Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Tak mu řekni, ze na telefonování je telefon, až ho budeš mít budeš si nim volat. Vůbec nechápu, proč si to necháš líbit.
Jenomže to, že „brečí“ není proto, že by byl smutný, ale ví, že na tebe to funguje a jenom tě tím manipuluje. To je vydírání a bude to dělat dokud ty mu na tuhle jeho hru budeš přistupovat. Tohle opravdu není normální a ty to nemáš zapotřebí, aby sis to nechala líbit. Nejsi kus hadru, aby s tebou tak vytiral, diktoval ti kde máš být, kdy máš být doma nemá právo tě takto omezovat.
Ano já se s mužem taky na všem neshodnu, proběhne výměna názorů a to myslím, že proběhne někdy v každé rodině, ale nemůže to být každý den a nemůže to být tak že on může vše a ty nesmíš nic. Chápu, že když už je dítě, tak to není jednoduché, ale prostě s takovým chlapem to není život, to je teror. Pokud ti může pomoct sestra nebo někdo jiný z rodiny, tak toho využij nebo dnes už existují i různé organizace, které pomáhají z různých tíživých situací, ale určitě to nějak řeš.
Ale on nebrečí proto, že by mu došlo, že ti ubližuje a litovala toho. Brečí, protože v té chvíli lituje sebe!!! Když odejdeš překopeš mu celý život, a to je mu líto, musle by hledat další takovou, která by poslouchala. On lituje sebe, ty lituješ jeho, a přitom nejvíc trpíš ty, plus to dítě. Ve zdravém vztahu neexistuje, že by někdo někoho kontroloval, ničil mu věci, zabavoval mu telefon, kontroloval mu mail, zprávy atd… Tvůj frajer je slaboch, který si na tobě léčí svoje mindráky, pořád ti jen lže. Psala jsi, že máš rodinu blízko, tak toho využij, svěř se jim, požádej je o pomoc a odejdi od něj dřív, než se frajer postará o to, že se se všemi rozhádáš a od všech tě opět odstřihne.
„ale jak mám udělat ten krok když přede mnou prosí a brečí?“
Kolik mu je let? Pět? To snad není ani možný.
Nechápu, proč má tvůj telefon. Má svůj rozbitej? Tak ať si najde brigádu a vydělá si na nový. Vždyť stojí pár tisíc, to dostane za víkend doplňování zboží.
Pořád nechápu, kde takovej „chlap“ zchrastil ženskou.
Proc mu teda nedas nuz na krk? Bud se bude chovat normalne, nebude te sledovat a kontrolovat jako male dite, nebo at mde do haje? Nechapu proc ti ho je lito. On buli, protoze takovou trubku by uz nenasel. Brecet bys mela ty, ze se jako dospela zena s deckem nechas takhle omezovat. Chudak to dite.
Prosím tě, jak jako hotové?? Copak jsi na základce, abys měla domácí úkoly? Já jsem povahově pečovatelka, ale nikdy by mě nenapadlo, mít „vše“ hotové, to jsou jako body, které mi dá chlap? Trochu se vzpamatuj.
A kam ti volá, když nemáš telefon? Takhle fakt chceš žít, jo? tohle si necháš líbit a vtom žije dítě? Mohl by klečet a prosit, akorát bych se mu vysmála a šla…
@Monchichik píše: Více
já stále nějak doufám, že se něco změní, přece takhle člověk nemůže žít, stále myslet jen na sebe a rozkazovat co a jak mám nemám dělat
Změní, ale jen pokud to změníš ty!! Bohužel, proč by se on měl měnit, jemu to takhle vyhovuje a na tobě mu nezáleží, tak proč by to dělal. ![]()
@Temnástranasíly píše: Více
tak je to myšlené tak, že je o malého postaráno, uklizeno, a navařeno
ale stejně je to málo, je problém když jsem dlouho se sestrou a tak, myslela jsem si že to bude fungovat, vše připravené než se vrátí z práce ale dnes argumentoval tím že jsem mu jasně řekla že se sestrou nebo u rodičů budu dopoledne ne odpoledne aby přišel z práce a nikdo nebyl doma. Ted už opravdu cítím že jsem jak malá holka co poslouchá své rodiče, proč se tak snažím a stejně to nestačí? pořád nějaké omezování a tak dále, našla jsem si špatného partnera, normální chlap by nic takového nevyžadoval ![]()
no tak to doufej, ale to se nestane…lidi se nemění nebo jedině k horšímu
jo, našla sis špatného partnera, to už sama dávno víš…
Proč by to měnil, když jemu to vyhovuje?
jo, něco se změní, místo rozbíjení telefonu časem rozbije tebe, psychicky už tě dávno rozbil,
a ne, větším uklízením a vařením se lepší vztah nezíská
@stinga píše: Více
vím jak jsem na tom byla psychicky předním a teď, je to opravdu velký rozdíl, psychicky na tom nejsem vůbec dobře, hádky na denním pořádku, já mu i nadávám sprostě, protože to už nejde, do toho jak nemám telefon, u doktorky malého mám číslo přítele, snažilo se mě spoustu lidí dovolat, samozřejmě nedovolali, byla jsem na miniinterupci, samozřejmě že jsem tam dala starý číslo protože žádný nemám. Už mě tohle nebaví, malého nemůžu fotit, chodím po bytě jak menťák s notebookem v ruce. Kam jsem to dopracovala, nevím. Přítel moc nepomáhá, vždy říká že chodí do práce že si chce odpočinout, ale já bych si taky ráda odpočinula po celém dnu s malým, věčného uklízení a tak dále ale to mi řekne, že jsem přece doma a on v práci
tak moc jsme si cizí ![]()