Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mám krátké vlasy, nikdy se nemaluju, nosím džíny a doma šitá trika. Celkově preferuji doma šité oblečení pro sebe i pro rodinu.
Mám tedy asi troje šaty, ale opět vlastní výroby. Nosím jen opravdu výjimečně.
Boty nosím pánské, protože s moji něžnou 43 v dámském často neuspěju.
Vyčnívám, ale je mi to jedno.
Komu to vadí, nemusí se se mnou stýkat.
Ber to tak i ty. Neřeš ostatní, co oni na to
Vždy se najde dost lidí, co jim to přijde divné.
Za mě jsi naprostý průměr.
@Prostě Vodnář píše:
Já bych to napsal asi jinak. I průměrně oblečená osoba může být nádherná. Avšak průměrné osobě ani oblečení nepomůže.
To jdeš zbytečně do hloubky
Já to myslela tak, že takovým oblečením se rozhodně nezařadí mezi „exoty“. Nakolik je nebo není krásná není otázkou oblečení, to je fakt.
Já čekala nějakou divočinu a ty na nás vybalíš džíny s trikem a teniskama.
Proč se na to vůbec ptáš? Exot nejsi, spíš bez nápadu a ten popis je tak všeobecný, že z něj těžko bude kdokoli mít názor na tvůj vzhled.
Dovedu si představit jak zajímavou holku v tomhle ohozu, tak někoho, koho bych si ani nevšimla.
Exot nejsi. Hlavně se oblikej, maluj atd. Tak jak vyhovuje tobě.
@stinga píše:
v pohodě, každý není na kostýmky, já také ne
Proc hned kostymky. Ja nosim vice sukne a saty nez kalhoty a kostym nemam ani jeden.
Takto chodím většinu roku. Občas vezmu v létě šaty nebo riflovou sukni. Nebo když ne příležitost tak společenské šaty (to zase nemám žádné společenské kalhoty).
Nos co chceš, džíny a tričko mohou působit mnoha způsoby, sportovní, ženské, ale klidně i jako bezďák. I v tomto je prostě spooousta možností.
Ale exot? Proč
Já chodím oblékaná stejně jako ty a jako exot si nepřijdu. Nikdy jsem si na eleganci nepotrpěla, v pubertě jsem chodila jen v metalovém. Boty na podpadku nemám ani jedny, jen tenisky a sandále. ![]()
To snad nosí většina lidí?
Já teda džíny vůbec nenosím, na kombo štíhlý pas/větší zadek je peklo něco sehnat. Tak spíš sukně nebo na ven Freddy a legíny. Ale jako exot si ani tak nepřijdu. Nemaluju se skoro vůbec, jen na ples nebo do divadla.
Jsi exot, jestli řešíš, co si o tobě někdo myslí kvůli oblečení
Podle popisu si tě velká většina vůbec nevšimne. Exot je nápadný živočich, ty jsi tuctovka, co zapadne v davu. To nemyslím zle, tebe to možná uklidní.
@Freeandwild píše:
To snad nosí většina lidí?
Já teda džíny vůbec nenosím, na kombo štíhlý pas/větší zadek je peklo něco sehnat. Tak spíš sukně nebo na ven Freddy a legíny. Ale jako exot si ani tak nepřijdu. Nemaluju se skoro vůbec, jen na ples nebo do divadla.
Já doufám, že většina ne. Pořád ještě si myslím, že styl oblékání, líčení apod. něco vypovídá o osobnosti. A džíny s mikinou mi přijdou opravdu nudné. Zkrátka oblečení dělá člověka.
@greenapple píše:
Já doufám, že většina ne. Pořád ještě si myslím, že styl oblékání, líčení apod. něco vypovídá o osobnosti. A džíny s mikinou mi přijdou opravdu nudné. Zkrátka oblečení dělá člověka.
Oblečení člověka nedělá. Ale ano, může vypovídat o jeho zaměření, nátuře. Jsou lidé, kteří prostě cítí bytostnou potřebu vynikat, odlišovat se, být „in“, středem pozornosti.. a pak jsou jiní, kterým je nadměrná pozornost silně nepříjemná a preferují pohodlí a praktičnost, oblečení pro ně není priorita. Jsou ti první lepší nebo horší než ti druzí? Ani omylem. Člověka dělá něco mnohem víc než pár hadrů, co si na sebe navlékne. Oblečení leda tak dělá (odlišuje) třídní kasty, ale rozhodně nedělá Člověka!.
@Sunlight515 píše:
Já taky ne. Ale už na školách vzniká hodně šikany právě kvůli tomu, že někdo nemá dostatečně „in“ oblečení a je víc přírodní. Plus „módní trendy a módní policie“ na nás skáčou snad z každého časopisu. Smutné, protože já sama jsem silně přírodní typ a taktéž preferuji šortky, tričko, sandále a za celou dobu mé existence (a že už je sakra dlouhá), jediný make up, co používám, je tmavá linka na oči, nic víc. Tady, kde žiji, to nevadí, přírodních je nás tu většina (teplo / horko a silně vlhko) a každý tu upřednostňuje hlavně pohodlné oblečení než nadiktované módní trendy, ale v Česku tohle prostě nešlo. Jak jsem nešla s davem, byla jsem za tu divnou, případně se na mě některé extra vylepšené a šlechtěné dámy dívaly jak na „socku“.
Můžu se zeptat, kde žiješ? Že tam máte pořád teplo? ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj.Je mi 38 let.172 cm, štíhlá. Šaty a sukně nikdy nenosím. Když už tak v létě kraťasy. Nejradši mám džíny, triko, mikinu na zip a tenisky. Nikdy jsem nechodila elegantně oblečená. Necítila bych se v tom. Když jdeme třeba mezi lidi, vyřeším to dzinama a nějakým pěkným tričkem. Vlasy mám po ramena, delší nechci, nebaví mě nějak se o ně víc starat.Doma nosím drdol a venku poloviční culík. Líčím se decentně. Váš názor na můj styl? Za me nuda@Anonymní píše:
Ahoj.Je mi 38 let.172 cm, štíhlá. Šaty a sukně nikdy nenosím. Když už tak v létě kraťasy. Nejradši mám džíny, triko, mikinu na zip a tenisky. Nikdy jsem nechodila elegantně oblečená. Necítila bych se v tom. Když jdeme třeba mezi lidi, vyřeším to dzinama a nějakým pěkným tričkem. Vlasy mám po ramena, delší nechci, nebaví mě nějak se o ně víc starat.Doma nosím drdol a venku poloviční culík. Líčím se decentně. Váš názor na můj styl?Za me nuda, sukne je obcas fajn, hezke puncochace..a treba s partnerem vecer do pekne restaurace v dzinach a mikine
![]()
..zmenila bych to trochu.