super, že vám to šlo tak rychle. Budu držet palce ať se vám narodí miminko zdravé. Mě se menstruace min. měsíc posunula o 3 dny a to jsem kontryhel ještě nepila, tak ani nevím kdy příjde. Nevím co bych za to dala aby nepřišla. Ale asi z toho nic zase nebude. V tom řijnu jak jsem otěhotněla, tak jsem to poznala ještě před ms, tlačil mě pobříšek na jedné straně a taky jsem zvracela ![]()
strasne to bylo a je i dal
ne uz tolik ,ale porad
ja bych to sama nepoznala ,az podle testu
![]()
a kdy tu ms cekas?
Na to se asi nedá jen tak zapomenout, co? Nevím, před potratem jsem měla cyklus přesně 28 a po potratu 26 a teď naposledy jsem měla zpoždění 3 dny. Takže nevím možná 28.5
A jsi na nemocenské a nebo pracuješ?
poslala jsem ti zadost na pridani do pratel-tak me prosim odklikni-tady je to verejna diskuse a tohle jsou dost soukrome veci-tak to bude lepsi si psat soukrome ![]()
zatim
papa
Zdravím a přeji krásné ráno
Vypočítala jsem si plodné dny podle odkazu, který jsem našla zde v diskuzi a nejsem z toho moudrá
O miminko se chceme snažit až od září,zatím do sprna ještě beru HA, ale podle výpočtu mi vychází dny buď těsně před MS a v listopadu a prosinci dokonce na MS
Faktem je, že nevím jaký cyklus budu mít po vysazení, takže se to třeba celé posune
A ještě jsem se chtěla zeptat na ty uvedené časy u dnů? To je určení i nejvhodnější hodiny početí? Já jen, že ve 3 ráno ve všední den asi přítele fakt neukecám na
Děkuji za radu ![]()
hodiny jsem neresila-ale ja mela plodne dny hned po tom co koncila ms-a myslim ze to fungovalo
-pro jistotu jsme meli sex i den pred a den po-zatim jsem pohlavi neresila,takze mi bylo jedno jestli to stihnu i ve spravny cas ![]()
a podle me toklaplo-
-jsem ted 18tt ![]()
tak zkus vysadit antiko uz o mesic driv ,aby mel cyklu cas se trosku srovnat ![]()
@Papia píše:
hodiny jsem neresila-ale ja mela plodne dny hned po tom co koncila ms-a myslim ze to fungovalo-pro jistotu jsme meli sex i den pred a den po-zatim jsem pohlavi neresila,takze mi bylo jedno jestli to stihnu i ve spravny cas
a podle me toklaplo--jsem ted 18tt
tak zkus vysadit antiko uz o mesic driv ,aby mel cyklu cas se trosku srovnat
Děkuji za radu
Já budu vysazovat až v sprnu, protože začátkem srpna jedeme na dovču a po 9 letech to bude k moři a nerada bych, aby teta přijela za mnou tam
A mám strach co mi to udělá s cyklem, když 9 let beru HA.
@Iwisek
no tak drzim palce at to pak je v poradku a co nejrychleji to klapne ![]()
@Papia Moc děkuji, třeba se tady v diskuzích někde potkáme a dám vědět
Hezký večer ![]()
nejsem typ, který věří takovým těm astro věcem, pověrám…ALE, když jsem na netu hledala nějaké info a rady jak počít potomka konkrétního pohlaví (klučíka máme, chtěli bychom holčinu), zabrousila jsem i na Jonášovu metodu. Jen tak jsem zadala data a zjistila jsem, že syn byl počatý přesně ve shodě s Jonášem. Může to být náhoda, nemusí, ale otěhotněla jsem hned první cyklus snažení. U prvního dítěte je podle Jonáše pohlaví dané, u druhého lze ovlivnit (sice ne 100%, ale šance tu je). Tak to zkusíme, třeba to zase vyjde ![]()
@bosorka77 píše:
nejsem typ, který věří takovým těm astro věcem, pověrám…ALE, když jsem na netu hledala nějaké info a rady jak počít potomka konkrétního pohlaví (klučíka máme, chtěli bychom holčinu), zabrousila jsem i na Jonášovu metodu. Jen tak jsem zadala data a zjistila jsem, že syn byl počatý přesně ve shodě s Jonášem. Může to být náhoda, nemusí, ale otěhotněla jsem hned první cyklus snažení. U prvního dítěte je podle Jonáše pohlaví dané, u druhého lze ovlivnit (sice ne 100%, ale šance tu je). Tak to zkusíme, třeba to zase vyjde
a ty jsi nasla odkaz kde to jde vypocitat i zpetne- muzes ho sem prosim vlozit-ja to nasla jen dopredu, tak si to nemuzu nijak overit-diky ![]()
taky neverim ledascemu-ale clovek nikdy nevi
![]()
na odkaz jsem právě nikde nenarazila, tak jsem to zkusila logicky odvodit - že při početí by měl být mezi sluncem a lunou stejný úhel, jako při mém narození. Zadala jsem do kolonek i datum početí (ale je třeba vědět ho přesně +- jeden den) a vyšel mi stejný úhel jako při mém narození (+- pár stupňů, Jonáš taky nesměřuje plodné dny pouze na jeden den, ale 2-3 dny, takže nějaká malá odchylka ve stupních tam bude, u mě byl rozdíl mezi úhly 4 stupně).
@bosorka77 píše:
na odkaz jsem právě nikde nenarazila, tak jsem to zkusila logicky odvodit - že při početí by měl být mezi sluncem a lunou stejný úhel, jako při mém narození. Zadala jsem do kolonek i datum početí (ale je třeba vědět ho přesně +- jeden den) a vyšel mi stejný úhel jako při mém narození (+- pár stupňů, Jonáš taky nesměřuje plodné dny pouze na jeden den, ale 2-3 dny, takže nějaká malá odchylka ve stupních tam bude, u mě byl rozdíl mezi úhly 4 stupně).
aha, tak to jo…
jenze jsou tam jeste vselijaci ti skudci…na to je dobre o nich pri snazeni vedet-ale kdo vi jak to bylo zpetne…
![]()
To samozřejmě nevíš, jací tam byli škůdci. Tenkrát asi žádní, když došlo k otěhotnění a porodu zdravého mimíse. Neříkám, že tomu věřím. Spíš mi to vrtá hlavou, jestli na tom třeba něco bude. Já jsem otěhotněla 9 dní po ovulaci, to vím jistě. Když jsem měla ovu (podle testů i píchání v podbřišku, to vždycky poznám), manžel byl služebně pryč a vlítli jsme na to až víc týden po ovu - s jistotou, že z toho nic nebude. A ejhle… Vím, že k ovulaci může dojít i 2× během cyklu (viz. dvojčata s různým gestačním stářím), tak jsem si jen říkala, jestli při každém cyklu není další ovulka podle Jonáše. Někdy jsou tam ti škůdci, tak se to nepodaří. Že nám to vyšlo jednou může být náhoda, věřila bych tomu, až kdyby se nám to podařilo i podruhé. Uvidíme… ![]()