Jsem špatná matka, ale nedokážu se změnit

Napsat příspěvek
Velikost písma:
pet p
22.4.19 10:02

Myslím, že @Ou má velice dobré postřehy.
Sama jsem taky hodně náročná na sebe i okolí a taky dost nervák a tak vůbec, trochu se v tom vidím, co píšeš.
Co mi pomohlo:

• rozdělit více péči mezi sebe a partnera. Aby i on zažíval naprosto běžný režim, kdy např. sám sbalí svačinu a pití a obleče a jdou ven. Nebo uvaří oběd atd.
  • soustředit se více na sebe a své potřeby, např. si jdu občas zacvičit, jakmile přijde partner z práce. Příp. o víkendu jdeme do parku a já si tam zaběhám, zatímco on hlídá na hřišti. Nebo si dám občas v klidu sprchu nebo vanu, umyju vlasy, prostě udělám v klidu takovou základní péči o sebe, cítím se pak fajn.
  • dívat se na svět dětskýma očima. Mně v tomto pomohl kurz Nevýchovy (pokud bys do toho nechtěla dávat peníze, tak mají i nějaká videa a webináře zdarma). Neříkám, že Nevýchova je nejlepší na světě. Ale říkám, že mně to neskutečně pomohlo v tom, abych měla opravdu vnitřně větší pochopení pro dítě, pro to, jak se dívá na svět, že dělá všechno pomalu a nejde mu to (a už mě to nevytáčí). Taky jsem pochopila, proč mě ignoruje, když něco říkám a hlavně jak to udělat, aby mě vnímalo.
  • a taky mi pomáhá dobře jíst, tj. hodně zeleniny, zdravá jídla, ořechy, kvalitní tuky, nejíst cukr atd.
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML