Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Sonarka píše:
Já hlavně nechápu, proč mají chlapi pořád dokola potřebu tohle vykládat - nespím se svou ženou, nerozumí mi…vy se jich na to ptáte? Nebo proč s tím vubec začínají? Kdyby s tímhle začal muj milenec, řekla bych mu, že mě to vubec nezajímá a ať si to nechá pro sebe…naštěstí o takových věcech nikdy nezačal…mně přijde, že ten chlap musí mít IQ tykve, když vykládá takové pohádky a navíc si, že si myslí i o své milence, že je asi úplně hloupá…Jako ona to muže být pravda, že spolu nespí, mám vlastní zkušenost, ale abych vykládala milenci o svém intimním životě, nebo on mě, no tak to fakt ne, to mi hlava nebere. A chlapi, co tohle dělají, mi přijdou takoví jednodušší. To už je mi milejší, že ten muj mi celkově zapřel, že někoho má
Že mě těhle detailu ušetřil. Co bych z toho měla, fakt nevím.
Hele nevím, proč to vykládají, podle mě hlavně chtějí být za chudáčky a honit si na milenkách ego, že za nima ještě někdo pálí. Já jsem naštěstí byla vždycky nohama na zemi, abych mu tyhle pohádky nežrala. Normálně jsem randila i s jinými muži. On lhal až se mu od huby prášilo, mně, manželce, dost možná i mnoha jiným lidem. Mi dokonce volala i jeho matka, ve chvíli, kdy jsem seděla u něj doma na gauči, ať ho nechám být, že jsem svině, rozvracím rodinu a tak
ale chudáček týpek za to přeci nemohl.
@Anonymní píše:
Ahoj. Nutné to už musím někomu říct. Můj exmanžel mě podváděl, když sním jeho milenka otěhotněla, tak mě a naše děti opustil. Já byla úplně zoufalá, málem jsem se psychicky zhroutila. Pak jsem potkala velmi atraktivnícho chlapa, jiskra přeskočila hned. Navázali jsme spolu čistě sexuální vztah, ale z mě strany je tam něco víc, ale zase se klidně s pokojim jen se sexem. Jen mě to občas zamrzí, že spolu nebudeme. Teď jsem ho už měsíc neviděla a mužu se zbláznit, říká že se teď nemůže na nic moc doma vymluvit. Už mě i napadlo, že ho navštívim v práci, protože ho nutné potřebuju, ale on nechce riskovat. Máme spolu sex přes telefon, ale to není ono. Je tady nějaká žena v podobném vztahu, ráda bych si pokecala.
Já bych radila to rozhodně ukončit, protože se budeš akorát trápit. Já tě neodsuzuji, milenkou jsem byla, pyšná na to nejsem ale my se nejdřív zamilovali (oba) a pak až spolu spali, takže to byl víc paralelní vztah a vydrželi jsme to jen tyden od prvního sexu, oba jsme se trapili a měli výčitky. Utnuli jsme kontakt já odešla z práce a je klid. Nechám si hezké vzpomínky a je to. Klidně mi napiš, já se tenkrát taky vykecavala kámošce. Ale vážně radím, skonči to…
Zakladatelko, v tom, co popisuješ není jiskřička naděje, že by on chtěl cokoli měnit.
Měsíc jste se neviděli, ty jsi z toho hotová. Pro tebe to není jen o sexu, i když píšeš, že klidně jen s tím se spokojíš…Vymaž zprávy, utni kontakt a čím dřív zapomeneš, tím líp pro tebe. Tohle fakt není perspektivní.
@akavi píše:
Některým stačí jen teplá díra, do které zasunou. To je jen mýtus, že ta milenka nabízí něco extra. Stačí, když je prostě jiná než ta, kterou podvádí.
Neříkám, že musí nabízet něco extra, jen nabízí zcela určitě něco, co ta manželka ne
Někdy je to jen ta novota a někdy má i jiné benefity…
@Mango_Lassi píše:
Klidně. Prostě nové maso.
Tak tomu věřím, nové maso je velkým lákadlem…proto ani moc nevěřím na celoživotní věrnost…to by člověk musel žít ve vakuu a s nikým se nestýkat…a často se stává, že milenka nemá, co se vzhledu týče, ani zdaleka takové kvality jako manželka..muži to často vysvětlují, že ta milenka nic neřeší a je v pohodě, že jim dává ten klid, co doma nemají..nebo naopak když ho mají, pak zase hledají vzrušení a nějakou dračici
každý hledáme to, co nám chybí…a někdy to muže být i jen o tom něčem novém, ale v těch dlouhodobých vztazích, bývá většinou i nějaká ta přidaná hodnota…jinak by se ten milenecký poměr záhy rozpadnul, minimálně po odeznění novoty ![]()
@Sonarka píše:
Neříkám, že musí nabízet něco extra, jen nabízí zcela určitě něco, co ta manželka neNěkdy je to jen ta novota a někdy má i jiné benefity…
Jo, treba to, že u milenky neřvou děti, nepišou se úkoly, nic se po chudačcích nechce
To je dost benefitů. Proto je u milenky veselo ![]()
@Sonarka píše:
Tak tomu věřím, nové maso je velkým lákadlem…proto ani moc nevěřím na celoživotní věrnost…to by člověk musel žít ve vakuu a s nikým se nestýkat…a často se stává, že milenka nemá, co se vzhledu týče, ani zdaleka takové kvality jako manželka..muži to často vysvětlují, že ta milenka nic neřeší a je v pohodě, že jim dává ten klid, co doma nemají..nebo naopak když ho mají, pak zase hledají vzrušení a nějakou dračicikaždý hledáme to, co nám chybí…a někdy to muže být i jen o tom něčem novém, ale v těch dlouhodobých vztazích, bývá většinou i nějaká ta přidaná hodnota…jinak by se ten milenecký poměr záhy rozpadnul, minimálně po odeznění novoty
A on se často taky rozpadne.
Co se týče věrnosti, je to u každého jinak. Já na to věřím, protože sama jsem věrná už téměř 15 let. Na nevěru jsem líná, to říkám na rovinu. S někým cizím se scházet, věnovat se mu a tak vůbec. Přijde mi to docela náročné na čas a zdroje. Já si o tom raději pokecám na EM. K tomu mi stačí jen telefon a teplo domova ![]()
@Sonarka píše:
Neříkám, že musí nabízet něco extra, jen nabízí zcela určitě něco, co ta manželka neNěkdy je to jen ta novota a někdy má i jiné benefity…
Ano. Akorát tenhle tvůj popis zní trochu jako výtka manželce, že ona „nenabízí“ to, co milenka. Jak kdyby ta milenka byla něco lepšího. Nicméně kdyby byla něco lepšího, tak by za ní mužíček šel světa kraj. Jenže většině ta milenka nestojí za opuštění teplého místečka doma (ani ten „úžasnej“ sex s ní). ![]()
@Mango_Lassi píše:
A on se často taky rozpadne.
Co se týče věrnosti, je to u každého jinak. Já na to věřím, protože sama jsem věrná už téměř 15 let. Na nevěru jsem líná, to říkám na rovinu. S někým cizím se scházet, věnovat se mu a tak vůbec. Přijde mi to docela náročné na čas a zdroje. Já si o tom raději pokecám na EM. K tomu mi stačí jen telefon a teplo domova
To ano, často se rozpadne, tak jako se často rozpadne běžný vztah ![]()
Jinak s tou leností to mám taky tak…proto musím být fakt zamilovaná, abych se dokopala na nějakou schuzku…taky sedím raději doma ![]()
@akavi píše:
Ano. Akorát tenhle tvůj popis zní trochu jako výtka manželce, že ona „nenabízí“ to, co milenka. Jak kdyby ta milenka byla něco lepšího. Nicméně kdyby byla něco lepšího, tak by za ní mužíček šel světa kraj. Jenže většině ta milenka nestojí za opuštění teplého místečka doma (ani ten „úžasnej“ sex s ní).
Já jen chtěla říct, že si nemyslím, že by muži byli až takoví negramoti a natolik jednodušší, že by jim stačila u milenky jen teplá díra
Na poprvé snad i ano, ale pokud tam není něco víc, často se po pár setkáních takový vztah rozpadá, ne - li hned po prvním
A pokud není dobrý ani ten sex, pak se většina mužu už neozve
Protože proč by riskoval kvuli špatnému sexu a mizerné milence
Zase chápu, že z pohledu manželky je lepší tvrdit, že pro chlapa je milenka jen matrace a že k ní chudák chodí div ne z donucení
Pravdou je, že ty matrace jsou pro chlapy často hodně duležité…
Jenže manželce tohle samozřejmě vykládat nebudou, stejně jako nebudou milence vykládat, jak ta jejich dobře vaří a o všechno se postará a jak by si bez ní ani neuprdnul
Já si v tomhle jako milenka teda iluze nedělám, vím, že manželka či přítelkyně je pro něj z nějakého duvodu duležitá, jinak by s ní nebyl…ale z nějakého duvodu jsem pro něj duležitá i já…jestli je to jen sex, nebo i něco jiného, to ví jen on…ačkoliv ze sexu se mnou toho moc nemá…
A teď mi řekni, co nás teda drží pohromadě, když vidět se nemužeme a ještě nějakou dobu to nepujde? Kdyby to byl jen sex, najdeme si každý někoho, kdo je nám blíž a s kým se mužeme vídat častěji. Proto říkám, že samotný sex prostě k udržení jakéhokoliv chlapa nestačí, musí tam být vždycky něco víc. A ani chlapi nejsou až taková primitivní zvířatka, co se řídí jen ohonem..nebo si tohle snad myslíš o svém chlapovi? ![]()
@Sonarka píše:
Já jen chtěla říct, že si nemyslím, že by muži byli až takoví negramoti a natolik jednodušší, že by jim stačila u milenky jen teplá díraNa poprvé snad i ano, ale pokud tam není něco víc, často se po pár setkáních takový vztah rozpadá, ne - li hned po prvním
A pokud není dobrý ani ten sex, pak se většina mužu už neozve
Protože proč by riskoval kvuli špatnému sexu a mizerné milence
Zase chápu, že z pohledu manželky je lepší tvrdit, že pro chlapa je milenka jen matrace a že k ní chudák chodí div ne z donucení
Pravdou je, že ty matrace jsou pro chlapy často hodně duležité…
Jenže manželce tohle samozřejmě vykládat nebudou, stejně jako nebudou milence vykládat, jak ta jejich dobře vaří a o všechno se postará a jak by si bez ní ani neuprdnul
Já si v tomhle jako milenka teda iluze nedělám, vím, že manželka či přítelkyně je pro něj z nějakého duvodu duležitá, jinak by s ní nebyl…ale z nějakého duvodu jsem pro něj duležitá i já…jestli je to jen sex, nebo i něco jiného, to ví jen on…ačkoliv ze sexu se mnou toho moc nemá…
A teď mi řekni, co nás teda drží pohromadě, když vidět se nemužeme a ještě nějakou dobu to nepujde? Kdyby to byl jen sex, najdeme si každý někoho, kdo je nám blíž a s kým se mužeme vídat častěji. Proto říkám, že samotný sex prostě k udržení jakéhokoliv chlapa nestačí, musí tam být vždycky něco víc. A ani chlapi nejsou až taková primitivní zvířatka, co se řídí jen ohonem..nebo si tohle snad myslíš o svém chlapovi?
Ano. Třeba o svém chlapovi si zrovna tohle z jistých důvodů myslím. A občas zapne i mozek, kdyz se přirození odkrví. Nicméně tohle už mám asi vyřešený. ![]()
Ale jo, hele, milenky si vždycky budou připadat důležitě a výš než ty zakonité partnerky a manželky zase budou považovat za podřadné milenky.
Ten tvůj vztah bych asi za úplně milenecký nepovažovala, podle toho, co píšeš. Ale máš to dobře vymyšlený. Těžko se tě nabaží s frekvencí styku půl roku nic. A tam bych tomu duševnímu souznění i rozuměla. Prostě si navzájem píšete, co ten druhý chce číst. To není normální život. Jen únik z reality. Někdo hraje PC hry a někdo skutečné hry s lidmi.
Přijde mi vtipné, jak si většina milenek o sobě myslí nevim co
Znám jich několik. Některé s těmi záletníky mají i dítě. A v konečném důsledku o Vánocích brečí osamělé a ani ten bezva sex jim není nic platný ![]()
@akavi píše:
Ano. Třeba o svém chlapovi si zrovna tohle z jistých důvodů myslím. A občas zapne i mozek, kdyz se přirození odkrví. Nicméně tohle už mám asi vyřešený.
Ale jo, hele, milenky si vždycky budou připadat důležitě a výš než ty zakonité partnerky a manželky zase budou považovat za podřadné milenky.
Ten tvůj vztah bych asi za úplně milenecký nepovažovala, podle toho, co píšeš. Ale máš to dobře vymyšlený. Těžko se tě nabaží s frekvencí styku půl roku nic. A tam bych tomu duševnímu souznění i rozuměla. Prostě si navzájem píšete, co ten druhý chce číst. To není normální život. Jen únik z reality. Někdo hraje PC hry a někdo skutečné hry s lidmi.
Akorát že tohle si Sonarka nevymyslela, ona by brala i víc, ale chlapovi to tak stačí. ![]()
Osobně si myslím, že pokud je ta ženská pro chlapa fakt hodně zajímavá a bere ho, tak se vybičuje i k častějšímu fyzickému kontaktu. I kdyby měl dojet ze zahraničí. Za mojí kamoškou tak lítal ženatý milenec z Řecka, tam to taky bylo souznění, fyzické ![]()
Tenhle chce podle mě jen psychicky souznít a vědět, že kdyby si chtěl někdy vrznout, tak to jde, že má ty dvířka otevřené.
@akavi píše:
Ano. Třeba o svém chlapovi si zrovna tohle z jistých důvodů myslím. A občas zapne i mozek, kdyz se přirození odkrví. Nicméně tohle už mám asi vyřešený.
Já to taky nepovažuji za milenecký vztah…neumím to ani asi specifikovat, podobnou věc zažívám prvně…takže to těžko mužu vysvětlit tobě, či komukoliv jinému. Vymyšlené to nemám nijak…
V tomhle se bohužel řídím až moc citem…A jinak, já si nepřijdu výš, než jeho zákonitá, ani jsem o tom upřímně nikdy neuvažovala, jaká ona je. Zajímá mě jen on.
@bigl píše:
Akorát že tohle si Sonarka nevymyslela, ona by brala i víc, ale chlapovi to tak stačí.
Osobně si myslím, že pokud je ta ženská pro chlapa fakt hodně zajímavá a bere ho, tak se vybičuje i k častějšímu fyzickému kontaktu. I kdyby měl dojet ze zahraničí. Za mojí kamoškou tak lítal ženatý milenec z Řecka, tam to taky bylo souznění, fyzické
Tenhle chce podle mě jen psychicky souznít a vědět, že kdyby si chtěl někdy vrznout, tak to jde, že má ty dvířka otevřené.
Máš pravdu, asi by měl okamžitě odjet na letiště do Dusseldorfu a práce nepráce, rodina nerodina, covid necovid letět za hlasem svého srdce
Myslím, že člověk by měl stát trochu nohama na zemi…zvlášť v téhle situaci si nikdo nemuže jen tak lítat světem, jak se mu zlíbí…člověk je rád, že si muže nakoupit rohlíky. Vždyť vidíš i tady v rámci Čr, jak to mají teď milenci složité…protože ani není kde se vídat, všichni jsou navíc doma…ono taky kolikrát to setkání krachlo kvuli mně, on třeba mohl a chtěl, ale pro změnu jsem nemohla já, protože děti, protože práce…
Ta dálka je na prd sama o sobě a teď ještě covid do toho, mám toho plný brejle…tak tu prosím nepiš takové zhovadilosti, když o tom víš prd. Nejsem na to zvědavá.
Příspěvek upraven 17.01.21 v 21:07