Jsem starou matkou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18148
22.4.22 10:27
@Anonymní píše:
No tak tomu už teda nerozumím. Chápu když to nejde, nebo není partner, tak ta touha po prvním dítěti je silná a mít ho po 40 je lepší než ho nemít. Ale v případě 4-6 dítěte mi to přijde jako nerozum 8o

Tak přijít ti to tak může, každopádně je to jejich věc. Dvě byly neplánovaně, jedno plánovaně. Když už se to stane, tak ne každý má koule na to, zabít své dítě jen proto, že je mu přes 40 a že podle soudů jiných už je na dítě starý. Já znám jednu, co měla dítě ve 49, teď už je to středoškolák a matka pořád vitální. Je to každého věc, ty za ně ty děti neživíš ani nevychováváš, tak ti to může být jedno. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
22.4.22 10:27
@warita píše:
to je super!Nicmene, ja si myslim, ze clovek nemusi s detmi sportovat vubec. Ja napriklad nesportuju, pohyb apriori nemam rada a s detma zadny sport delat nebudu a je jedno, jestli mi je 25 nebo 45. Nesportovala jsem ani jako mlada a nemyslim si, ze to ne nedilna soucast rodicovstvi. Moji rodice s nama taky nesportovali a nemam pocit, ze jsem o neco prisla. Spis naopak po pravde.

to je jasne, ja to mam jako primer k tomu, ze v 50ti vsechny zenske musi vypadat na 70, nemohouci, obezni, bez zajmu, urvane jak boruvky… a fakt to kolem sebe vidim, ve 30ti vypadaji na 50, v 50ti na 70… hovory o nemocech, co je kde boli… mela jsem to jako primer, ze fakt v 50ti behat kolem malych deti nemusi byt za trest… vsimni si, mlade, nespokojene matky nemaji pochopeni pro zeny, co si poridily deti pozdeji, naopak to byva mene caste (mam na mysli rodiny, kde to fakt funguje a ne takovy ten „plebs“, co si upachti dite s prvnim kdo jde kolem, s holou zadeli, a misto uzivani si deti honi do roka jineho fotra a kdo jim co da)… proste myslet si, ze rodicovstvi je o veku, muze jen trouba, vek je jen jednim z mnoha aspektu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
22.4.22 10:42
@Anonymní píše:
Asi není třeba to úplně hrotit. Ale třeba já považuju za základ naučit děti plavat, jezdit na kole, lyžovat. To už se v dospělosti nikdy nenaučí tak dobře. Na lyže jsme poprvé stavěli dvouletou :lol: s na výlety na kole, kdy se konečně něco ujede se těším :dance:

jj, ja to mam stejne, proste, sotva chodily, tak jsme litaly - brusle, kolo, lyze, super zazitky rocak v sedacce, triletak na tyci a uz jsem frcela po jiznich cechach na cyklotrasach :-) :-) :.) jooo to byla pak fyzicka, kdyz clovek musel obe deti utahnout :-) :-)… a to mi bylo kolem 40,… ale kazdy to ma jinak, a neni to fakt o veku, ale o vitalite kazdeho jedince (a nemyslim jen ve sportu, vzdyt i takova pece o rodinu vs. prace- to je hukot jak svina)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4025
22.4.22 10:51
@bigl píše:
Tak přijít ti to tak může, každopádně je to jejich věc. Dvě byly neplánovaně, jedno plánovaně. Když už se to stane, tak ne každý má koule na to, zabít své dítě jen proto, že je mu přes 40 a že podle soudů jiných už je na dítě starý. Já znám jednu, co měla dítě ve 49, teď už je to středoškolák a matka pořád vitální. Je to každého věc, ty za ně ty děti neživíš ani nevychováváš, tak ti to může být jedno. :jazyk:

No však mi to jedno je. Naopak jim přeju pevné zdraví a ať jsou tu pro všechny děti co nejdéle. To ze mi to nepřijde rozumné je jen můj názor, který jsem vyjádřila slušně :nevim:. Každý máme tu hranici jinde, já už se v 45 vidím jinde, než s miminem. Jen mi tady dle diskuzí přijde ze jsou všichni kolem 45 zdravější než ve 20, mají víc energie než o generaci mladší a jakákoliv zdravotní rizika se bagatelizují. Pokud to tak je, super. Já to ve svém okolo vidím jinak, obvykle kolem 50 je to prostě sešup

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
22.4.22 10:54
@Anonymní píše:
Asi není třeba to úplně hrotit. Ale třeba já považuju za základ naučit děti plavat, jezdit na kole, lyžovat. To už se v dospělosti nikdy nenaučí tak dobře. Na lyže jsme poprvé stavěli dvouletou :lol: s na výlety na kole, kdy se konečně něco ujede se těším :dance:

jako to samozrejme, dcera se uci i plavat i jezdit na kole. To je zaklad.

Lyzovat neumim, tak to ji asi nenaucim. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
22.4.22 12:09
@warita píše:
jako to samozrejme, dcera se uci i plavat i jezdit na kole. To je zaklad.Lyzovat neumim, tak to ji asi nenaucim. :(

kapku odbocim - mohu osobni dotaz? vadilo ti nekdy, ze treba neumis lyzovat, ze se nikdy nepodivas na sjezdovky do alp? ze nezazijes v mladi akce s partou na horach… lakalo te nekdy vyjet si do lesa na kole, na bezkach po horach?… ja teda vidim na sobe, kdyz nesportuji, jak mi tuhne telo a i kg jdou nahoru… s timhle problem nemas?… ptam se ze zvedavosti, protoze je to pohled uplne z jineho uhlu nez mam ja… ja treba nevarim, neumim to a kolikrat me to zamrzi, ale pak si predstavim ten zbytecne ztraceny cas v kuchyni… tak me zajima takovyhle pohled nesportovce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
22.4.22 12:18
@markytka3 píše:
kapku odbocim - mohu osobni dotaz? vadilo ti nekdy, ze treba neumis lyzovat, ze se nikdy nepodivas na sjezdovky do alp? ze nezazijes v mladi akce s partou na horach… lakalo te nekdy vyjet si do lesa na kole, na bezkach po horach?… ja teda vidim na sobe, kdyz nesportuji, jak mi tuhne telo a i kg jdou nahoru… s timhle problem nemas?… ptam se ze zvedavosti, protoze je to pohled uplne z jineho uhlu nez mam ja… ja treba nevarim, neumim to a kolikrat me to zamrzi, ale pak si predstavim ten zbytecne ztraceny cas v kuchyni… tak me zajima takovyhle pohled nesportovce

Lyzovani me nelaka, takze nemam pocit, ze o neco prichazi. Jsem dost zimhouriva, takze zimni sporty si rada odpustim. Ovsem v lete chodim rada plavat a dokud jsem zila ve Vidni (zila jsem tam asi 10 let), tak jsem rada jezdila na kole kolem reky. Nicmene, od doby, co jsem se prestehovala do Prahy, tak na kolo seda prach. K rece je daleko a jezdit po sidlisti opravdu lakave neni, plus clovek nema tolik casu. Kdyz je pres vikend pocasi v lete, rada si zajdu na bazen. Moc rada plavu, ale tak nejak odpocinkove. Zaplavu si 25min, vylezu ven, ohreju se na slunicku, vlezu zpatky do bazena… bohuzel male deti hazou vidle i do tohoto, protoze je nutne je stale hlidat. Snad az odrostou, bude lepe.

Co se tyka kil, drzi se to v mezich. Do asi 32 let jsem si mohla delat co jsem chtela a mela jsem stabilne 48kg na 162cm. Byla jsem tak hubena, ze jsem se lamala ve vetru. Od te doby ubehla rada let, porodila jsem 2 deti a obzvlaste to druhe tehotenstvi me nejak dorazilo, nabrala jsem 17kg a z toho mi 10 zustalo.

Sport mi na hubnuti nijak zvlast nezabira, bohuzel… ale co zabira je delena strava. Kdyz nejim karbohydraty, krasne se mi upravi zazivani a hubnu. Sice pomalu, ale hubnu. Aktualne jsem v hubnucim procesu zase. Snad se do leta zvladnu dostat pod 60Kg. Pokud budu mit 57, budu spokojena. Zbytek muzu zhubnout pozdeji.

Jinak kondicka me netrapi, problemy se zady a jine neduhy nemam. Jsem spokojena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106240
22.4.22 13:16
@markytka3 píše:

Mně to nikdy nevadilo, naopak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
22.4.22 14:12

@markytka3 jinak ja varim naopak MOC rada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
22.4.22 16:32
@Venetia píše:
Mně to nikdy nevadilo, naopak

mam to taky tak. Jako uplne mala, tak do 4 let, si vzpominam, ze se obcas s rodici chodilo na nejake tury po lese. Pro mne utrpeni, protoze jsem byla slaba, ty vylety me neskutecne vycerpavaly, tata s mamou me pak polovinu casu stejne nesli na ramenou, ale cast jsem stejne musela pesky. Nekdy poprchavalo, byla mi zima, fakt hnus tohle. Nastesti s tim pak prestali.

O zadne vylety tohoto typu jsem jako mala nestala. Max do lesa na houby, kde se poklidne chodilo po vice mene rovnem prostoru a hledalo se houbicky. To jsem zase mela rada, ale to bylo jenom jednou za cas.

Co tady obcas ctu, jak rodice tahaji decka kazdy vikend na nejake sporotovni akce, tak me uplne trne. Vsak to je hruza, chudaci deti. Misto toho, aby odpocivaly a hraly si, jak deti podle spravnosti maji delat, tak misto toho od certa k dablu vecne v pohybu. To by bylo neco pro mne, ktera si jako mala nejradsi zalezla k sobe do pokoje, cetla si knizku nebo stavela lego.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76661
22.4.22 16:41
@Anonymní píše:
No tak tomu už teda nerozumím. Chápu když to nejde, nebo není partner, tak ta touha po prvním dítěti je silná a mít ho po 40 je lepší než ho nemít. Ale v případě 4-6 dítěte mi to přijde jako nerozum 8o

mně mít 4. - 6. dítě přijde jako nerozum v jakémkoli věku, ale tak zas, já jim to financovat ani vychovávat nebudu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15244
22.4.22 17:50
@Anonymní píše:

Určite, naučit tyhle základní sporty by mělo být všem dětem umožněno. Ale to zvládne každý rodič, pokud chce, bez ohledu na věk. Mě třeba učil na kole děda, bylo mu v té době kolem 60,chodil se mnou i bruslit na led a na chatě mě tahal do kopce na lyžích místo vleku :) Já jsem druhou dceru měla ve 38 a ona je zrovna takový nesportovní typ, na lyžích je zpruzela, na kole ji stačí projíždět se sem a tam na hřišti, dlouhé trasy nesnáší atd. Takže u nás co se sportu týká, já stara 45leta matka mám víc energie než ona v 7let. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
22.4.22 19:14
@warita píše:
mam to taky tak. Jako uplne mala, tak do 4 let, si vzpominam, ze se obcas s rodici chodilo na nejake tury po lese. Pro mne utrpeni, protoze jsem byla slaba, ty vylety me neskutecne vycerpavaly, tata s mamou me pak polovinu casu stejne nesli na ramenou, ale cast jsem stejne musela pesky. Nekdy poprchavalo, byla mi zima, fakt hnus tohle. Nastesti s tim pak prestali.

O zadne vylety tohoto typu jsem jako mala nestala. Max do lesa na houby, kde se poklidne chodilo po vice mene rovnem prostoru a hledalo se houbicky. To jsem zase mela rada, ale to bylo jenom jednou za cas.

Co tady obcas ctu, jak rodice tahaji decka kazdy vikend na nejake sporotovni akce, tak me uplne trne. Vsak to je hruza, chudaci deti. Misto toho, aby odpocivaly a hraly si, jak deti podle spravnosti maji delat, tak misto toho od certa k dablu vecne v pohybu. To by bylo neco pro mne, ktera si jako mala nejradsi zalezla k sobe do pokoje, cetla si knizku nebo stavela lego.

tak ono je neco jineho tury po lese a sjizdeni svahu na sjezdovce, je teda fakt, ze deti (9 a 12 let), kdyz jedeme na traily, tak pri vyslapu brblaji, ale pak jsou nadsene a chteji, co nejdrive zase… idealka je pro ne tam, kde te vyvezou lanovky, to same brusleni, neradi hokej, ale honenou na brusli miluji… naopak maji trauma, ze musi cist kvuli ctenarskemu denniku… co ja zas treba nechapu matky, co musi mermoci tahat dite ven za kazdeho pocasi, ale verim, ze existuje plno lidi, kterym nepriznive pocasi nevadi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
892
23.4.22 06:12
@Betty MacDonald píše:
Budeme slovíčkařit?? Všichni víme, jak to Wari myslela.

A máš další příspěvek, chceš ho osrdíčkovat?
Mindráky v reálném životě? Ty srdíčkama nezaplácbeš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
892
23.4.22 06:20
@stinga píše:
mně mít 4. - 6. dítě přijde jako nerozum v jakémkoli věku, ale tak zas, já jim to financovat ani vychovávat nebudu

Už teď je financujeme a ještě dlouho budeme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová