Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, omlouvám se za dotaz, ale vrtá mi to hlavou. Mým celoživotním problémem je pitný režim. Žízeň v podstatě vůbec nemám, nemusela bych pít. Mám u sebe láhev s vodou, ale piji opravdu minimálně a dost se nutím. Dostala jsem tip na brčkování - dám do láhve brčko a to pití jde snáz. Jsem divná? Bez brčka prostě tolik nevypiji. Nevím, čím to je. S brčkem v podstatě není problém za den vypít 1,5 litru. Bez brčka je utrpení 0,5 litru. Piji čistou vodu. Děkuji za názory.
Tak pij brckem no, každému se pije lépe z něčeho jiného
moje děti třeba skoro nic nevypijou z hrnecku, já zas nesnáším lahve, petku s sebou nosím půl dne plnou, jak to naleju do skleničky tak to vypiju hned.
Mám to stejně. Málokdy mám pocit zizne, na pití musím cíleně myslet, často si vzpomenu až večer, když mě z nedostatku tekutin bolí hlava. Netusim, co s tim. Nejvic me stve, ze nezvládám myslet ani na pitná režim dětí. Naučila jsem se postavit na stůl flašku a vždy, když je prázdná, ji doplnit. Vcelku to funguje. To brcko je taky dobrý nápad.
@Radkar1 Má to tak většina lidí. Je to i důvod, proc se brcka dávají do koktejlů, často i dvě. Vic se vydělá.
@mackA159 Děkuji, to mě celkem uklidnilo, že v tom nejsem sama
.
@Kriss Tina Já se už na to ptala známého a ten mi řekl: „Jaký je rozdíl mezi brčkem a normálně se napít?“ - nedokázala jsem to vysvětlit a díky tomu si připadám divná. Prostě si dám loka a pomalu popíjím. Ale mně to bez brčka právě moc nejde. Sbrčkem klidně na dva „zátahy“ dám 0,5 litru.
@Midaku Já mám láhev před očima, ale nedonutí mě to. O to divnější to je… Nebo spíš já jsem divná.
@macka87 Já piji čisou vodu, jsem na ni už zvyklá. Při ochucené vodě se nic nezměnilo. Měla jsem takové ty perlivé vody z Lidlu, přelila jsem do skleničky a stejný problém. A ani pitím z láhve 1,5 litru to nemělo ten efekt. Láhev mi vystačila na téměř 4 dny.
@Ba-stet Takže „brčkovat“ při normálním pití během dne je v pořádku?
@Radkar1 píše:
Ja myslim, ze je to uplne jedno, ze to neni nijak škodlivé ![]()
@Ba-stet Děkuji. Mě právě překvapilo, když jsem se zmínila, tak na měznámý koukal jako na blázna. Prostě v láhvi brčko a hrozný problém. Až takové pohledy, jestli to není na psychologa. Jsem moc ráda za povzbuzení.
Z častýho pití z brčka prý rychleji vznikají vrásky kolem rtů
jak se ta pusa špulí.
@Radkar1 píše:
Pokud ti to tak vyhovuje, tak proč ne… osobně myslím, že i kdybych někoho viděla „brčkovat“ celý den, tak by mi to nijak zvláštní nepřišlo ![]()
Lepší „brčkovat“ než skončit na urologii… ![]()
Já jsem ráda, když dám denně litr a to do toho počítána čaj. Nejen vodu. V zimě nedokážu pít jen vodu, potřebuju džus nebo šťávu.
@Radkar1 píše:
@Ba-stet Děkuji. Mě právě překvapilo, když jsem se zmínila, tak na měznámý koukal jako na blázna. Prostě v láhvi brčko a hrozný problém. Až takové pohledy, jestli to není na psychologa. Jsem moc ráda za povzbuzení.
Tak to s nikým neřeš a dělej tak, jak to vyhovuje tobě. Vždyť je to jedno jestli brčko nebo dětská lahev
já třeba ráda piju z petky s tím sosátkem, nebo jak se tomu říká ![]()
@holka_z_hor Ty vrásky z brčka mi vadí
. Ale je pravda, že já mám už teď vypitý litr a to je pro mě něco neuvěřitelného.
@Moringa Děkuji moc, já si začala připadat hodně divně. Ale brčko mi vážně v pití hodně pomáhá, Ale jak ho mám v láhvi, tak se to nedá přehlédnout.