Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Dekuji za rady.
Začala bych víc chodit mezi ženy. Statisticky tam bude leseb víc než na Emiminu.
Život je boj a musíš něco riskovat. Jinak to nejde.
Klasická seznamka? Prý je i něco jako tinder pro Lgbt? Ale nevím, jak se to jmenuje
A zajít někam do lesbickyho podniku bys nezvládla? Občas bývají i v gay barech, nebo mají chlapi lesbický kamarádky a seznámí te, tam se seznamuje s chlapama dobře.
Introvert neintrovert, někam vylézt musíš. Jestli jsi z Prahy, mas možnosti. Bývaly i fajn diskotéky.
@g.sandova z Prahy nejsem, ne, nezvladla bych to, necitim se v barech a na diskotekach vubec dobre ![]()
@Anonymní píše:
@g.sandova holcici typ
Tak to jsi ve velké výhodě. Mas někoho, kdo by s tebou tašek? Kamaráda, kamarádku?
Osobní zkušenost, gayové jsou mnohem příjemnější než lesby a zajít do gay pidniku bylo vždycky hrozne fajn. Pri výběru správného.
Mrkni na gay průvodce, popřípadě lesnického průvodce a najdi si podniky, vyraz na výlet, mrkni na seznamku
@Anonymní píše:
@g.sandova z Prahy nejsem, ne, nezvladla bych to, necitim se v barech a na diskotekach vubec dobre
Tak seznamku, to je asi možnost
@kaja00 ale ja se neumim seznamovat
a neni na mne ani trochu poznat, ze jsem L ![]()
Najdi na facebooku skupiny, které mají něco společného s LGBTQ. Přidej se. Chvíli pozoruj co se tam děje. Pak začni reagovat - stačí dávat lajky. Pak zkus i něco napsat.
Objevíš tam sympatické lidi, ideálně i ze svého okolí. Zkus jim napsat - ne abys je pozvala na radne, ale aby sis vybudovala základní okruh lidí, kterým nemusíš furt dokolečka vysvětlovat základní věci o sobě.
No a tihle noví kamarádi budou mít svoje kamarády a kamarádky a začneš se přirozeně seznamovat bez toho, abys musela absolvovat psychicky náročné věci jako je hledání na seznamce a nepovedená rande.
Na ty pak můžeš zkusit taky vyrážet, ale nejdřív se hodí potrénovat sociální interakce a překonávání ostychu a strachu z odmítnutí na kamarádech a kamarádkách.
Sociální dovednsoti jsou věci, co se dají trénovat. Někdo to má snazší a jde mu to lépe, my ostatní se musíme učit a někdy to dá hodně práce.
A mrkni sem - překvapivě to není špatná kniha
@Anonymní píše:
@kaja00 ale ja se neumim seznamovata neni na mne ani trochu poznat, ze jsem L
Tak samozřejmě že není. To jsou stereotypy, že lesba vypadá tak a tak ![]()
Dobře, ale třeba když půjdeš na Pride tak se s někým dáš do řeči (někdo ti třeba pochválí vlasy, šaty nebo něco) a už zavedeš řeč a bude. Stačí úsměv a být sebevědomá.
A když se s nikým neseznámíš tak si alespoň uděláš pěkný den ![]()
@Anonymní píše:
@Anonymní píše:
A opravdu se chceš seznamovat? Píšeš, že jsi introvert… Už jsi měla holčičí, nebo jak to nazvat vztah, že víš, že jsi lesba? Podle mě spíše nejsi připravená na vztah. Promiň, jestli poučuju, jsem už stará větev ![]()
Dekuji za rady.