Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nijak, je to váš život a vaše rozhodnutí. Naopak, pak budete volní v 50ti, kdy ostatní budou ještě řešit děti.
Ne. Za mého mládí bylo normální mít děti brzo. Já spíš nechápu ten trend čekat pomalu do 40, a pak řešit umělé oplodnění. A není smutnější pohled než na ženu, která dítě chce a roky to nejde. Pak otěhotní někdo z okolí na první dobrou a ona je z toho na prášky.
Nikdo z vás není divný. Každý má svoji představu o životě. Žádná není špatná.
Tyhle řeči miluju! Cestovat můžete i s děckem, věk už na to taky máte a hlavně, pokud to tak chcete, co je druhým do toho ![]()
Horsi je po tricitce otazky proc nechces dite a nikdo se nepta jestli treba ho mit nemuzes
Je to vase vec, ale nejak nechapu proc se komu sverujete, kdy se zacnete snazit o dite. Co je komu do toho? My i ve fazi snazeni nikomu nic nevykladali, na dotazy na deti odpovidali neutralne. Nemusi lidi prece vedet od kdy, jak dlouho… usetris si tim jak tyto reci ze mate cas, tak pak i nasledne dotazy typu ‘uz? Jeste ne?’
Neřeš to, je to jen Vaše rozhodnutí. nechápu proč každý hlavně řeší ostatní
Ideální věk na dítě, taky se nemusí hned podařit a roky utíkají.
@divine woman píše:
Ne. Za mého mládí bylo normální mít děti brzo. Já spíš nechápu ten trend čekat pomalu do 40, a pak řešit umělé oplodnění. A není smutnější pohled než na ženu, která dítě chce a roky to nejde. Pak otěhotní někdo z okolí na první dobrou a ona je z toho na prášky.
Já chtěla otěhotnět od pětadvaceti a stejně jsem musela na umělé oplodnění. Ani v sedmnácti bych otěhotnět nemohla. Já byla zase nešťastná z ženských, co rodí až do čtyřiceti jak na běžícím páse a já, relativně mladá, jsem otěhotnět nemohla. Tak co je smutnější pohled? Takhle to nemůžeš brát.
Po svatbě budou otázky a proč už nemáte děti?
pokud se tak cítíš neváhej budeš aspoň „mladá“ maminka a cestovat a užívat se dá i s dětma. Já jsem taky byla těhotná v 25 a kdybych mohla vrátit čas tak mám rovnou 2
teď po 10 letech už se jen modlím, aby vyšlo i to druhé
![]()
Příspěvek upraven 26.08.20 v 12:39
První dítě jsem měla v 22 letech manžel 27, také jsme zajištěné teď je mi 26 manžel 32 s za tři měsíce čekáme dalšího posledního člena rodiny
.tm Takovýhle dotazy jsme částo dostávali /dostáváme ještě dnes.
Ted se věnujeme naším dětem co nejvíc to jde, nějak náš věk ani dítě neomezuje v cestování. Spíš jsem ráda, až mi dospěji budu mít furt hezký věk. Třeba švagrova má první dítě ve 34 letech a tohle bych fakt nechtěla.
Píšeš, že je ti 25, to je dostatečný věk na to, abys dělala vlastní rozhodnutí a taky si za nimi dokázala stát.
Máte ideální věk na dítě. Z toho co si myslí okolí si vůbec nedělej hlavu. ![]()
Ahojky, omlouvám se za anonym ale chodí se hodně známých. Jsme spolu s přítelem 2 roky. Mě je 25 jemu 32. Oba máme práci dobrou. Svůj byt a psa. Jsme zasnoubení takže svatba bude teď v září. Chtěli bychom se začít snažit o dítě. Ale co mě překvapilo bylo okolí. Otázky typu a kam spechate? Proč nechcete cestovat? Myslím si ze ani jeden nemáme malý věk na dítě jsme zabezpečení a máme se radi tak proč ne?
setkali jste se s takovými reakcemi? Vůbec nevím jak na to reagovat