Jsem špatná já, nebo druzí?

Anonymní
14.4.12 11:13

Jsem špatná já nebo druzí?

Ahoj holky :mavam:

Z každé strany se teď na mě sypou informace,že dělám to a to špatně (malý má být v zavinovačce,krm ho co 2 hodiny,malý se mu musí kolíbat je ještě malinky,musí chodit mezi lidi atd atd ohraná písnička)
Teď nabírám dojmu,že dělám vše špatně
Postýlka je na spaní né na hraní
Malého na rukách nekolíbám když nebečí
Nechodím s ním mezi davy lidí,má pak neklidné spaní
Prostě si ho vychovávám jak uznám za vhodné.
Je mu měsíc a půl,a je to zlaté dítě,nepláče,na bolení netrpí,a jsme plně na UM.
Jenže dělám vše špatně podle druhých v rodině.Nemáme dobré vztahy,a proto si myslím,že to dělají naschvál,nebo co.I tchýně si pořizuje kočárek aby ho mohla houpat,ví že bez důvodu ji houpat nenechám,a dělají to všichni.Jen by seděli a houpali :zed: já si s ním hraju,ukazuju mu nové věci a povídám mu.Oni mě jednou přivedou do hrobu.Vše jim říkám na rovinu,ale to je jak do dobu.

Fakt jsem tak špatná,že si vychovávám syna podle svého a nedám na rady nerady druhých?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1748
14.4.12 11:19

ne nejsi, dělej si to po svém a kecy jedním uchem tam, druhým ven, případně s nějakou poznámkou na ně :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
14.4.12 11:23

To bude vždycky…Vždy bude mít někdo výhrady proti tvé výchově…Neřešit.Houpání - nehoupala jsem nikdy, proč taky, když syn nebrečel? raději jsem si ho dala na zem a sedla si vedle něj.Nějak nevidím důvod proč houpat, když to miminko „nevyžaduje“.Dále nechápu, proč by 1,5 měsíční mimi mělo chodit mermomocí mezi lidi? Aby tam něco chytlo? Ano, chápu že s děckem se má chodit třeba mezi děti ( do mateřského centra), ale to až později, u malého mimi nevidím jediný přínos.Zavinovačka ano, pokud dítě špatně usíná nebo spí.My jí použili jednou.Krmit když má hlad, obvykle co 3 hodiny, podle potřeby častěji…Atd.atd.ono se vždycky něco nejde…Ještě že máme ten mateřský instinkt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
14.4.12 11:24

delas to dobre. proc by se melo mimco houpat :roll: , jen si na to zvykne a uz nebude umet usnou bez houpani. taky jsem zakazala houpani v kocarku. tchyne si poridila svuj kocar, aby ho mohla houpat, kdyz v tom vasem nesmi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
14.4.12 11:27

Taky jsem tohle měla… naštěstí jsem dala včas všem jasně najevo, že je to moje dítě… Žádné uhoupávání, atd… by u mě teda neprošlo.. ať si říká kdo chce co chce je to moje dítě… S tímhle bych byla rychle hotová
Přesně jak píše mati jedním uchem tam a druhým ven ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
14.4.12 11:28

zavinovacku jsem nepouzivala, maly to nesnesl. a krm podle potreb miminka. na reci se vykasli. ty jsi mama, ty rozhodujes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.4.12 11:30
@lucie.t píše:
delas to dobre. proc by se melo mimco houpat :roll: , jen si na to zvykne a uz nebude umet usnou bez houpani. taky jsem zakazala houpani v kocarku. tchyne si poridila svuj kocar, aby ho mohla houpat, kdyz v tom vasem nesmi?

No asi tak nějak,že mi ho bude hlídávat když budu dělat na zahradě.Já jsem samostatná,a přece zahrada neuteče,tak budu radši ze synem.Kvůli takovým pracím si nenechám hlídat syna.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.4.12 11:37

A jsem ještě teď lakomá,mám o něho strach,a neradaho ho nechávám tchánovcům.Já jsem taková,že nepotřebuju pomoc,teda nechci pomoc.Jasně tady opakuju,nevyžádaná pomoc není pomoc.Všichni vidí jen malého,bez ohledu na mé požadavky.Manžel dělá pořádky neustále.Už se těším jak bude chodit,a všichni nám dají pokoj,protože nikomu se nebude chtít za ním lítat.

• Citovat
  • Upravit
21905
14.4.12 11:38

Vyprdni se na ne ;) ,s usmevem ve tvari a mlcky,bych tyhle keci prehlizela.A paklize si tchyne schvalne poridila houpaci kocar,aby mela svuj,at si do nej poridi i nejake dite,protoze to tve,je jen tve :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Breuovi
14.4.12 11:49

Nepřijde mi že bys dělala vše špatně.Spíše mi přijde že tchýně dělá špatně to že malého houpe,zvykne si na to.Tak bych jí taky řekla že to děláš špatně,že by se malý houpat neměl a říct důvod.spíše používat systém podle mě dělám se svým dítětem dobře,to vy děláte špatně.Dítě se houpat nemá,protože.. Kdby řekli že malý má být v zavinovačce,tak bych asi řekla jak to můžou vědět jak se malý cítí v zavinovačce?Já jsem matka a já sama musím poznat a cítit co je pro mé dítě nejlepší.Neklidné spaní mě spíše přijde z toho že si zvyká že se kolíbá.Podle druhých v rodině-oni at si se svým dítkem dělají co chtějí a tchýně jestli má potřebu dělat podle svého tak at si pořídí své dítě.
Nejsi špatná,tak by to mělo být,vychovávat dítko podle svého.Na rady ostatních dej jen v tom případě pokud se ti to bude zdát dobré.

• Citovat
  • Upravit
452
14.4.12 11:53

no úplně to slyšim a vidim…mám v rodině něco podobnýho a dostává se mi i takových rad typu:on ti spí v naprostém tichu jo?No to se nediv že se mu nechce usnout,pusť mu televizi nebo rádio…A on ti nepije čaj,jo?No tak to mu ho oslaď a uvidíš kolik toho vypije.A manžel ti pomáhá s dítětem?No to je totální podpantoflák!!!
Takže asi vim co se v tobě teď odehrává.Zrovna minulý týden jsem z těch keců měla depku a nejraději bych je všechny nakopala!!!
Fakt asi nejlíp takové chytrolíny neřešit a když mají tolik „cenných“ informací,tak ať je aplikují na někoho jiného!!! :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
272
14.4.12 12:00
@pikolino píše:
no úplně to slyšim a vidim…mám v rodině něco podobnýho a dostává se mi i takových rad typu:on ti spí v naprostém tichu jo?No to se nediv že se mu nechce usnout,pusť mu televizi nebo rádio…A on ti nepije čaj,jo?No tak to mu ho oslaď a uvidíš kolik toho vypije.A manžel ti pomáhá s dítětem?No to je totální podpantoflák!!!
Takže asi vim co se v tobě teď odehrává.Zrovna minulý týden jsem z těch keců měla depku a nejraději bych je všechny nakopala!!!
Fakt asi nejlíp takové chytrolíny neřešit a když mají tolik „cenných“ informací,tak ať je aplikují na někoho jiného!!! :pocitac:
:lol: Tak to samé jsem poslouchala od mé mámy děs, děs. Jinak je zlatý člověk.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
14.4.12 12:00

Co k tomu napsat… Každé dítě je jiné, tudíž každé potřebuje něco jiného. Ty jsi jeho máma, ty znáš nejlíp jeho potřeby a ty jelikož jsi s dítětem vednevnoci si určuješ podmínky za jakých bude dítě vychováváno, houpáno/nehoupáno, atd. Z rad ostatních si vyber ty, které uznáš za vhodné a ostatní pouštěj druhým uchem ven. Pokud jsou radiči neoblomní a otravní, tak je pošli do …Přeju pevné nervy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.4.12 12:01

Není to jen o tchýni,aby si někdo nemyslel.
Je to od všech.Bohužel bydlím s tchýní tak jde to nejvíc z její strany.Pořád se vnucuje,že mi ho pohlídá,můžu poslat do . . . . a stejnak zas příjde.Je to jak do dubu fak,všichni by jen hlídali,ale můj strach a obavy nikdo nevidí a nechápe.

• Citovat
  • Upravit
mark76
14.4.12 12:03
@Anonymní píše:
A jsem ještě teď lakomá,mám o něho strach,a neradaho ho nechávám tchánovcům.Já jsem taková,že nepotřebuju pomoc,teda nechci pomoc.Jasně tady opakuju,nevyžádaná pomoc není pomoc.Všichni vidí jen malého,bez ohledu na mé požadavky.Manžel dělá pořádky neustále.Už se těším jak bude chodit,a všichni nám dají pokoj,protože nikomu se nebude chtít za ním lítat.

Dobře napsané :pankac: :pankac: jen tak si nenechej do toho kecat. Je to tvoje dítě. A jen ty máš právo na jeho výchovu a nedovolit ostatním, aby ti do výchovy zasahovaly :! :! :! Nejsi špatná děláš to dobře.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová