Jsem špatná já, nebo druzí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
mark76
14.4.12 12:03
@Anonymní píše:
A jsem ještě teď lakomá,mám o něho strach,a neradaho ho nechávám tchánovcům.Já jsem taková,že nepotřebuju pomoc,teda nechci pomoc.Jasně tady opakuju,nevyžádaná pomoc není pomoc.Všichni vidí jen malého,bez ohledu na mé požadavky.Manžel dělá pořádky neustále.Už se těším jak bude chodit,a všichni nám dají pokoj,protože nikomu se nebude chtít za ním lítat.

Dobře napsané :pankac: :pankac: jen tak si nenechej do toho kecat. Je to tvoje dítě. A jen ty máš právo na jeho výchovu a nedovolit ostatním, aby ti do výchovy zasahovaly :! :! :! Nejsi špatná děláš to dobře.

• Citovat
  • Upravit
mark76
14.4.12 12:06
@Anonymní píše:
Není to jen o tchýni,aby si někdo nemyslel.
Je to od všech.Bohužel bydlím s tchýní tak jde to nejvíc z její strany.Pořád se vnucuje,že mi ho pohlídá,můžu poslat do . . . . a stejnak zas příjde.Je to jak do dubu fak,všichni by jen hlídali,ale můj strach a obavy nikdo nevidí a nechápe.

Neboj to jich všechny přejde. Je to jen to první pobláznění z miminka. Až budeš chtít opravdu pohlídat, tak za půl roku, nikdo nebude mít čas.

• Citovat
  • Upravit
mmonica
14.4.12 12:18

nejsi,nenech si vnutit nazory druhych,muzes o nich premyslet,ale Ty jsi mama a Ty rozhodujes

• Citovat
  • Upravit
712
14.4.12 12:33

Teda já koukám. Já zas prej nesmim mezi lidi, že houpu tak to znamená, že rozmazluju a televize prý být puštěná nesmí :-D každopádně si dělám vše podle sebe a ty si vše taky dělej podle sebe a ostatní ber s nadhledem :-) Třeba když mě štvalo, že mi do toho pořád kecaj a jedna ženská mi řikala, že s tříměsíčním dítem nesmim nikam cestovat, že se nesmí cestovat dva roky tak jsem se jí zeptala : jenom dva roky? Neměla pak co říct a já s malou jela do Německa :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
14.4.12 13:00

tak já jsem možná poděs, ale tchýni bych poslala do háje zeleného, resp. bych na ní poštvala manžela. stejně ostatní „chytré“ členy rodiny. je to vaše dítě a ne jejich. (tchýni bych řekla, že jestli chce malého vozit, tak jen v mnou vybraném kočárku, a kdy já to dovolím, a basta.)
v 6týdnech má na lidi čas, houpání je přežitek, dítě se nemusí furt dlachmat, postýlka je jeho doupě, jeho domeček, útočiště, zavinovačka nesedí každému, dítě na UM má mít 3-4hodiny interval, .. atd. a hlavně, i kdybych měla jiný názor, je to tvoje věc, ne kohokoliv jiného..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1012
14.4.12 13:09

Je to tvoje dítě,utni to dokud je čas a jde to,Já mám tchýni až moc zlatou,malého neskutečně rozmazluje,ale mojí mamku jsem musela utnout už v prodocnici,když se starala do kojení(ale za nás…).U nás to třeba bez zavinky nešlo a houpání miloval,neupírala jsem mu to,pokud by to ale nevyžadoval tak bych to taky nedělala,proč.Každé mimi je jiné a jen ty a tvůj muž máte co mluvit do výchovy.Držím palce a nenervuj se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
14.4.12 13:33

Dělěj si to podle svýho,je to jen tvý dítě(a chlapa samozřejmě) :lol: To s tím kočárem by mě pěkně vytočilo :cert: :evil: Budeš je muset rázně upozornit,že pokud mají na výchovu jiný názory,tak si budou muset pořídit vlastní mimčo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3406
14.4.12 13:48

Sem na tom podobně,podle tchýně dělám taky všechno špatně,ona ví prostě všechno nejlíp :zed: Njehorší je,že u ní bydlíme :cert: Nenech si do toho kecat,ty jsi matka a ty víš nejlíp,co je pro tvé dítě správné ;) Vim jaký to je,taky mě to dost štve

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
14.4.12 14:01

Divná??? Rozhodně nejsi! :-)
Ty jsi máma, ty sama nejlépe cítíš, co tvé miminko potřebuje, zda si chce hrát, nebo je nevrhlé a potřebuje pochovat a jak ho nejlépe uspat :-)
Zajímalo by mě, co z toho bude mít 1,5 měsíční prcek, že s ním pojedeš do obchoďáku mezi kvanta lidí…max. špatné spaní, jak píšeš.
A zahrádka??? Však může spinkat v kočárku kousek od tebe a zahrádku si porovnáš tak jako tak. A s vyšším věkem miminka mu dáš na zem tlustou deku, miminko na deku do stínu a hned bude mít o zábavu postaráno, vždyt kolem bude tolik nových věcí k vidění :palec:

Já byla pro svou tetu divná, protože jsem si na přípravu mlíčka vozila svou vodu a nedala na řeči, že jejich horská je lepší (měla jsem láhev s převařenou vodou z domova), byla jsem divná, že jsem mu nevrazila v půlroce rohlík do ruky at se zabaví, byla jsem divná, že mu v roce nedávám čokoládu, když ty kinder jsou přece pro děti a mohla bych pokračovat :cert:
Tchýni vadilo, že místo chleba na večeři syn vypil flašku, časem i dvě, mléčné kaše, že ho necpu salámem,párkama atd. Takže tchýně ani nehlídala, naštěstí bydlela v té době dále od nás ;-)

Zato mamča, ta se s ním nepárala :lol: Ta mu klidně šoupla do ruky celou oškrábanou mrkev, aby si mohl kousat když mu lezly zoubky (dstatečně velkou, aby se jí nezadusil):-) Brávala si ho cca od ročku když jsem ji požádala a potřebovala jsem hlídat, od tří let si ho brávali naši na víkendy. Ale věděla jsem, že mu nenacpe co nechci, že dostane léky které musel tehdy brát a že bude vše v pohodě. :-)

Do budoucna ti přeju pevné nervy, abysis zachovala chladnou hlavu i když vím, že to bude určitě těžké. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
14.4.12 14:07
@Anonymní píše:
Ahoj holky :mavam:

Z každé strany se teď na mě sypou informace,že dělám to a to špatně (malý má být v zavinovačce,krm ho co 2 hodiny,malý se mu musí kolíbat je ještě malinky,musí chodit mezi lidi atd atd ohraná písnička)
Teď nabírám dojmu,že dělám vše špatně
Postýlka je na spaní né na hraní
Malého na rukách nekolíbám když nebečí
Nechodím s ním mezi davy lidí,má pak neklidné spaní
Prostě si ho vychovávám jak uznám za vhodné.
Je mu měsíc a půl,a je to zlaté dítě,nepláče,na bolení netrpí,a jsme plně na UM.
Jenže dělám vše špatně podle druhých v rodině.Nemáme dobré vztahy,a proto si myslím,že to dělají naschvál,nebo co.I tchýně si pořizuje kočárek aby ho mohla houpat,ví že bez důvodu ji houpat nenechám,a dělají to všichni.Jen by seděli a houpali :zed: já si s ním hraju,ukazuju mu nové věci a povídám mu.Oni mě jednou přivedou do hrobu.Vše jim říkám na rovinu,ale to je jak do dobu.

Fakt jsem tak špatná,že si vychovávám syna podle svého a nedám na rady nerady druhých?

no jen soude podle nadpisu bych rekla, ze ty - jakmile zni otazka „ja, nebo vsichni okolo“ obvykle maji pravdu ti okolo, pokud je jich skutečně masová převaha

jinak se svym, děckem si samozřejmě dělej, co uznáš za vhodné, ale semotamo pohoupání bez brečení nebo hraní v postýlce ti děcko taky nezkazí a nerozmazlí.
Tak přemýšlej, jestli chceš svoje potenciální pomocníky - a věř, že je potřebovat budeš - chceš buzerovat takovejma maličkostma. jestli se třebas nechceš zaměřit jen na důležité věci, aby mu třeba nedávali pivo a buřtguláš rozmixovanej z flaštičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
996
14.4.12 14:31

Nejlepe se vychovava cizi dite…vzdy kdyz se me snazi nekdo poucovat,tak mu reknu toto. Delej si jak sama uznas za vhodne a sama vis co je pro tveho drobecka nejlepsi. Ty s nim budes travit prevazny cas a uspavat jej kazdy den. Ja maleho snad do pul roku nikomu nepujcila,maximalne na hodinku na prochazku. Pak uz i na pul dne i na noc,ted uz i na vikend :-D Sama si prijdes na to komu dite sveris a na jak dlouho. Preji hlavne klid a pevne nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
14.4.12 18:24

Já i manželovi pořád opakovala, ať ji hned položí, ať ji nechová atd. Nechtěla jsem ji na to zvyklat a malé je půl roku a stejně to dělá. Ale je to zajímavé - jak jsme spolu doma samy, nechováme, hrajeme si, je klid (teda neříkám, že celý den ani nepípne, je to přeci jenom mimčo). Jak je doma i manžel, malá pořád piští, on ji tahá v náručí.. no zastřelit. :roll:
A neboj, podle mě děláš dobře. A i kdyby ne - ty jsi máma, ty vychováš, ostatní se musí (měli by..) přizpůsobit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10140
14.4.12 20:52

nečetla jsem vše, ale kámoška mi jednou řekla: Vychovávej své dítě tak, jak to vyhovuje tobě (vám), protože ty seš ten kdo je s ním 24/7

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1140
14.4.12 21:02

člověk se nezavděčí ničím - moje děti zase byli moc rádi být zavinovačce, byli hned o poznání klidnější (chudinka, vždyť se nemůže hýbat!) a jelikož první 4 měsíce provřískali, tak mi nezbývalo nic jinýho, než chovat, chovat, chovat… a těch řečí kolem, jak si na sebe šiju bič, že si na to zvykne, pak dopadnu tak, že budu chovat ještě devítileté dítě, jako jedna známá… No a co, co mi je potom, jak kdo vychovává, nebo vychovával svoje dítě, tohle jsou moje a snad jako matka, která s nimi tráví 24 hodin denně asi vím nejlíp, co potřebují. Takže se nedej, ať si každý trhne :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.4.15 22:28

Tak já fakt nevim. Jsem špatná já nebo ony?!!! Doma je to občas docela itálie, ale máme se s chlapem rádi. Vždy se vše vyjasnilo vyříkali jsme si to a bylo po problému. Problém u nás je že jsme oba cholerici. A proto se hádáme. Oba jsme horké hlavy a dřív jednáme než uvažujem… No k jádru věci. Již několik kamarádek (asi 4) se na mě vykašlaly právě kvůli tomu že nechci opustit chlapa. Tak fakt nevim zda jsem divná já nebo ony.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová